• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

21.06.2022

07:00

DIJANA HRKALOVIĆ OPTUŽILA NEBOJŠU STEFANOVIĆA! Tužilac mora da reaguje, SAD NEMA NAZAD!

printscreen

Politika

DIJANA HRKALOVIĆ OPTUŽILA NEBOJŠU STEFANOVIĆA! Tužilac mora da reaguje, SAD NEMA NAZAD!

Podeli vest

Aleksandar Vučić: Utvrđeno da je mom telefonu nezakonito pristupljeno 1.600 puta. Nadležni treba utvrde i sve ostalo!

Tužilac treba što pre da reaguje na optužbe bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović da je ministar odbrane Nebojša Stefanović, dok je bio ministar unutrašnjih poslova, protivzakonito čitao transkripte prisluškivanih razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića!

Sam Vučić kaže da je do sada istragom nepobitno utvrđeno da je njegovom telefonu 'nezakonito pristupljeno 1.600 puta', a da nadležni treba da utvrde i sve ostalo.

Hrkalovićeva je proteklog vikenda optužila Nebojšu Stefanovića da je, dok je bio na funkciji ministra policije, protivzakonito čitao transkripte prisluškivanih razgovora Aleksandra Vučića i članova njegove porodice, kao i da je naredio da mu se transkripti tajno dostavljaju iza Vučićevih leđa!?! Stefanović je, na drugoj strani, rekao da Hrkalovićeva laže, da će je tužiti sudu i da će je 'raskrinkati u roku od 48 časova'.

Bez ličnih utisaka

Predsednik Vučić rekao je juče da je dva puta pogledao intervju Hrkalovićeve, ali da neće iznositi 'lične utiske'.

Bečić: Ozbiljan slučaj, ovde mora biti istrage

Igor Bečić, šef Odbora za kontrolu službi bezbednosti, kaže da je Hrkalovićeva izrekla veoma ozbiljne optužbe na račun bivšeg ministra policije.

- Od početka sam govorio i upozoravao koliko su monstruozni napadi na predsednika Vučića, njegovog brata Andreja i porodicu. Ovo je izuzetno ozbiljan slučaj i mislim da bi tužilaštvo trebalo da reaguje i istraži sve navode. Prisluškivanje predsednika jeste potpuno nedopustivo i jako je opasno za državu, pa je to još i dodatni razlog da nadležne institucije odrade svoj posao do kraja. Kao što je predsednik rekao, ovo je pravna država i ja verujem u njene institucije - naglašava Bečić.

 

- Nadležni organi ustanovili su da je bilo prisluškivanja i da se neovlašćeno pristupalo mom telefonu više od 1.600 puta. To je nesporno. Verujem da će nadležni utvrditi i sve ostalo. Sve drugo što bih rekao moglo bi da bude pogrešno protumačeno... Dva puta sam pogledao intervju Dijane Hrkalović, ali ne želim da iznosim lične utiske. Ima nekih pitanja koja bih ja postavio, ali neka nadležni organi to čine. Jedino sam siguran da ništa nažao nisam učinio njima, nikome od njih. A to da prisluškujete šefa države, ne pričam sada o moralu, već o tome da pomislite da možete to da radite nekažnjeno, šta vam je posle toga ostalo? Šta još posle toga ima da niste uradili? - zapitao je šef države.

Profesor bezbednosnih nauka Miroslav Bjegović, komentarišući ove navode, kaže da je predsednik sve rekao izjavom da veruje u državu i njene institucije.

- Tužilaštvo bi svakako trebalo da ispita sve navode u vezi sa prisluškivanjem predsednika, ali i o pripremi atentata na Vučića i pokušaju državnog udara. Neko mora da snosi odgovornost. To se prvenstveno odnosi na pripadnike MUP-a i tadašnjeg ministra, koji snosi bar moralnu, komandnu i političku odgovornost, zbog kojih je trebalo da podnese ostavku. Jasno je šta je trebalo da usledi posle prisluškivanja šefa države, pa sada javnost sa pravom očekuje ime organizatora i onog u Srbiji, ali i stranog obaveštajnog nalogodavca, bez kojeg sve ovo ne bi bilo moguće... Ne treba zaboraviti da pojedini zapadni centri moći vide Vučića kao jedinu prepreku u ostvarivanju svojih ciljeva. Zato sve ovo treba isterati na čistac - apeluje Bjegović.

Nema šta da se čeka

Bivši šef policije Marko Nicović ocenjuje da tužilac nema šta da čeka u ovom konkretnom slučaju.

- Tužilac je trebalo da reaguje juče, ne znam šta se uopšte čeka. Konkretno, potrebno je da tužilaštvo izda nalog policiji da prikupi sva potrebna obaveštenja o ovom slučaju. Drugim rečima, trebalo bi da se sasluša Nebojša Stefanović. Onda bi trebalo da se odluči o tome da li ovde postoje elementi krivičnog dela i da se, ako ima potrebe, krene u dalje procesuiranje. Prepucavanja u medijima neće ništa rešiti, mora biti istrage - zaključuje Nicović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 1 godinu

Pa, ne znam šta je Tužilaštvo čekalo i do sada. Nekako nisam siguran da je tamo sve u redu i da ta nadležna institucija radi svoj posao kako treba. Koliko je već vremena prošlo od Vučićeve izjave da je prisluškivan i šta je Tužilaštvo preduzelo da ispita najodgovornije ličnosti u MUP-u? Ništa. Ne može nečija odgovornost da se licitira ili zataškava preko medija, već mora da se prenese tamo gde mesto za to. Dakle, neko bi morao da se probudi i da radi svoj posao ili da bude smenjen. Nije nezavisnost sudstva izgovor za nerad ili opstrukciju bilo koje vrste.

Neca

pre 1 godinu

Svako ko je učestvovao u prisluskivanju ce morati da odgovara i biti kaznjen!

Vera

pre 1 godinu

Ovo su veoma ozbiljne optužbe za sve one za koje se utvrdi da su učestvovali u ovom kriminalnom delu. Pitam se šta je Tužilaštvo do sada čekalo, kada znamo od kada je Vučić i njegova porodica meta kriminalaca i od kada su im životi u opasnosti. Nadamo se da će Tužilaštvo da odradi svoj deo posla i da svi koji su umešani budu procesuirani.

igor

pre 1 godinu

Svako ko na bilo koji način ugrožava bezbednost i sigurnost drugih osoba, moara da odgovara, ma ko on to bio.

Pedja

pre 1 godinu

Znamo svi ko štiti Dijanu, svi oni koji ne vole i en isle dobro predsedniku Vučiću.

Ina

pre 1 godinu

Prisluskivacima,njihovim pomagacima i pdstrekacima je mesto iza resetaka.

Nena

pre 1 godinu

Klupko je počelo da se odmotava, pitam se sta ce jos izaći u javnost!?Svi ,apsolutno svi za koje se dokaže da su učestvovali u planiranju bilo kakvih radnji protiv predsednika Vučića I njegove porodice ,treba da odgovaraju!Ni po babu ni po stricevima sada!

Nena

pre 1 godinu

Tužilaštvo treba što pre da izda nalog da se svi umešani u ove mutne i protivzakonite radnje ispitaju!Ovo je stvarno užasno, predsednik je imao poverenja u te ljude a kako mu oni vraćaju!?Tako što ga prisluskuju i planiraju atentat na njega?Sramotno!

Taca

pre 1 godinu

Svako ko je zeleo da naudi predsedniku Vucicu, mora da odgovara pred sudom.

Takica R

pre 1 godinu

Ko god da je prisluskivao Vucica i njegove razgovore, mora snositi odgovornost za svoje postupke.

andrijana

pre 1 godinu

Mora da se stane naput svima koji su radili protiv naseg predsednika i njegove porodice. Nema smisla da se stite kriminalci .

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17