• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2022

10:05

KURTI PRIZIVA RAT! Srbe na KiM predstavlja kao kriminalce i zločince i najavljue "integrisanje Severa" - VUČIĆ JE NA OVO JASNO UPOZORIO!

buducnostsrbijeav/printscreen/AP

Politika

KURTI PRIZIVA RAT! Srbe na KiM predstavlja kao kriminalce i zločince i najavljue "integrisanje Severa" - VUČIĆ JE NA OVO JASNO UPOZORIO!

Podeli vest

Pokret Samoopredeljenje objavio je sinoć skandalozni video-snimak uz propratni tekst u kojem se kao ključna poruka navodi je ovaj pokret na čelu sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem za godinu i po dana otpočeo sa, kako navode, “integracijom Severa”, a da prethodna vlast tzv. Kosova to nije uradila za 20 godina

 

Srbi sa severa KiM su pritom prikazani isključivo kao kriminalci i zločinci, koje sramno optužuju za šverc, laboratorije narkotika i rudarenje kriptovaluta. Samoopredeljenje se tu nije zaustavilo, već su ubrojali i rad srpskih institucija, izgradnju Sunčane doline i održavanje srpskih izbora i referenduma. I srpski simboli, poput zastave Srbije na vrhu Zvečana, zasmetali su Kurtijevim Albancima.

Jasno je da je ovaj potez i ovakvo predstavljanje Srba uvertira za sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio u obraćanju 29. juna, te da Kurti, ogrezao u mržnji prema Srbima, priziva rat i čini sve kako bi naš narod proterao sa KiM!

Podsetimo, Vučić je uputio jasnu poruku nakon najnovijih ucena lažne države Kosovo i Zapada koje se odnose na sramnu odluku Prištine da zabrani srpske lične karte i nakon 30. septembra ukine važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova “KM”, “GL”, “PR”, “UR” i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana.

Predsednik je okarakterisao ovakve odluke kao jasan cilj da se proteraju Srbi sa Kosova i Metohije i da se sprovede nova “Oluja” nad Srbima.

– Doneli su dve odluke. Prva je uskraćivanje prava na ulaz sa ličnim kartama, uvode tzv. deklaracijske izveštaje. Druga odluka je sa jedinim ciljem da se proteraju Srbi, gde u roku od dva meseca žele da ubede Srbe da upišu tablice u RKS, da ubede Srbe da pristanu na to. Računaju da će svi Srbi da napuste teriroriju Kosova, sprovode novu Oluju nad Srbima. Trpimo dugo pritisak predstavnika Kvinte, nije mi problem što misle da smo mi glupi, već je problem što misle da su mnogo pametni.

Predsednik je takođe rekao da s obzirom na to da se ova odluka odnosi na 30. septembar, Albanci planiraju opšti napad na Srbe najkasnije do 1. oktobra.

– Ovo se dešava zato što su arogantni i bahati i zato Srbiji mogu da rade sve što požele. Naš narod neće više to da trpi, upade njihovih jedinica, neće. Oni su nama dali rok za tablice do 30. septembra, što znači da planiraju opšti napad do 1. oktobra. I da se zna da su ih podržali predstavnici Kvinte – rekao je Vučić.

Predsednik je oštro reagovao na ovakvu bahatost i uputio jasnu poruku.

– Iz sebe sam ispraznio večeras sve što mislim. Naš odgovor biće trezven, ubitačan, ali istinit. Imaju rok da razmisle tri puta do 30. septembra – zaključio je Vučić na jednoj od najoštrijih konferencija za štampu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cccc

pre 1 godinu

To vam je sve maslo amera zato što nesmiju nišra Rusima hoće da dokažu silu na nejačem.

milan lala

pre 1 godinu

Ako siptar ostvari pretnju i silom krene na Srbe na S. KiM onda Srbija nemoze i nesme vise da poziva na razum i moli siptarske mentore nego da odlucnom brzom vojnom intervencijom ocisti ceo S. KiM od UCK-bandita i postvi uslove za pregovore o ostatku KiM . Svako dalje popustanje bez vojne intervencije je nedopustivo i neizdrzljivo za narod. Dosta je bilo siptarskog terora na KiM . Netreba se bojati da ce strani investitori otici iz Srbije zbog vojne intervecije koju su isprovocirali UCK-siptari . Oni nisu u Srbiji iz ljubavi vec iz ekonoskog interesa. NATO pakt nece intervenisati jer nema razlog za intervenciju a tesko bi dobio saglasnost sviju clanica . Osim toga vojna snaga Srbije nije za podcenjivanje i tu bi NATO pakt pretrpio velike gubitke a i Rusija nebi sedela skrsteni ruku nego bi delovala vojno .

Veljko

pre 1 godinu

Zapad je kriv za sve to jer sam Kurti ne bi imao petlju da toliko provocira Srbe i Srbiju da ne racuna na podrske Zapada.

Kala

pre 1 godinu

Nehumano je sta Kurti radi i na sta poziva. Srbija na celu sa prdsednikom i svojim gradjanima nikada nikog nije napadala i samo je branila svoj teritorijalni integritet i tako ce biti i sada. To sto su nameravali im nece biti dopusteno ciju god podrsku da imaju.

marko

pre 1 godinu

Kurti toliko pokazuje mrznju prema srbima da je to strasno!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija