• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.08.2022

10:13

JEDNA OD NAJTEŽIH NEDELJA JE ZA NAMA! Pogledajte sa kakvim se izazovima susreo predsednik Vučić tokom prethodnih sedam dana!

printscreen

Politika

JEDNA OD NAJTEŽIH NEDELJA JE ZA NAMA! Pogledajte sa kakvim se izazovima susreo predsednik Vučić tokom prethodnih sedam dana!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" kako je izgledala njegova radna nedelja

Vučić je sa pratiocima podelio dešavanja iz teške sedmice koja je za nama. Kako je predsednik rekao pre nekoliko dana, događaji u vezi sa Kosovom i Metohijom i jednostranim potezima Prištine bili su najteži za njega u poslednjih nekoliko godina.

- Ova radna nedelja počela je teško i u znaku još jedne provokacije privremenih institucija u Prištini. Tim povodom sam se obratio javnosti, kako bih građanima Srbije predočio situaciju i poziciju naše zemlje. Održan je i sastanak u generalštabu Vojske Srbije, na kojem sam detaljno informisan o razvoju stanja na terenu, kao i o potencijalnim opasnostima i rizicima po naš narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, razmenio sam mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu sa posebnim akcentom na događaje na Kosovu i Metohiji, dok sam sa ambasadorom Države Katar, Farisom Rumijem Al Naimijem, razgovarao o načinima za unapređenje saradnje između naših zemalja, za koje postoji veliki obostrani interes.


U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, dogovorio sam se da nastavimo direktnu komunikaciju u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Radna nedelja, koja je počela sa mnogo teškoća i izazova, završena je obeležavanjem Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", na kojem smo ponovili apel za mir, ali i obećanje da nijedna nevina srpska žrtva neće biti zaboravljena - napisao je Vučić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija