• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.06.2022

15:55

SKANDAL! Tužilaštvo odbija da istraži optužbe koje je Dijana Hrkalović iznela na račun Nebojše Stefanovića!

E-stock

Politika

SKANDAL! Tužilaštvo odbija da istraži optužbe koje je Dijana Hrkalović iznela na račun Nebojše Stefanovića!

Podeli vest

Tužilaštvo za organizovani kriminal je, odgovarajući na pitanja povodom javnih optužbi koje je iznela nekadašnja državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, odogovorilo da takvi javni istupi nemaju nikakvu dokaznu snagu te da se ne mogu smatrati relevantnim i verodostojnim

 

Samim tim, Tužilaštvo je na ovaj način odbilo da ispita ministra odbrane Nebojšu Stefanovića o tvrdnjama Hrkalovićeve da on stoji iza prisluškivanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, montiranja “Jovanjice” i klana Veljka Belivuka.

Tužilaštvo, u odgovoru na pitanje Nova S, navodi da je Hrkalović odbila da odgovara na pitanja tužilaštva u postupku koji se vodi protiv nje.

Hrkalović je u intervju za Objektiv optužila Nebojšu Stefanovića da je lično štitio klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Ona je nekadašnjeg ministra policije optužila da je prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića i čitao transkripte, kao i da je afera Jovanjica takođe njegovih ruku delo.

Na pitanje da li će reagovati povodom ovih optužbi iz Tužilaštva za organizovani kriminal navode da to ne može biti dokaz na sudu.

"Tokom istražnog postupka okrivljena Dijana Hrkalović se branila ćutanjem, dok je na glavnom pretresu iznela odbranu, uz odbijanje da odgovara na pitanja tužioca. Odbijanjem da odgovara na pitanja tužioca okriivljena je pokušala da oteža utvrđivanje istine i potpuno resvetljavanje svih okolnosti i činjenica krivičnih dela koja joj se stavljaju na teret, pred sudom i u sudskom postupku", navode u Tužilaštvu.

Ocenjuju i da je u poslednje vreme "istupanje okrivljenih u javnosti, van sudnice, i iznošenje sopstvenog viđenja događaja za koje su optuženi je postalo gotovo uobičajena praksa".

"Takva istupanja nemaju nikakvu dokaznu snagu niti se mogu smatrati relevantnim i verodostojnim za krivični postupak pred sudom", kažu u TOK, objavila je Nova.rs.

Hrkalović se tereti se za krivično delo trgovine uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu, odnosno da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno pojedine izveštaje nadležnom tužilaštvu u vezi sa tim teškim krivičnim delom.

Ona je negirala krivično delo i tokom iznošenja odbrane istakla da je sve radila po nalogu tadašnjeg ministra MUP Nebojše Stefanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Penzioner

pre 1 godinu

Nisu dobili odobrenje iz Američke ambasade!

Tužilac

pre 1 godinu

Šta je tu za čuđenje? Pa svaki normalan tužilac i sudija bi to isto rekao i tako reagovao. U sudnici, gde je trebala da iznese svoju odbranu i da prezentira DOKAZE svoje nevinosti, onosno da dostavi dokaze da je sve to radio Nebojša Stefanović, njoj se zalepila usta i odbila je da odgovara na pitanja tužilaštva i sudija a pred TV kamerama (naravno podučena od strane svog branioca Đukanovića) njoj se razvezao jezik. To je ista priča kao što su Belivuk i MIljković pričali bajke preko svog branioca Lazarevića a on im se eto pridružio iza rešetaka. Optuženi ima pravo da izmišlja, laže, podmeće, optužuje, sve u cilju svoje odbrane - na sudijama je da utvrde činjenice i istinu a ne na novinarima i novinama.

Dusan

pre 1 godinu

I dojave se istrazuju kada je u pitanju predsednik i bezbednost drzave i gradjana a ne otvorena OPTUZBA!Jos nam stranci drze pravosudje,ocigledno.

Boško

pre 1 godinu

Stvarno smo banana država.Nadam se da ga nećemo videti u budućoj vladi.

miroljub

pre 1 godinu

Sasvim su u pravu.Kakve je dokaze iznela osumnjičena.Puste priće. Pa kad bi prihvatili njenu priću onda bi svi kriminalci i mali i veliki izneli ovakve i slične optužbe na sve i svakog .Kad je bude suđenje neka tada iznese svoju priću ali ne pustu priću nego dokaze.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija