• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2022

11:38

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS SUTRA - bira se kandidat za predsednika skupštine! Oglasio se Goran Vesić!

printscreen

Politika

SEDNICA PREDSEDNIŠTVA SNS SUTRA - bira se kandidat za predsednika skupštine! Oglasio se Goran Vesić!

Podeli vest

U susret održavanju sednice predsedništva Srpske napredne stranke, član predsedništva Goran Vesić, za televiziju Prva govorio je o čemu će stranka razgovarati u subotu

- Na sednici predsedništva naše stranke razgovaraćemo o našim kandidatima za predsednika skupštine i druge skupštinske organe. To podrazumeva predsednika i potpredsednike skupštine, radna tela, generalni sekretar skupštine - rekao je Vesić.

- Kada se konstituiše skupština u ponedeljak, tada će predsednik će predložiti mandatara, koji će zatim obaviti konsultacije sa potencionalnim članovima Vlade.Zatim će predsednik i mandatar na Predsedništvu stranke razgovarati o tome  ko bi mogao da predstavlja našu politiku u novom kabinetu - kazao je Vesić.

Vesić je rekao da je sasvim izvesno SNS formirati vladu, jer je ta stranka na izborima osvojila 120 poslaničkih mesta. “ Sa našim tradicionalnim koalicionim partnerom SVM imamo ukupno 127 poslanika, što je dovoljna većina da se formira vlada”, rekao je Vesić.

- Na konsultacijama smo obavestili predsednika da imamo do 160 poslanika, što znači da imamo komotnu većinu da se vlada formira.  Kada bude imenovan mandatar, znaće se sa kim će još naša stranka ući u koaliciju. Mi smo pokazali da smo državotvorna stranka i da vodimo računa o državnim interesima kao i da nam je važniji interes države od našeg stranačkog interesa - ističe Vesić.

Kada je u pitanju rok za formiranje vlade, Vesić kaže da je sasvim izvesno da će ovo biti avgustovska vlada “jer tako je predsednik najavio”. Dodao je da vreme  “koje dolazi biće izuzetno teško i puno izazova i zbog toga vlada mora biti spremna ko god je bude činio”.

- Predsednik je juče govorio o ključnih osam meseci za Evropi, potrebno je potpuno obezbediti energetsku bezbednost i dovoljno hrane. Pored toga što smo mi spremnini od drugih jer je predsednik uspeo da obezbedi da 2 milijarde kubika gasa kupujemo po ceni od 350-400 eura po hiljadu metara kubnih, što je 3 do 4 puta jeftinije nego što će drugi kupovati, bez obzira i na naše skladišne kapaciteta u Banatskom Dvoru i Madjarskoj mi nismo izolovano ostrvo. Problemi koji se budu dešavali u Evropi prelivace se i na Srbiju - kazao je Vesić.

- Sve ovo znači da će nova vlada morati dnevno da reaguje na probleme i izazove koji će se  dešvati, moraće da bude veoma operativna i da radi kao tim. Jer nas u narednih osam meseci čeka život kao u vandrednom stanju a naš zadatak je da gradjanima i gradjankama obezbedimo sigurnost - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija