• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.06.2022

10:47

Nije samo pitanje cene, već da li će uopšte biti gasa i struje!

Infomer DN

Politika

Nije samo pitanje cene, već da li će uopšte biti gasa i struje!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali ocenio je danas da više nije samo pitanje cene gasa i struje, već je pitanje da li će ih uopšte biti


Mali je za TV Pink ukazao da je upravo iz tog razloga veoma važan razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i podsetio da je dogovor takav da omogućava da Srbija ima mnogostruko nižu cenu gasa nego bilo gde u Evropi.


"To je važno za privredu, za građane, ali to nije jedini izazov. Izazov je pitanje snabdevanja strujom u celom regionu, a kada se pogleda šesti paket sankcija Rusiji, pitanje je i snabdevanje sirovom naftom", kazao je Mali.

Ocenjuje da su to ogromni izazovi i dodaje da se osim njih pojavljuje i veliki izazov u prehrambenoj industriji.

Ukazujući na to da je u Evropi već zabeležena nestašica pojedinih namirnica, Mali kaže da je "jedna mala Srbija" i dalje samoodrživa.

Foto: printscreen RTV Pink

Siniša Mali

U tom smislu ističe da imamo dovoljno brašna, pšenice, kukuruza, šećera, ulja i naglašava da je država odgovorno rekla da će s jedne strane čuvati životni standard građana zamrzavanjem cena određenih namirnica, a s druge strane da će napuniti robne rezerve za slučaj da dođe do nestašica.

Navodi da se i dalje kontroliše cena goriva na pumpama i podseća da bez obzira na ogroman rast cene gasa u Evropi, u Srbiji nije bilo povećanja ni prema građanima, ni prema privredi, što se odnosi i na struju.

"Uprkos krizi u Evropi i svetu, mi smo i dalje stabilni i svi projekti koji su započeti se rade. Ogromni su izazovi pred nama, velika je borba za svaki kilovat struje, za svaki metar kubni gasa. Radimo sve da građani Srbije što manje osete ovu krizu", kazao je Mali.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vladan

pre 1 godinu

Sve je to lepo i dobro sto se prica. Evo recimo konkretno vezano za ulje i secer . I posle odluke o ceni koja je vlada odredila i rekla da ce biti dosta ulja i secera u svim prodajnim objektima i posle cetri ped dana nema ih dovoljno u rafovima i ako ih bude puste ih prodavci toliko da ljudi jos malo se ne pobiju . Sve vece kuce ima po celoj srbiji kako to da negde ima secer a na nekim mestima ima na kasicicu . Ima ili nema .

"PUTIN ĆE SE SAMO SMEŠKATI!"
Planeta

"PUTIN ĆE SE SAMO SMEŠKATI!"

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović kaze da je Mađarska prepoznala uvoz ruske nafte kao svoj interes, a da će cenu sankcija platiti građani Evrope

31.05.2022

13:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija