• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

11:08

Vlada Srbije doneće odluku o protivmerama! OVO JE ZASTRAŠUJUĆA ODLUKA JEDNE DRŽAVE, NEČUVENO JE DA SE OVO DESI!

Tanjug/Jadrankla Ilić

Politika

Vlada Srbije doneće odluku o protivmerama! OVO JE ZASTRAŠUJUĆA ODLUKA JEDNE DRŽAVE, NEČUVENO JE DA SE OVO DESI!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sazvao je vanrednu konferenciju za medije povodom skandalozne odluke ustaškog režima Andreja Plenkovića da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiču zabrani privatnu posetu Jasenovcu

 

Selaković je pokazao notu Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske o zabrani "moguće posete" Vučića Jasenovcu.

Hrvatska je tražila službenu komunikaciju o nameri Vučićeve privatne posete. Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske tvrdi da Vučić ne sme privatno da poseti Jasenovac.

- Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, zbog zabrane predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac, uputilo notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu, koju je otpravnica poslova odbila da primi - rekao je Selaković.

– Namera predsednika bila je samo da položi cveće i zapali sveću na mesto gde su ubijene stotina hiljada Srba – navodi se u noti i dodaje:

– Vučić je zainteresovan da načini službenu posetu Jasenovcu u bilo kom terminu do 17. septembra.

Foto: Tanjug/Jadrankla Ilić

Nikola Selaković

- Ovo je zastrašujuća odluka jedne države. Nečuveno je da se ovo desi posle Drugog svetskog rata. Vlada Srbije doneće odluku o protivmerama i one će se zasnivati se na međunarodnom pravu - kazao je Selaković.

Podsetimo, ustaški režim po svaku cenu želi da spreči predsednika Srbije da oda poštu žrtvama ustaških koljača i ne dozvoljavaju Vučiću da govori istinu o stradanju Srba u Jasenovcu.

​Predsednik je želeo da oda poštu stotinama hiljada pobijenih, preklanih žrtava u Jasenovcu, ali umesto toga usledila je hajka ondašnjih medija nazivajući Vučića “provokatorom”, a sve pod palicom ustaškog režima Andreja Plenkovića!
 

Podsetimo, u logoru Jasenovac su hrvatske ustaše, prema izveštajima nezavisnih komisija, od 1941. do 1945. godine ubile 700.000 Srba, Jevreja i Roma, a logor je bio mesto masovnih stradanja žena i dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Svemirski letač

pre 1 godinu

Stvarno ne razumijem čemu takva negativnost? Predsjednik jedne države ne može anonimno ući u drugu državu. Postoje protokoli. Što da mu se nešto dogodi? Tko bi snosio odgovornost? Posjet, pa bio on i privatan treba najaviti kako bi se predsjedniku jedne zemlje omogućila sigurna posjet mjestu u koje želi doći. Zašto se podvaljuje da predsjedniku Vučiću nije dozvoljen ulazak u Hrvatsku? Nije dozvoljen ulazak građaninu Vučiću iz niza razloga. Prvi i najvažniji je sigurnost. On je ipak štićena osoba. Može se dogoditi bizarna automobilska nesreća u kojoj može stradati. Lijepo je mogao obavijestiti srpsku ambasadu u Hrvatskoj da mu organizira posjet i ona bi to odradila u suradnji s hrvatskim vlastima i sve ok. Ovo je samo pravljenje medijske buke. Znao je da mu neće biti odobren ulazak kao što ne bi bio odobren niti Milanoviću ili bilo kojem drugom predsjedniku anoniman ulazak u Srbiju.

Baća

pre 1 godinu

Ustašija ostaje ustašija i sa njima treba samo oštro. Nema ulaska u Srbiju.Šta će nam, da rovare po Srbiji? Neka idu u Brisel ili Berlin. Tamo neka seire o sebi, a u Srbiji nemaju šta da traže.

Dara iz Karlobaga

pre 1 godinu

Vučić je sm rekao da sva nafta Srbiji dolazi preko hrvatskog JANAF - a. Onda mu nije pametno da ih naljuti. Šta nije bolje da ode na grob onom jadniku koji neki dan poginu na snimanju srpskih laži o maestralnoj Oluji? Zna se kad je komemkracija u Jasenovcu, a ovo jeste izazivanje haosa i mržnje. Oluja se i desila jer se zaboravio Jasenovac, a sada se Oluja zaboravlja i o njoj se laže i truje narod, tako da će se opet ponovit. Globalno zagrejavanje je sve jače i zato jadne države koje nemaju more, ni ribu, ni morake luke, ni milijarde od turizma, njih će biti sve više kako zagrejavanje raste, sem ako ne izbiju strašne Ozonske rupe... Ali interesantno, dok bi svi izbijali na tuđe more, Srbija sada nesme ni da mrdne, ni na to malo i jadno Kosovo, a ne na neko more, hrvatsko ili montenegrovsko ili šiptarsko? Maestralna Oluja i NATO bombardovanje ih naučili pameti i doveli ih u red 90ih, ma divno?

Sini

pre 1 godinu

Nekontrolisan potez naseg vrha. Kuvaju i dizu tenziju i kad i kad ima jako tezih tema za nasu drzavu i narod. Odgovor za ovakve posete se zna vec dugo godina i sad smo kao volovi opet navalili tamo. Imali smo priliku 90-ti da sve to bude nase kao i da imamo svoje more. Ko nam je sad kriv, dzaba nam saopstenja i kontramere-kog jos to dotice, sa druge strane. Sto bi Vulin rekao ostaje samo PEVAJ SRBIJO, i nista nemaj..

Andrijana

pre 1 godinu

Nikakva zabrana nece zaustaviti istinu o stradanju srpskog naroda. Vucic ce se izboriti i sa ovim.

Jona

pre 1 godinu

DA SE SAKRIJE PAD AVIONA KOD KAVALE I STA JE PRENOSIO IZMISLJAJU SE NOVE AFERE. VI INFORMER SRAM VAS BILO LJUDI TAMO U SVOJIM DOMOVIMA NE SMEJU NAPOLJE ZASZP NE INFORMISETE NAROD

Gojko

pre 1 godinu

Izgleda da Hrvati imaju neki poremećaj kao nacija, prvo su bili spremni da učine te jezive zločine a sada se time i ponose?!

Toma

pre 1 godinu

Zastrašujuća odluka koja ne može ostati nekažnjena

Svetlana

pre 1 godinu

Ocigledno je ovo odluka zapada kao I sve do sada, jer Hrvatska ne bi mogla tako da se ponasa da nema podrsku velikih sila. Sramotno I bezobrazno.

Predrag

pre 1 godinu

Hrvatski vrh zbog odluke da zabrane dolazak Vucicu u Jasenovac ne moze oprati ni Sava ni Drava, a ni Jadransko more.

Bojana

pre 1 godinu

Nego šta, nego protivmere! Dosta smo mi hlebom, ko nas je kamenom gadjao!

Petra

pre 1 godinu

Neverovatno je sta Hrvatska sebi dopusta I jos neverovatnije je da ceo svet to aminuje bez ijedne grube reci. Sramota nek ih je I njima na cast.

Aleksandra

pre 1 godinu

Vlasti u Hrvatskoj treba da se stide svoje odluke.Ovom odlukom samo dokazuju svoju nemoc.

Seki

pre 1 godinu

Pa ništa sad treba i Plenlovicu lepo zabraniti ulazak u Srbiju i stvar rešena

Hana

pre 1 godinu

Svet samo posmatra kako Hrvatska otvoreno pokazuje mrznju prema Vucicu I Srbiji I ne preduzima nista sto je za svaku osudu.

anja

pre 1 godinu

Sramna odluka Hrvatskih vlasti kakvu poruku prenosi nama kao i citavom civilizovanom svetu. POtrebno je da svi osude ovakvo ponasanje u 21 veku.

Ika

pre 1 godinu

Ustaški režim po svaku cenu želi da spreči posetu žrtvama

Andjelija

pre 1 godinu

Srbija je ponosna svojom istorijom,strasno je kada se to na ovakav nacin omalovazava.

momcilo

pre 1 godinu

Ovo je kulminacija svih provokacija Hrvatske prema Srbije u poslenjih nekoliko godina!

Milan89

pre 1 godinu

Ovo ne bi smelo da se desava u civilizovanom svetu. Izgleda da Hrvatska tu ne pripada.

bojana

pre 1 godinu

Kakvu poruku zele da posalju iz Hrvatske ovim postupkom. Opravdavaju zverstva i brane civilizovan postupak odavanja pocasti neduznim zrtvama.

Slavica Radenković

pre 1 godinu

Skandal u eri diplomatije i kada se svi pozivaju na pravo, demokratiju, pravdu. Nečuven je potez hrvatske države i zaslužuje osudu čitave javnosti.

Ana

pre 1 godinu

Koliko se istorija ponavlja, nekad su Vučići dovođeni na klanje u ustaški logor Jasenovac, a danas njihovom potomku nije dopušeno da poseti mesto stradanje predaka I pokloni se nevinim zrtvama. Sramota I grehota od Boga.

jol

pre 1 godinu

Izgleda da je hrvatska strana malo povređena I prozvana u uništavanju našeg nevinog naroda kroz vekove. Zabranom ulaska Vučića I polaganja venaca nevinim žrtvama neće opravdati svoje grehove. Jasenovac je naše stradalište, a na žrtve se ponosimo

Dragica

pre 1 godinu

Poloziti cvece i odati pocast zrtvama je cin koji niko nije smeo da ospori predsedniku Vucicu.

aki

pre 1 godinu

Sramno je ovo što su Hrvati radili sa našim narodom, a sramnije je ovo što danas rade. Vučić ne mora da ode u Jasenovac ali će svakako spominjati srpske žrtve koje su tek u vreme ove vlasti oživele.

bojana

pre 1 godinu

Srbija kao pravna drzava mora u ime ljudskih prava da reaguje i osudi ovaj ne humani gest Hrvatske koji je u 21 veku skandalozan najblaze receno.

Mika

pre 1 godinu

Jasenovac je mesto stradanja naših nevinih Srba. Preko 700.000 nevinih žrtava stradalo je od ustaške ruke, a danas oni pokušavaju da obesmisle I podvale stradanja. To ime neće proći. Vučić je neko ko brine o Srbiji I poštuje svaku patriotsku žrtvu.

mark

pre 1 godinu

Od Hrvata se svašta može oćekivati, ali Srbija više nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana. Naše žrtve su uvek spomenute I zahvlaljujući Vučiću sada se može o tome pričati, kao I o svakom nevinom stradanju Srba u istoriji.

Joca

pre 1 godinu

Pozdravljam da se uvedu mere koje ce spreciti dolazak hrvatskih funkcionera u Srbiju po bilo kojem privatnom pitanju.

Saska

pre 1 godinu

Srbija danas ne cuti.Srbija je danas jaka drzava zahvaljujuci politici predsednika Vucica.

Marija

pre 1 godinu

Da li ste gospodo Hrvatski političari dobro promisli pre ove odluke, rekla bih da niste. Nijedna Srbija nije dovoljno mala ni ćti slaba koliko bi vi hteli. Dno dna!

Marija

pre 1 godinu

Niz nepromišljenih političkih odluka hrvatskog rukovodstva, na kraju je ekskalirao rušenjem slobode kretanja kao jednog od fundimenta na kome se zasniva evropska zajednica.

Tijana

pre 1 godinu

Danas svi ujedinjeni stojimo uz naseg predsednika i ne damo da nas slome.

Marija

pre 1 godinu

Samo čekam kad će da zabrane svim Srbima koji ponosno govore o svom poreklu istoriji, i nedaćama svog naroda da zabrane ulazak u zemlju. Dno dna! Sloboda govora? Sloboda kretanja? Ma ne, niste vi u EU?, ili pak jeste?

Hana

pre 1 godinu

Predsednik nije imao lošu nameru, sem da položi venac i zapali sveću, kako i dolikuje.

stevo

pre 1 godinu

Necuveno je ovakvo ponasanje Hrvata,sramo i skandalozno

Mirko

pre 1 godinu

Sramotni potezi hrvatskog rukovodstva koji gaje strašno zlo prema srpskom narodu

sasa

pre 1 godinu

Od strane Hrvatske se ovako nesto i ocekivalo jer oni ne mogu da podnesu istinu o tome sta se desilo u Jasenovcu

Jeca

pre 1 godinu

Užasna odluka države Hrvatske. Nemam reči za ovakav bezobrazluk i nepoštovanje.

stefan

pre 1 godinu

Ovo je,sraman potez zvaničnog Zagreba koji po ko zna koji put neprihvata ustaške zločine prema srpskom narodu.

Dijana

pre 1 godinu

Ovo je velika sramota ne dozvoliti da se oda počast stradalima žrtvama Jasenovca. Hrvati su na ovaj način još jednom potvrdili mržnju prema Srpskom narodu.

Patak

pre 1 godinu

Ovo je samo jedan u nizu pokušaja da ponize Srbiju i minimiziraju zločine nad našim narodom,ali nece u tome uspeti Hrvati

Pavlovic

pre 1 godinu

Hrvati su jos jednom pokazali da se nikad nisu iskreno promenili od svojih ustaskih korena

Bilja

pre 1 godinu

Zar im smeta oda pošasti? paljenje sveće i ostavljanje venca? za naše stradale i nevino preminule?

Mira

pre 1 godinu

Sramna odluka Hrvatske Vlasti. Njihova mržnja izgleda nema granica.

Milan

pre 1 godinu

Tako i treba Srbija ce odgovoriti adekvatno, na njihovu sramotnu odluku.

Ognjen

pre 1 godinu

Preduzeti sto pre kontramere povodom skandalozne odluke ustaskih vlasti.

Dejan

pre 1 godinu

Strasno je koliko su iracionalni i bahati iz hrvatske vlasti

Uros

pre 1 godinu

Sramna je zabrana predsedniku Vucicu da poseti Jasenovac

Filip

pre 1 godinu

Srbija ce uvek cuvati secanje na nevino poginule Srbe u stratistu

Filip

pre 1 godinu

Srbija nikada nece ukaljati obraz kao sto to cine nase komsije

Igor

pre 1 godinu

Nista novo i neocekivano, treba im zestoko uzvratiti ovo su provokacije.

cistac013

pre 1 godinu

Srbija se gradi i uspesnija je od Hrvatske, mozda iz te njihove ljubomore nastaju ovakvi skandali ali mislim da treba ici da se sve to smiri, predsednik Vucic nije imao lose namere. Uglavnom ako se oni ponasaju tako mi treba najmanje istim merama da uzvratimo ako ne i jace...

Dule

pre 1 godinu

Nasa zemlja će uvek poštovati žrtve koje su stradale u Jasenovcu, jer u budućnost možemo da gledamo samo ako pamtimo prošlost.

Dule

pre 1 godinu

Srbija nikada neće zaboraviti jezive žrtve Jasenovca, borićemo se za pravdu i istinu, ali ćemo čuvati mir i stabilnost u regionu.

Dule

pre 1 godinu

Ovom zabranom ulaska predsedniku,nece uspeti da sakriju istinu i prikriju zlocin nad nasim narodom.

Dule

pre 1 godinu

Ova zabrana je srvarno za svaku osudu, sramota je sta Hrvati rade. Uvek smo pruzali ruku prijateljstva,i pored svega,ali oni nikada nisu hteli da je prihvate.

Dule

pre 1 godinu

Hrvati moraju da budu svesni činjenice da njihova odluka ne može uticati na to da se prošlost izbriše,a ni da se sakrije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija