• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ - K. STRUHAR

21.05.2022

07:00

ĐILAS RADI ZA VUČIĆA! Vuk Jeremić napao najbliže saradnike!

Politika

ĐILAS RADI ZA VUČIĆA! Vuk Jeremić napao najbliže saradnike!

Podeli vest

Razgovor Dragana Đilasa s Aleksandrom Vučićem bacio je bombu na poverenje koje je postojalo * Sigurno nećemo praviti nikakve kompromise i kombinacije sa vlašću, pašće sve maske

Vuk Jeremić, lider Narodne stranke, najavio je mogućnost razgovora i sklapanja političkog saveza sa šefom Dveri Boškom Obradovićem i istovremeno napao Dragana Đilasa i sve druge predstavnike opozicije!

Jeremić je rekao da je spreman da priča sa svima koji 'nisu u bilo kakvom odnosu sa režimom', a da je lider SSP Dragan Đilas svojim razgovorom sa predsednikom države izgubio svako poverenje. Prvi čovek Narodne stranke prethodno je ustvrdio da će u opoziciji 'tek padati maske i da će se pokazati ko je vera a ko nevera'.

Interes kao politika

Jeremić nema jasnu političku poziciju, nego je formira u zavisnosti od potreba i interesa
Dejan Vuk Stanković, analitičar

 

Ništa više nije isto

Jeremić je u izjavi za đilasovske medije kazao da su male šanse da se sastane i razgovara sa Đilasom.
- Samo ako bi to doprinelo smirivanju tenzija u društvu... Šalu na stranu, odluka Đilasa da ode na sastanak sa Vučićem doprinela je da odnosi u opoziciji ne mogu da budu kao do sada. Taj razgovor je bacio bombu na poverenje koje je do tada postojalo - istakao je Jeremić.


Na pitanje o pozivu lidera Dveri Boška Obradovića da se Narodna stranka pridruži patriotskom bloku, Jeremić nije isključio mogućnost saradnje.
- Narodna stranka će nastupati samostalno. Spremni smo ipak i za razgovore sa svima koji nisu u bilo kakvom odnosu, direktno ili indirektno, sa predstavnicima režima - odgovorio je Jeremić, koji je prethodno na sastanku sa stranačkim kolegama u Kragujevcu izjavio da će njegova stranka biti opozicija u republičkom i beogradskom parlamentu i da bi i ostale opozicione partije trebalo 'neuvijeno da se izjasne po tom pitanju'.
- Nećemo praviti nikakve kompromise i kombinacije i ići na kanabe kod Aleksandra Vučića. Tek nam predstoji padanje maski. Uskoro će se još jasnije pokazati ko je vera a ko nevera - poručio je Jeremić.

Foto: Tanjug

Vuk Jeremić


Komentarišući ove navode, analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Jeremić po ko zna koji put traži novog političkog saveznika i da sada, po svemu sudeći, partnera pronalazi u Bošku Obradoviću.
- Obradović je preko noći postao Jeremićev čovek za saradnju. Jeremić nema jasnu političku poziciju, nego je formira u zavisnosti od potreba i interesa... Nije bilo očekivano da će saradnja Đilasa i Jeremića opstati, oni imaju sukobe još iz vremena Demokratske stranke. Zato sada prozivkama želi da diskredituje Đilasa i skrene pažnju na sebe. Saradnja Obradovića i Jeremića na prvi pogled deluje kao iznenađenje, međutim to ima smisla - naglašava Stanković.

Teško da će potrajati

Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da je sukob Đilas - Jeremić bio očigledan i pre izbora.
- Razlog sukoba bilo je nametanje Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata, Dilas je tako pokušao da disciplinuje Jeremića. Savez Jeremića i Obradovića očigledna je posledica tog sukoba, mada je teško očekivati da će i to potrajati. Pitanje je koliko je Jeremić potreban Obradoviću, jer mi deluje da bi takva koalicija naštetila Dverima - zaključuje Graovac.

Ponoš: Radim na svojoj stranci

Zdravko Ponoš, general i bivši potpredsednik Narodne stranke, potvrdio je da će formirati svoju partiju.
- Radim na formiranju svoje političke stranke. Učestvovaćemo na sledećim izborima, ako za njih bude uslova. Vučiću nikad nisam verovao, pa ni sad kada kaže da je spreman da raspiše nove izbore u Beogradu. Ako odluči da ponovo ide na izbore u Beogradu, onda je to zbog neke druge kalkulacije - rekao je Ponoš.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija