• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.05.2022

10:50

PRIŠTINA POGAZILA JOŠ JEDAN SPORAZUM - VAŠINGTONSKI! Vučić objavio najnovije vesti: Gervala je podnela zahtev za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope!

ATAIMAGES

Politika

PRIŠTINA POGAZILA JOŠ JEDAN SPORAZUM - VAŠINGTONSKI! Vučić objavio najnovije vesti: Gervala je podnela zahtev za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je vest tokom obilaska Sajma automobila da je Donika Gervala podnela zahtev za učlanjenje u Savet Evrope

- Želim da vas obavestim da je pre 5 minuta Donika Gervala podnela zvaničan zahtev za ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope i time je priština pokazala da je srušila još jedan sporazum, Vašingtonski. Brutalno su ga pogazili. Na nama je da ne uđemo u mržnju sukoba, već da na racionalan način pružimo odgovor. Sutra je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost -rekao je Vučić.

- Nema povlačenja, nema predaje biće borba. Bela kuća će sve da uradi da mi priznamo nezavisnot tzv. Kosova, a naše je da čuvamo svoju zemlju.

- Njima ne vredi previše ako ne dobiju od Beograda i Srbije zeleno svetlo. Ovim su nam oni koji su govorili o međunarodnom pravu pokršili sve, a ovo ima dodatni efekat na same odnose i u regionu i dodatno pravi probleme. Kome je ovo potrebno, i ko ih je na to nagovorio, to je već sada drugo pitanje. Moramo da budemo dovoljno čvrsti, snažni, ali i uporni u zašđtiti onoga što je naše. Ja sada imam jedno jkontra pitanje za sve one koji podržavaju ovakav akt. Zašto nas zovete u pregovore o bilo čemu, ako imate Briselski sporazum koji su oni pogazili, ako imate Vašingtonski sporazum, oni su ga pogazili. Zašto nas uopšte pozivate, da bismo priznali Kosovo, e pa nećemo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 1 godinu

Istinom kojom vladamo treba rasturili glavne šiptarske mentori jevreje dakle treba pitati javno njihove vođe rotšildove ko je ubio kenedija? Elizabeta treba pitati ko je stvorio al kaidu..albanci su glavna veza jevreja sa globalnim terorizmom...bin Laden je posle napada u africi boravio u Albanija imao je kamp tik uz američku bazu dakle operativno ga je štitio pentagon..mnogo sličnog u istini treba prezentovati celom svetu da se i mi i svet odbrani od jevreja!

Dejan

pre 1 godinu

Pošto je takozvana država Kosovo zvanično podela Zahtev u prijem u Savet Evrope.Na nama je ostalo da ne uđemo u mržnju sukoba, već da na racionalan način pružimo odgovor.

sandra

pre 1 godinu

I zašto se sad ta EU koja nema alternativu ne zalaže za primenu Briselskog i Vašingtonskog sporazuma? E, moj Vučiću, koštaće te fotelje raspala EU i sve gluposti koje si sa njima napravio i zarad njih izdao državne interese.

Ljubiša

pre 1 godinu

Tako je mister Prezident, ali je zato važnije otvaranje sajma automibila, od sednice za nacionaknu bezbednist. Bravo.

Ja

pre 1 godinu

Ovo sto Pristina radi je u skladu sa clanom 14. (zabrana medjusobnog blokiranja EU puta) Briselskog sporazuma i clanom 15. (moratorijum na clanstva godinu dana, a to je isteklo). Vasingtonskog sporazuma. Dakle neko laze. Krivci su oni koji su potpisali.

Realno

pre 1 godinu

Kosovo je deceniju i po nezavisno, a vi nas jos vucete za nos? Briga me je za Kosovo! Hocu da noramalno zivim! Svet u 21, a mi u 14 veku?! Odrastite, cudaci! Nacionalne price su zavrsene pre par vekova. Samo mi Siptari i Rusi imamo neostvarene nacionalne fiks ideje! Dosta! Dosta!

Valentina

pre 1 godinu

Ničija nije do zore gorela, tako da će i Kurti morati kad-tad da se smiri i spusti na zemlju.

VladimiR

pre 1 godinu

To je grubo gaženje sporazuma ali se kosovari "vade" na Putinovu izjavu o Donjecku i Lugansku i kažu da oni to mogu jer ne žele da su deo Srbije. A i to je pritisak na nas šta nismo objavili sankcije Rusiji, i zapadnjaci kažu da je to samo početak ako se "neopametimo"

petar

pre 1 godinu

Hajde da manemo i Vučića i Đilasa i i ovog Jeremića nesrećnika koji je zalutao u politiku, da se fokusiramo na evropske političare. Zar je ovo ona Evropa koja promoviše demokratiju i pravo?!?! Pa ovoga nema ni medju nedoraslim osobama. OVO JE TOLIKO NEOZBILJNO I LJIGAVO DA SE PONEKAD PITAM KUDA IDE OVAJ SVET. Oni koji se smatraju (neznam iz kog razloga) naprednom elitom toliko zaudara da je postalo nepodnošljivo. I kakvo je to članstvo kad žele prvo da nas srozaju i osakate a da pritom prijem ostaje vrlo upitan i neizvestan. Stalno nešto traže izahtevaju a u stvari ni sami ne znaju gde idu i šta se dogadja. Sećam se vremena kad su nas pitali : pa šta će vam Kosovo? Šta ćete s njim? Toliko bezobrazluka u jednom pitanju ne verujem da ima igde. Možda bi bilo adekvatno da svakoga od njih pitamo: ŠTA ĆE VAM DVE RUKE ILI NOGE, ŠTA ĆETE S NJIMA? MOŽETE I BEZ NJIH.

Ja

pre 1 godinu

Clan 15. je vazi godinu dana, tako da nisu nista pogazili. A ovo je u skladu sa clanom 14. Briselskog sporazuma.

solunac na celu parade ponosa

pre 1 godinu

kad udjes u politiku , emocije iskljucis, srce izvadis iz grudi, ostaje samo razum, hladnokrvan razum. i krenes napred. podvuku se sve linije , sta ima sabere se , sta nema oduzme i povuce se crvena linija. dugme restart i jebiga.

ratko

pre 1 godinu

pa sta si ti sad otkrio toplu vodu ,eto to su tvoji EU prijatelji makron ,solc i ta gamad,a ti hoces rafale i polovne avione od britanaca idiotskih,a rusiji si nabio noz u ledja

Rade

pre 1 godinu

Ništa novo kada je Priština u pitanju. Svi im ćute!

Marija

pre 1 godinu

Pogazili su Briselski sporazum, pogazili su Vasingtonski sporazum, pa da pitam samo ove sto Srbiju zovu na pregovore, sastanke,. jel sporazumi vaze samo da ih se Srbija pridrzava??

Mima

pre 1 godinu

Od Prištine se sve očekuje, baš ih briga za Srbiju!

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija