• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: DEJANA KLJAJIĆ

04.08.2022

07:00

ČIM SU ITALIJANI VIDELI DVA NAŠA TENKA, POBEGLI SU SA KOŠARA! SRBIJU NIKO NE MOŽE DA POBEDI! General Vladimir Lazarević objasnio šta se krije iza sve češćih pretnji ratom!

Politika

ČIM SU ITALIJANI VIDELI DVA NAŠA TENKA, POBEGLI SU SA KOŠARA! SRBIJU NIKO NE MOŽE DA POBEDI! General Vladimir Lazarević objasnio šta se krije iza sve češćih pretnji ratom!

Podeli vest

NATO bi reagovao ako bi srpske snage krenule na Kosovo da zaštite narod. Samo, moraju da računaju da je naša PVO danas znatno jača nego 1999. Onaj Italijan koji sada tvrdi da će nas NATO pobediti za par sati treba da zna da su njegovi Italijani prvi pobegli sa Košara, čim su videli naša dva tenka

Srbiji ne treba rat, mi nikome ne pretimo i nikoga ne napadamo, ali naša država ima pravo na odbranu. Srbija neće i ne može da dozvoli novo etničko čišćenje, novi pogrom ljudi čija je jedina krivica to što su Srbi. Predsednik Vučić je u više navrata rekao i ja mu verujem - neće biti nove 'Oluje', ova država to nikada više i nikome neće dozvoliti!

Nije dobro ni za koga

Naš predsednik zaista vodi politiku mira, a ta krajnja solucija, upotreba oružja, ne bi bila dobra ni za koga, ni za njih ni za nas...

 


Ovo kaže general Vladimir Lazarević, bivši komandant Prištinskog korpusa, reagujući na otvorene pretnje Tomasa Tajnera, italijanskog stručnjaka za odbrambenu strategiju koji je na Tviteru poručio da će 'NATO avioni dejstvovati odmah ukoliko Vučić napadne Kosovo' i da će u roku od nekoliko sati nadmašiti i neutralisati srpske snage.

Branićemo svoje

Nastavićemo da štitimo svoje i nikad nećemo napadati nikoga, ali ćemo se boriti protiv terorista
Veselin Šljivančanin


Nikad jači


Tajner, bivši pripadnik italijanske vojske, u ponedeljak, 1. avgusta, na društvenim mrežama objavio je da NATO 'trenira da brani Kosovo 23 godine'.
"Ako Srbi ikada krenu i napadnu, NATO ih može nadmašiti u vazduhu za nekoliko sati, a na zemlji za nekoliko dana. U roku od 48 sati 173. vazdušno-desantna brigada američke vojske bila bi prebačena vazdušnim putem na aerodrom u Prištini, a padobranska brigada italijanske vojske 'Folgore' vazdušnim putem do aerodroma Đakovica, koji je italijanska vojska izgradila za ovu svrhu", napisao je Tajner, a zatim dodatno razvio strategiju u kojoj tvrdi kako će italijanske NATO trupe krenuti na Srbiju.
"Dan kasnije, mehanizovana brigada italijanske vojske 'Pinerolo', koja se nalazi u Bariju i okolini, bila bi otpremljena od strane 3. mornaričke divizije italijanske mornarice sa svojim amfibijskim brodovima iz Brindizija u Drač. Od Drača do Mitrovice Pineroloovim vozilima i razaračima tenkova potrebno je šest sati zahvaljujući autoputu A1, koji sufinansira Zapad", 'objasnio' je ovaj samozvani stručnjak.

Foto: Informer

General Vladimir Lazarević


Odgovarajući na sve to, general Vladimir Lazarević podseća Tajnera da su upravo njegovi Italijani prvi pobegli sa Košara 1999. godine, čim su videli naša dva tenka...
- Ne treba sumnjati da bi NATO reagovao u roku od nekoliko sati od eventualnog angažovanja naših oružanih snaga na zaštiti srpskog naroda na Kosovu. Oni to i planiraju i jedva čekaju, i tu nema nikakvog spora... - kaže Lazarević i nastavlja:
- Samo, taj kvazistručnjak Tajner treba da računa na to da je naša protivvazdušna odbrana (PVO) danas značajno jača i efikasnija nego što je bila 1999. godine. A što se tiče kopna, Tajner neka pita svog kolegu - italijanskog oficira iz sastava NATO snaga pri kopnenom napadu preko Košara, neka mu kažu kako su napustili sve svoje položaje na severu Albanije čim su ugledali dva naša tenka na granici. Plašili su se da ćemo ih proterati do mora! Bila je to opšta bežanija! A o tome su još pre godinu dana svedočili sami italijanski vojnici - objašnjava Lazarević.


I potpukovnik Dragutin Dimčevski, zamenik komandanta 53. graničnog bataljona tokom bitke na Košarama, ubeđen je da se NATO neće usuditi da izvrši novu agresiju.
- Međutim, ako bi se to desilo, onda bismo normalno morali adekvatno da odgovorimo kako bismo zaštitili stanovništvo. Naš predsednik je pametan i mudar, on zaista vodi politiku koja se ne rešava oružjem, nego dogovorom. Ta krajnja solucija, upotreba oružja, ne bi bila dobra ni za koga, ni za njih ni za nas... Iako su oni tokom agresije 1999. godine bili nadmoćniji i u vazdušnom prostoru i na kopnu, mi smo maksimalno pružili otpor, a oni nisu ni tada ostvarili cilj koji su zacrtali - podseća Dimčevski.

Moj ugao

Ljuban Karan
Pukovnik KOS

Oni jesu sila, i mogu nasilje i zločin ponoviti. Međutim, to je malo verovatno jer, kako kaže narod, samo se budala dva puta spotakne o isti kamen.

 

Foto: Tanjug

Veselin Šljivančanin


Štitimo svoje


Pukovnik JNA Veselin Šljivančanin kaže da bi Tajner trebalo da pročita više o istoriji i da se seti uloge italijanske vojske u Drugom svetskom ratu na našim prostorima.
- Naravno da bismo se, ako do napada dođe, protiv NATO borili kao i 1999. godine i još jače i bolje, ali ako bi nas napali, to bi opet bio kriminal. U tom slučaju srpski narod ne bi imao drugog izbora osim da se bori. Tajner ne treba da preti, pogotovo ne uprazno. Vučić nikad nije rekao ni tražio da se napadne Kosovo, koje je uostalom sastavni deo Srbije. Pa ko još napada svoju teritoriju?! Nastavićemo da štitimo svoje i nikad nećemo napadati nikog, ali ćemo se uvek boriti protiv terorista - zaključuje Šljivančanin.
 

Vučić: Tajner je najveća budala, Srbiji niko nije pretio, pa ni Kfor

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na pretnje Tomasa Tajnera i poručio da je on 'budala koja je sve slagala' i da je cela ova priča 'besmislena'.
- Najteže je sačuvati razum kad imate posla sa budalama, a taj Tajner je jedna od najvećih. Srbija ima korektan odnos sa Kforom i niko nam nije pretio niti će da preti. Srbija će čuvati i sačuvati mir, uradiće sve što treba da tako bude, ali neće dopustiti nikome da tuče srpski narod. Pozvaću tog 'stručnjaka' da ga pitam hoće li za dva ili tri sata da obavi to što je zamislio, pa ćete da vidite da te stvari ne stoje baš tako… Ali neću da pričam o takvim stvarima, verujem da smo daleko od scenarija koji bi razni hohštapleri želeli da vide i koji po svaku cenu hoće da nađu neku žrtvu da pokažu svoju moć, jer drugačije nikako ne mogu da se dokažu... - rekao je Vučić za RTS.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Tako nam i treba što niko nije pisao protesnu notu za oružani napad na granicu SRJ sa teritorije Albanije. Sva sreća da su heroji sa Košara zaustavili tu gamad. Prošlo 23 godine, a špagetari ponovo kevću. Zaboravili kako su bežali nazad u Albaniju?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad!

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima!

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija