• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVI

23.07.2022

07:00

BIVŠA NOVINARKA TV N1 POSLE TRI GODINE RASKRINKALA PRLJAVU KAMPANJU! Jelena Zorić: Slagali smo da je Andrej Vučić imao veze s 'Jovanjicom'

printscreen

Politika

BIVŠA NOVINARKA TV N1 POSLE TRI GODINE RASKRINKALA PRLJAVU KAMPANJU! Jelena Zorić: Slagali smo da je Andrej Vučić imao veze s 'Jovanjicom'

Podeli vest

Bivša novinarka TV N1 je rekla da brat Aleksandra Vučića, Andrej nikada nije imao veze sa aferom "Jovanjica"

Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, nikada nije imao veze s aferom 'Jovanjica', sve je to bila laž i spinovanje!

Ovo je rekla Jelena Zorić, bivša novinarka TV N1, koja je tako posle tri godine sama raskrinkala prljavu kampanju đilasovskih medija u kojoj je i sama aktivno učestvovala. Hejterski mediji su, podsetimo, godinama tvrdili da je Predrag Koluvija, vlasnik gazdinstva 'Jovanjica', koji je optužen za nezakonito uzgajanje marihuane, tokom hapšenja 'telefonom zvao Andreja Vučića'!?! Jelena Zorić, međutim, sada je priznala da je sve to bila laž!

Podmetnuta teza

Zorićeva je rekla da je opoziciji 'podmetnuta' ova teza zato što je to 'nekome odgovaralo!?!

Zavera

Njih nikad nije zanimala ta verovatno izmišljena marihuana u Jovanjici, nego su ovom zaverom želeli da poljuljaju ugled i položaj predsednika Vučića i njegove porodice
Božidar Spasić, bivši operativac DB

- To je bila savršena zavesa. Kako se to razvejava, Andreja Vučića nema u 'Jovanjici'. Više puta sam to ponovila, koliko god da to nije opoziciono popularno. Ta informacija i taj spin, laž, da Andreja Vučića ima u 'Jovanjici' više odgovara službi, jer njih niko ne spominje dok se bave bratom predsednika - 'objasnila' je Zorićeva, koja je tako posle tri godine potpuno raskrinkala jednu od najprljavijih kampanja protiv predsednika Vučića i njegove porodice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući ove navode, na drugoj strani, kaže da istina, pre ili kasnije, uvek izađe na videlo.

- Laž nikada ne može da pobedi nečiji rad. Svi su to znali, ali nikada niko nije hteo to da kaže. Zahvalan sam gospođi Zorić što je bila fer da kaže istinu. Rekao je to isto i inspektor Slobodan Milenković, ali nikada niko nije hteo da objavi u medijima. On je u izjavi MUP i BIA rekao da Andrej nije imao nikakve veze. Svi su oni to znali, ali nikada niko nije hteo to da kaže - ističe Vučić, dodajući da su neki mediji, uprkos svemu, za tri godine objavili desetine hiljada stranica protiv njegove porodice u pokušaju da je kriminalizuju.

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ
ADVOKAT PREDRAGA KOLUVIJE

Jelena Zorić je rekla da Andrej Vučić nema nikakve veze sa 'Jovanjicom' i priznala da su lagali. Lažu i za sve ostalo u vezi s izmišljenom aferom, ali hoće li danas makar neko od njih reci - 'Izvini'? Stidite li se makar malo i kako da vam bilo ko poveruje u bilo šta posle ovoga?

- Od početka sam rekao da Andrej nikada nije imao nikakav kontakt sa 'Jovanjicom'. Nije im bila dovoljna čak ni pravosnažna presuda protiv lažova. Ali evo posle tri godine svima je jasno da je laž zaista laž. I šta ćemo sada sa te tri godine? Šta će da rade Andrejeva deca? Šta mislite, kako je nama u porodici bilo kada su objavljivane te najmonstruoznije laži? Svi treba da se upitaju kako bi bilo njima i njihovim porodicama da su izloženi takvim lažima... Nego, da vas sve pitam: Hoće li neko da kaže: Izvinite zbog toga što smo govorili da ste proizvođači ili prodavci droge, iako je to suludo i pomisliti? - upitao je Vučić.

Pucaju po šavovima

Bivši operativac DB Božidar Spasić ocenjuje da su konačno 'popucali šavovi lažne zavese ili magle'.

- Ta zavera je smišljena mnogo ranije nego što je plasirana. U njoj je učestvovao brojni sluganski aparat zapadnih službi i strani agenti smešteni u ambasadama u Beogradu. Njih, naravno, nikad nije zanimala verovatno izmišljena marihuana u Jovanjici, nego su želeli da po svaku cenu poljuljaju ugled i položaj predsednika Vučića i njegove porodice. U svemu ovome imamo i nesnalaženje policije, koju je tada vodio ministar Stefanović, a koja je dozvolila da bude igračka u rukama zaverenika. Sada treba dati nalog da se ustanovi prava politička pozadina i inicijatori lažne afere. Treba formirati i posebnu državnu komisiju koja to treba da utvrdi - apeluje Spasić.

Vučić: Uložićemo još 100
miliona evra u namensku

Predsednik Aleksandar Vučić juče je nakon vežbe 'Gruža 2022' obišao tehničko-taktični zbor pripadnika Žandarmerije, kojima je poručio da će država nastojati da u narednom periodu poveća njihova primanja. Vučić je najavio i da će zemlja u narednom periodu uložiti još 100 miliona evra u namensku industriju.

- Na primeru sukoba u Ukrajini vidi se koliko su važne specijalne jedinice. Ocenjujem vežbu vrlo dobrom, hvala na izuzetno zahtevnoj vežbi koju ste prikazali - istakao je Vučić.

Biće promena
u novoj vladi

Predsednik Vučić rekao je da će u novoj vladi biti brojnih promena i da niko ne mora da bude u njoj samo zato što misli da mora biti u vlasti deset ili dvadeset godina.

- Svakako će biti velikih promena u vladi. Vodićemo dobro računa ko će dobiti mandat. Ja ću na organima stranke izneti svoj stav i mišljenje. Čini mi se da mora da bude nešto nove energije, novog zanosa, ali verujem da će nova vlada obaviti dobar posao - podvukao je Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Olja

pre 1 godinu

Ма то смо знали. Н1 се стално служи лажима. Али на крају истина увек изађе на видело.

Tužilac

pre 1 godinu

Hoće li bar sada Miki Aleksić da bude OSUĐEN za sve laži koje je godinama pričao? A taj čovek će sada 4 godine da sedi u Skupštini Srbije kao "narodni poslanik" i živi kao bubreg u loju, ne radeći ništa, ne odgovarajući za bilo šta ...

Vladan Marjanovic

pre 1 godinu

I sta cemo sad? Hoce li neko sa N1 odgovarati za lazi koje su godinama izmisljali u vezi sa Jovanjicom. Jos jedan od mnogobrojnih dokaza da N1 nema veze ni sa novinarstvom ni sa izvestavanjem, to je fabrika lazi, mrznje i obmane.

Jela

pre 1 godinu

Uskoro Srbija nece imati opoziciju jer nece imati pristalica.Vise niko u Srbiji nece verovati njihovim lazima, a medije ce morati polako da gase.Ko jos zeli da slusa lazi?!

Filip

pre 1 godinu

Desilo se i to čudo da tajkunski mediji jednom kažu šta je istina.

Cile

pre 1 godinu

Krajnje je vreme da oni koji su širili gnusne laži budu adekvatno sankcionisani.

Vidak

pre 1 godinu

Tajkusnki mediji konstantno šire gnusne laži, a Đilas ih za to debelo plaća.

Milan

pre 1 godinu

Konačno da Đilasovci priznaju istinu, ali im ne pada na pamet da se izvinu zbog obmanjivanja javnosti.

Luka

pre 1 godinu

N1 je obična fabrika laži. Sada je Zorićeva napokon to javno priznala.

Lela

pre 1 godinu

Sve vreme smo znali da su izmisljali afere o Vucicevoj porodici kako bi njemu naskodili i kako bi se docepali vlasti da opet bogate na racun gradjana. Samo ovaj narod nije ni glup, ni nepismen kako su nas inace nazivali kada smo izlazili na glasanje.

Dasa

pre 1 godinu

Cime se sve sluze da bi naudili porodici Vucic?! Strasno!

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!
Crvena zvezda

Hteo sam da izludim! Sa Zvezdom u Bariju osvojio Evropu, a onda maler! Više ih nikada nije video!

- Od tog finala sa Zvezdom i osvajanja Kupa šampiona nijedanput više nisam otišao u Bari, a voleo bih da prošetam do stadiona „Sveti Nikola“, pogledam neku utakmicu, zašto da ne, i evociram prelepe uspomene koje nosim iz tog italijanskog grada. Ukoliko mi se u skorije vreme ukaže prilika svakako ću to da uradim – priča za Informer Slobodan Marović, član legendarne generacije Crvene zvezde koja je 1991. godine protiv Olimpika iz Marselja pokorila Evropu i otkriva šta mu je sve u tim poslednjim trenucima finala prolazilo kroz glavu, šta mu se dogodilo na dočeku u Beogradu.

30.04.2024

14:00

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija