• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2022

11:48

POTREBNO JE OJAČATI VEZE SRBIJE I KUVAJTA! Selaković: Neophodno je što pre obnoviti rad Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju

Politika

POTREBNO JE OJAČATI VEZE SRBIJE I KUVAJTA! Selaković: Neophodno je što pre obnoviti rad Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju

Podeli vest

Tradicionalne dobre i prijateljske odnose Srbije i Kuvajta potrebno je iskoristiti na najbolji mogući način i ojačati ih u brojnim oblastima, poručio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković prilikom sastanka sa ambasadorom Kuvajta Jusufom Abdulsamadom

Ministar Selaković primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Kuvajta Jusufa Abdulsamada, saopštili su iz MSP-a.

Prema rečima ministra, dobra prilika za unapređenje saradnje dve zemlje biće naredne godine, kada naše dve zemlje obeležavaju važan jubilej - 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Selaković je ukazao i da posete na najvišem i visokom nivou doprinose boljem međusobnom razumevanju i trasiranju smernica za dalji razvoj saradnje.

Podsetio je na uspešnu posetu šefa diplomatije Kuvajta šeika Ahmeda Nasera Al-Mohameda Al-Sabaha Beogradu oktobra prošle godine, i ujedno izrazio spremnost da učini uzvratnu posetu Kuvajtu.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je potrebno raditi na sveukupnom unapređenju ekonomske saradnje, u kojoj, kako je naveo, postoje neiskorišćeni potencijali, posebno u privredi, poljoprivredi i energetici.

Dodao je da je potrebno unaprediti investicionu saradnju između naših zemalja, ali i ukazao da je neophodno što pre obnoviti rad Mešovite komisije za ekonomsku i tehničku saradnju.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, ministar je naglasio da dijalogu pristupamo u dobroj veri, ali da ne nailazimo na isti nivo posvećenosti vlasti u Prištini, kao i da najnoviji potezi Prištine ugrožavaju sve do sada ostvarene rezultate i predstavljaju ozbiljnu pretnju po mir i stabilnost u čitavom regionu.

Selaković je zahvalio ambasadoru Abdulsamadu na uspešnoj službi u Beogradu i doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Kuvajta, poželevši mu mnogo uspeha u daljem radu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija