• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.05.2022

23:05

ODAKLE NAFTA, KO ĆE TO DA PLATI?! Predsednik Vučić o pritiscima da Srbija uvede sankcije Rusiji!

Prntscreen

Politika

ODAKLE NAFTA, KO ĆE TO DA PLATI?! Predsednik Vučić o pritiscima da Srbija uvede sankcije Rusiji!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se uživo iz Brisela i govorio o najnovijim pritiscima na našu zemlju da uvedemo sankcije Rusiji

- Ukrajinci su nam prijatelji, a kada je reč o principima, gde god pogledate u svetu shvatićete da principa nema i da se principa drži samo Srbija.

Kaže da "moramo da razumemo da je za nas važno da se držimo morala u donošenju odluka, a mi jedino možemo da se držimo javnog prava".

- Ako mislimo da ćemo zbog toga da pobedimo ili da od toga imamo koristi, nećemo - rekao je Vučić.

Na pitanje čemu da se nadamo, predsednik kaže da se nada razgovoru. U Srbiji, kaže, imamo problem u smislu da teško razumemo da se nešto menja.

Foto: Prntscreen

Vučić je istakao da Srbiju čeka mnogo problema u trenutku kad će 25 odsto stanovnika planete ostati gladno zbog rata u Ukrajini.

- Ne znam kakve će sankcije biti uvedene Rusiji. Odakle ćemo mi naftu da dovezemo? Dovozićemo je tankerima, ali ko će da plati to osiguranje. Odrekli smo se dela akcizi, i na sve to sada smo uspeli da za pet odsto smanjimo cenu, ali teško nam je da to vratimo. A šta ćemo sa gasom od kojeg smo 100 posto zavisni? Šta ćemo sa industrijom i fabrikama? Imamo gomilu problema na dnevnom nivou, i voleo bih da razumemo da nam pozicija nije laka - istakao je Vučić.

Vučić kaže da je zadovoljan današnjim razgovorima, ali da nije srećan sveukupnom situacijom, i da ne želi da priča bajke.

- Mene interesuje moja zemlja, moj narod i građani naše zemlje. Srbija mora da da živi i koliko god budem mogao da se borim za vitalne i nacionalne interese, to ću i raditi. Nemam lične strahove, ja sam politički veteran, ovo mi je poslednji mandat kao predsedniku i moje je da uradim sve što mogu za svoju zemlju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ema

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se uvek najjače bori za interese Srbije i građani Srbije ga podržavaju u tome.

ratko

pre 1 godinu

tereraj to u tri p m ta fasisticlka organizacija nas je bombardovala ,mars od Srbije

Bane

pre 1 godinu

Ko se spandja sa nacističkom eu i sam je nacista. Srbija je protiv četvrtog rajha a naočito protiv anglosaksonske bagre...

Rajko

pre 1 godinu

Srbija mora da brine o svojim interesima, da sačuva svoj mir i ekonomsku stabilnost.

Peđa

pre 1 godinu

A šta bi nama dobro donelo ako bi uveli sankcije Rusiji. Ništa.

Felicita

pre 1 godinu

Dobro kaže, ko će, odakle ćemo da uvozimo naftu ako to ne bude Rusija.

Neca

pre 1 godinu

Srbija nikada nece dozvoliti da bilo ko vrsi pritisak na nju, sama ce o svemu da odluči!

Biljana

pre 1 godinu

U redu je čuti mišljenje javnog mnjenja ali ne treba zaboraviti da je Vučić jedini merodavan da donosi odluke koje nisu ni malo lake jer on raspolaže svim relevantnim podacima za donošenje važnih i presudbnih odluka za našu zemlju i građane

Iolita

pre 1 godinu

Nace se vec neko resenje. Samo treba vremena.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija