• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.08.2022

09:13

BAКIRE, DŽEPAROŠU, JESI LI OVO SAM SMISLIO ILI TI JE NEКO POMOGAO?! Srbija treba sve da prizna, da plati svima ratne odštete i imaćemo mir!?!

AP/Photo

Politika

BAКIRE, DŽEPAROŠU, JESI LI OVO SAM SMISLIO ILI TI JE NEКO POMOGAO?! Srbija treba sve da prizna, da plati svima ratne odštete i imaćemo mir!?!

Podeli vest

Lider SDA Bakir Izetbegović zapretio je pre nekoliko dana ratom rekavši da su se muslimani u BiH "prebrojali i da znaju koliko imaju lovaca, mladih ljudi, dronova i instruktora" a sada je novom izjavom pokazao da je predsednik Srbije bio u pravu kada je ranije govorio da priče o pijetetu i navodnom genocidu zapravo nisu suština, već da bi preko te priče - koja Bakira i ne zanima - da popunjava rupe u budžetu tražeći ratnu odštetu od Srbije

Na javnoj tribini SDA lider ove stranke Bakir Izetbegović rekao je:

- Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutradan. Rusija razara Ukrajinu. Srbija je razarala na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umesto da spuste loptu, umesto da plate odštetu i umesto da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema. Da hoće mir i sebi i nama, imali bi ga već danas - rekao je Izetbegović.

Ono što je činjenica i u potpunosti suprotnost jeste da se nijedan predsednik u regionu od Vučića nije više zalagao za mir i stabilnost, kako u svojoj zemlji, tako i van nje.

Iz ove izjave svima je sada jasno da je predsednik naše zemlje Aleksandar Vučić bio potpuno u pravu kada je ranije isticao da priče o pijetetu prema žrtvama i tzv. genocidu zapravo nisu suština, da Bakira ne zanimaju žrtve već novac. Bakir bi preko te priče koja ga uopšte ne zanima bi da popunjava rupe u budžetu tražeci ratnu odštetu od Srbije.

Lider SDA kao po svom dobrom starom običaju poseže za ostrašćenim napadima na Vučića, pokazujući time sve više svoju mržnju prema svemu što ima veze sa Srbijom i srpskim rodom, a ovog puta je to uradio na najsramniji mogući način. Sada bi pred izbore opet da skida glave Srbima!

Izetbegović koji danas "prebrojava" vojsku za sukob, za vreme rata u BiH krio se u trezoru banke, zajedno sa svojim ocem Alijom. Umesto da je učio na tuđim greškama, da je shvatio kako ne treba da se postupa sa Srbijom, gledajući Kurtija i ustaše, i on se zaleteo da olupa zube.

Foto: AP/Photo

Bakir Izetbegović

Podsetimo, pre samo nekoliko dana Izetbegović je zapretio ratom rekavši da su se muslimani u BiH "prebrojali i da znaju koliko imaju lovaca, mladih ljudi, dronova i instruktora". 

Na ovu Izetbegovićevu izjavu reagovao je predsednik Aleksandar Vučić koji je izjavio da se komplikuju stvari u BiH i da zabrinjava izjava Bakira Izetbegovića, koji je na stranačkom skupu SDA govorio o "prebrojavanju" oružanih snaga i nabavci dronova.

- Brinu i ove izjave Bakira Izetbegovića. Komplikuju se stvari u BiH i ne želim ništa da govorim, samo želim da sacuvamo mir i moramo brzo da razgovaramo kada prođu izbori u BiH. I u najtežem okruženju da razgovaramo sa Bošnajcima i da dugoročno rešavamo naše probleme sa Bošanjcima - naveo je Vučić.

Sukob u Bosni najavio i Ante Gotovina

Nedugo zatim, novi sukob u Bosni najavio je, preko posrednika, i zloglasni hrvatski general Ante Gotovina.

Advokat Luka Mišetić, savetnik i najbliži saradnik Gotovine, najavio je da će Hrvatska odmah posle izbora u BiH, koji bi trebalo da se održe u oktobru, jednostrano raskinuti Dejtonski mirovni sporazum pošto Hrvati nipošto neće da postanu nacionalna manjina u Bosni!?! Stručnjaci upozoravaju da su ovakve izjave veoma opasne, jer svaka nasilna promena međunarodnih ugovora može da izazove krvavi rat!

Ambasada SAD: Šokirani smo i zgroženi izjavom Izetbegovića

Američka ambasada u BiH oštro je osudila izjave lidera Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovica koji je indirektno pretio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci "prebrojali" i svesni su svoje vojne snage.

U objavi na Tviteru Ambasade SAD stoji da su "šokirani i zgroženi" zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića.

- U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podele i podstiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na opštem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mesto u evroatlantskoj zajednici naroda. Istinska posvećenost saradnji i kompromisu a ne implicitnoj pretnji pribegavanjem nasilju, potrebni su za rešavanje problema ove zemlje koji se pogoršavaju - navodi se u izjavi, prenela je Hina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 1 godinu

E moj Bakire, rat u Bosni bio je građanski rat i svako snosi svoju štetu , kao i u Hrvatskoj. To je jasno definisano Sporazumom o sukcesiji .Pročitaj tamo šta piše i sve će ti biti jasno. Ako meni ne veruješ pitaj poštovanu i iznad svega vrsnu pravnicu Zikretu Ibrahimović i ona će ti objasniti šta tamo piše i šta možeš tražiti i šta moraš vratiti. Moraš vratiti oko 20.000 vojnih stanova, to ti naqlaže Parlament Federacije i Ustavni sud Biosne i Hercegovine. Moraš vratiti vojne stanove sa stanarskim pravom i ne samo vojne nego i ostale, kao i Hrvatska, bez obzira što smo se svih prava na njima odrekli, pod pritiskom Ministarstva odbrane Republike Srbije da bi dobili ovde stanove. Bakire pročitaj šta piše u IMPLIKACIJAM definisanim od strane Parlamenta Federacije BiH od 24.03.2022.godine, pa ćeš zaćutati za sva vremena. Sve vojne stanove moraćeš da vratiš ili da platiš. Imaćeš pravo izbora.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija