• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2022

16:00

Volimo i tražimo mir! Predstavnici ambasade Ukrajine obelezili pobedu nad fasizmom

Tanjug

Politika

Volimo i tražimo mir! Predstavnici ambasade Ukrajine obelezili pobedu nad fasizmom

Podeli vest

Zamenik ambasadora Ukrajine u Srbiji Marko Martinjuk položio je danas vence na spomenike "Večna vatra" i "Crvenoarmejcu", povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, koji se obeležava sutra, 9. maja


Vence i cveće položili su i drugi predstavnici ambasade Ukrajine u Srbiji i predstavnici ukrajinske zajednice.

Martinjuk je nakon polaganja venaca rekao da je osam miliona ljudi u Ukrajini tokom Drugog svetskog rata izgubilo život, uključujući civile, žene i vojnike.

"Ovaj dan smo obeležavali zajedno s ruskim zvaničnicima, ali nakon ruske agresije na Ukrajinu, mislimo da je Rusija izgubila moralna prava da to čini, sada ona ponavlja nacistička zverstva u mojoj zemlji", kazao je Martinjuk na Spomen groblju oslobodilaca Beograda.


 

Foto: Tanjug

Martinjuk je naveo da je pobeda nad fašizmom veoma važan događaj za ukrajinski narod dodajući da je Ukrajina mirna zemlja koja, kako kaže, voli i traži mir.

"Nakon 1991. godine imali smo treći po veličini arsenal nuklearnog oružja, ali više nemamo to, jer volimo mir i tražimo mir", kazao je Martinjuk.

 

Foto: Tanjug

Dan pobede nad fašizmom je dan kada je Nacistička Nemačka potpisala kapitulaciju u Drugom svetskom ratu.

Slavi se 9. maja, iako je Drugi svetski rat konačno završen tek nekoliko meseci kasnije bezuslovnom kapitulacijom Japana posle tragične upotrebe atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija