• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.05.2022

11:06

VUČIĆ PRVI UPOZORAVAO! Evo zašto će zima biti najteža u poslednjih 70 godina!

ATAIMAGES

Politika

VUČIĆ PRVI UPOZORAVAO! Evo zašto će zima biti najteža u poslednjih 70 godina!

Podeli vest

Kriza izvana ratom u Ukrajini još uvek ne jenjava, svakodnevno obara rekorde širom sveta, pogotovo u Evropi

Evropljani su sve više zabrinuti  jer inflacije uzimaju maha, a zavisnost od ruskog gasa im stvara sve veće probleme i sve veći strah da će ostati bez grejanja iduće zime.

U hrvatskom mediju “Jutarnji list” osvanula je vest sa naslovom da u Evropi zima već caruje i da će se države međusobno potkradati kako bi došle do energenata koji su neophodni za normalan život.

Usred proleća, u Evropi već “caruje” iduća zima: Države će se možda morati međusobno potkradati – stoji u naslovu teksta pomenutog medija.

Foto: Printscreen

– U trci za plinom može doći do situacije kada će dobavljači morati da uskrate količine gasa jednoj zemlji da bi mogle da ga isporuče drugoj – piše u tekstu.

I dok Evropljani uživaju u toplini proleća i iščekuju još toplije leto, vlade evropskih zemalja već su u borbi s idućom zimom. Evropa na svaki način pokušava da smanji upotrebu ruskog gasa o kojem je u velikoj meri zavisna, ali teško uspeva da pronađe dovoljno energenata da bi svetla i dalje svetlela, a domovi ostali topli pre nego što opet dođe hladno vreme.

Takvu krizu i tešku zimu predvideo je i predsednik Vučić kada je upozorio sve da će ovo biti najteža zima za celu Evropu u poslednjih 70 godina

Nemačka je ozbiljna zemlja i priprema se za ono što dolazi. Ovo će za celu Evropu biti najteže zima u poslednjih 70 godina za celu Evropu. Imate dva ključna probleme energente i hranu, a uz to inflaciju. Dobro je da nemamo visoku stopu javnog duga. Hrane će biti dovoljno, mi nećemo imati problema u krajnjoj instanci, ali mora mnogo toga da se uradi – naveo je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 1 godinu

sva sreca pa nam TENT radi 1/5 kapaciteta. u sred maja uvozimo struju.

Marcco

pre 1 godinu

Videlo se na primeru respiratora kako države reaguju kada im nešto treba.... a nafta je sto puta bitnija od respiratora.

Doca

pre 1 godinu

Bolje da si proširio ili napravio novi "Banatski dvor" umesto jednog od autoputeva.

mtbmf

pre 1 godinu

Kako se nije setio da nas upozori pre izbora? A, da... p**a sa dva lica...

Marija

pre 1 godinu

Neka Evropa brine o sebi, nama je Srbija prioritet. Očigledno je da oni iz Evrope ne znaju šta rade, tako da nikako ne treba da nam budu uzor

Milan

pre 1 godinu

Ja molim da me primi bilo koja zemlja u Evropi koja će imati problema da pobegnem od ovolikog izobilja i blagostanja u Srbi. Takodje molim gospodina predsednika da preskoči bar šest meseci da nas ne palsi! Mada sad razmišljam šta nas čeka sa manjinskim grupom! Verovatno ćemo biti ponovo izmajmunisani od svetskih moćnika! Ja se uzdam da de brat poslati vakcine!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija