• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

03.06.2022

07:00

ZORANA LOBIRA PO AMBASADAMA! Stranci, postavite me za premijera! Po svaku cenu želi u vrh nove vlasti!

Tanjug

Politika

ZORANA LOBIRA PO AMBASADAMA! Stranci, postavite me za premijera! Po svaku cenu želi u vrh nove vlasti!

Podeli vest

Zorana Mihajlović voda ambasadore na ručkove i večere, kupuje strancima skupe poklone, sve se nadajući da će je centri moći iz EU i SAD postaviti u vrh nove vlasti

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, već nedeljama lobira kod stranih ambasadora da je postave za premijera nove Vlade Srbije!?!

Mihajlovićeva pokušava da uz pomoć stranaca obezbedi sebi najvišu funkciju u Nemanjinoj 11. Ona, kako tvrde njeni saradnici, ne žali novac, pa ambasadorima priređuje skupe gala ručkove i večere i kupuje im vredne poklone!?!

Džaba se troši

Ministarka se nada da će je centri moći iz SAD i EU prepoznati kao pouzdan kadar, te da će izvršiti pritisak na predsednika Aleksandra Vučića da baš nju postavi na čelo nove vlade.

- Zorana poslednjih dana radi na tome da pridobije strane ambasadore. Pravi gala ručkove i večere u njihovu čast, to joj je postao prioritet. Takođe, ambasadore uvek obraduje nekim skupocenim poklonom, ne žali da potroši ozbiljne pare na to... Ona misli da bi joj oni omogućili da postane nova premijerka - prenosi naš dobro obavešteni izvor, koji je insistirao na anonimnosti.

Foto: FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

Zorana Mihajlović

Osim toga, Mihajlovićeva je počela upadljivo često da gostuje na tajkunskim televizijama, koje istovremeno kriminalizuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu!?! I baš u tim medijima Zorana govori kako bi buduća vlada trebalo da izgleda, poručujući da premijer mora da bude iz SNS.

Brnabić: Nije ljudski što je Zorana gostovala na đilasovskim medijima

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić poručila je da nimalo nije fer ni ljudski što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović dala intervju za đilasovsku Novu S.

- Govoriću o tome na stranačkim organima, postoje neke crvene linije. Nije trebalo da gostuje na Novoj S, koja je direktno u vlasništvu tajkuna. To je medij koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici - rekla je Brnabićeva.

Sve ove navode i naša saznanja indirektno potvrđuje predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, koji poručuje da 'ne pada sneg da zaveje breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag'.

- Članovi SNS jedva čekaju da ocene svakoga od nas u stranci i sa velikim nestrpljenjem očekuju taj trenutak. A što se tiče onih koji bi preko stranih ambasada da se preporuče za mesto ministra, odmah mogu da im kažem da su se džaba trošili za skupe poklone i gala večere njihovim ekselencijama. Onaj ko misli da pritiscima i ucenama može nešto da iznudi od SNS i Vučića ili je jeo bunike ili nije normalan! Ovo je slobodna država, ovo je zemlja slobodnih ljudi koji su rekli koga žele na čelu države i koji su više nego jasno rekli kako ova naša država treba da se vodi - naglašava Glišić.

Vučić neće dati

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da praksa pokazuje da Vučić neće dozvoliti strancima da se mešaju u formiranje vlade.

- Ministar se postaje kad vas izabere Skupština, a prethodno se o tome dogovore u vladajućoj partiji ili u koaliciji ako se pravi koaliciona vlada. Svako drugo formiranje je suprotno Ustavu i zakonu demokratije. Ne znam gde to, kada i kako strani ambasadori odlučuju o vlasti, ali pouzdano znam da u vreme predsednika Vučića u Srbiji to nipošto neće biti slučaj! Potpuno sam siguran da će se dogovor o ministrima desiti unutar partije i sa partnerima koalicije, a da će ministar biti izabran u Skupštini pred očima javnosti. Mihajlovićeva ima svoje dobre i loše strane, a o njenom angažmanu će odlučiti njena stranka, ne stranci - zaključuje Stanković.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ - POSLANIK SNS

Foto: printscreen

Vladimir Đukanović

Mi smo nazadni, nedemokratski nastrojeni. Ipak, imamo Zoranu koja nas 'vadi', jer ona je moderna. Prosto nas obasipa demokratijom, otvorena je za medije koji kriminalizuju Vučićevu porodicu, a posebno predsednikovo dete.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PETAR

pre 1 godinu

OKRECENA SANTIMETAR I VISE KU.A ZORANA AGITUJE PO AMBASSADE ZLOTVORA ZA PREMJERKU,,POSTAVITE ME ZA PREMIJERKU,A ZA UZVRAT MOJE NOGE UVEK SU RASIRENE ZA VAS,,PA KO VOLI NEK IZVOLI,BOIM SE DA CE TI LUDI LJIGAVI AMBASADORI KOJIMA NI KERUSA NEBI,UPECACESE

Baća

pre 1 godinu

Gospođa ministarka, inače nekadašnji Labusov kadar, treba zbog ovoga, a i drugih stvari i promašaja u sektoru kojim rukovodi, da podnese ostavku na mesto potpredsednika i sve druge funkcije ili da bude smenjena. Ne radi se ovde o slobodi govora, već o teškoj povredi svih principa na kojima SNS zasniva svoju politiku. Preambiciozna, rado viđena pre svega u američkoj ambasadi, ova žena je pokazala da nema nikakvih elementarnih obzira prema Vučiću koji je najstrašnije vređan u mediju gde je gostovala i koji je sada zdušno brani. To ne bi tolerisala nijedna stranka, pa ne treba ni SNS. Ja mislim da će Vučić napraviti veliku grešku ako pređe preko ovoga jer ovakvi ispadi već izazivaju oštre podele u stranci kojom rukovodi.

koki

pre 1 godinu

A sta ce nama uopste ministarka iz Bosne. Nek bude ministarka u Bosni ili Srpskoj. Treba zabraniti strancima da obavljaju bilo kakvu funkciju u Srbiji. Evo sta je bilo sa predsednikom opstine Palilula koji je iz Bosne. Kuca mu bila kao trezor Baje patka. Saplitala se policija o pare.

Dragi

pre 1 godinu

Ko je postavio Zoranu Mihajlović na mesto ministra? Aleksandar Vučić ili zapadne ambasade? Odgovor: Aleksandar Vučić.

ratko

pre 1 godinu

sklonite ovu kurvu petokolonasku daje Vuciucu jesi tolika picka da ovu govnaru ne mozes skloniti picko jedna koga se bojis ,sve joj oduzmes i oteras u ambasade u koju god hoce

Saradžogla

pre 1 godinu

Пошто сам неки фактор у СНС од оснивања и на основу позитивних мојих особина имам поверење машиновођа Србије.Изнели су ми своје КАТАСТРОФАЛНЕ ПРОБЛЕМЕ!Ја сам написао на разумљив начин јер министарка Зорана има образовање које нема везе железницом.Пролазило је време а одговора нема? Ангажовао сам колеге из СНС и сазнао сам ДА ЗОРАНА ДОПИС НИЈЕ НИ ПОГЛЕДАЛА!Њена сарадница у кабинету покушала је да сакрије ту срамоту али безуспешно! Зашто је Зорана таква? ЗОРАНИ СРБИЈА НИЈЕ У СРЦУ ЈЕР НИЈЕ НИ У КРШТЕНИЦИ! Била је катастрофа као министарка саобраћаја и граћевине а још гора као садашња министарка!

MrKamenjarac

pre 1 godinu

...GOSPODJU BI TREBALO POSLATI U MUŠKI ZATVOR PA NEKA TA MO BUDE DOMINA PREIJERKA ....SVE JEDNO JE STRANI PLAĆENIK KOJI NEPLAĆA POREZ NA ZARADU...

znanje

pre 1 godinu

Зорана је најнапреднија Ромкиња у Србији!

Marija

pre 1 godinu

Ako posle svega ova osoba bude u vladi Srbije, to ce dovesti do pada poverenja u predsednika Vucica.Ali ja se nadam da se to nece desiti.

Verka

pre 1 godinu

Boze nas sacuvaj od izdajnika i ljigavaca.sto rekose nasi stari, skorojevica.nezna se koji su gori,za buducnost Srbije.teraj sve te iz Vlade Srbije Vucicu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija