• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2022

14:57

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio Prvenstvo Srbije  u gađanju vazdušnim oružjem!

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić otvorio Prvenstvo Srbije u gađanju vazdušnim oružjem!

Podeli vest

Grad Subotica i Streljački klub „Spartak“ ovog vikenda su domaćini najmasovnijeg nacionalnog šampionata u kalendaru Streljačkog saveza Srbije

Prvenstvo države u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program), koje se danas i sutra održava u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, proglasio je otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je tom prilikom istakao da je ovo prvenstvo, u organizacionom smislu, veoma veliki uspeh i sportski događaj za Suboticu, s obzirom na to da ovakvo takmičenja u streljaštvu u ovom gradu nije organizovano poslednjih 30 godina.

- Domaćin ovog dvodnevnog, najmasovnijeg nacionalnog takmičenja u streljaštvu na kome će se nadmetati više od 500 takmičara iz svih streljačkih klubova iz naše zemlje je Streljački klub ‘Spartak’, osnovan 1981. godine. To je jedan od sportskih kolektiva koji čine veliku porodicu Sportskog  društva železničara ‘Jovan Mikić Spartak’, najmasovnijeg sportskog društva u Republici Srbiji, Trenutno imaju 207 registrovanih članova, od kojih se 50 aktivno takmiči u sve tri kategorije: pionirskoj, juniorskoj i seniorskoj. Poželeo bih svim učesnicima puno sreće u nastupima i dobre rezultate, a dragim gostima prijatan i ugodan boravak u našoj lepoj Subotici - naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Za nastup na Prvenstvu Srbije  u gađanju serijskom vazdušnom puškom u sve tri kategorije (pionirska, juniorska i seniorska), tradicionalnoj discipline koja je u prvom planu i po običaju okuplja sve generacije (ove godine uzrasta od devet do 69 godina), prijavilo se 428 strelaca iz 53 kluba.

Organizatori ovog takmičenja  poručuju da raduje i sve veći broj učesnika u nadmetanjima pištoljem za najmlađi uzrast. Disciplina pištolj za pionirke i pionire je od 2020. godine u programu nacionalnih prvenstava Srbije, a na ovom prvenstvu u Subotici  će se nadmetati 75 devojčica i dečaka.

Na današnjem programu su takmičenja pionirki i pionira (puška) i pionirki i pionira (pistolj). U nedelju, 8. maja, nadmetaće se juniori i juniorke (puška), i seniori i seniorke (puška).

U okviru ceremonije svečanog otvaranja prvenstva intonirana je i himna Srbije „Bože pravde“.

Foto: Strahinja Babović

Pokrovitelji Prvenstva Srbije u gađanju serijskom vazdušnom puškom za sve kategorije i standardnim vazdušnim pištoljem za pionire i pionirke (B i C program) su Grad Subotica i Sportski savez grada Subotice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija