• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

19.08.2022

14:26

Gradonačelnik Bakić: Još jednom potvrđujemo da je Subotica Evropa

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić: Još jednom potvrđujemo da je Subotica Evropa

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas sa delegacijom UEFA, predstavnicima sudijskog tima UEFA i predstavnicima fudbalskih klubova SK Bran Kviner, iz Norveške, ALG Spor (Turska) i ŽFK Spartak, iz Subotice. Susret u Plavoj sali Gradske kuće upriličen je povodom kvalifikacionog turnira Lige šampiona u fudbalu za žene na kome se, od 18. do 21. avgusta 2022. godine, u okviru 11. kvalifikacione grupe UEFA, u Bačkoj Topoli i Subotici nadmeću šampioni Srbije, Norveške i Turske – ŽFK Spartak, SK Bran Kviner i ALG Spor.

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao da je – u momentu kada još jednom potvrđujemo da je Subotica Evropa – velika čast biti domaćin kvalifikacionog takmičenja za Ligu šampiona u fudbalu za žene i ugostiti ekipe koje se trude da pronađu put do završne faze elitnog fudbalskog takmičenja.

„Imali smo konstruktivne razgovore i razmenjivali iskustva. U kratkim crtama sam upoznao učesnike kvalifikacionog turnira sa lepotama i značajem grada Subotice, poželeo im dobrodošlicu, sportsku  sreću i saopštio da će moje srce kucati za naše ’golubice’. Naveo sam da su došli u grad koji voli i poznaje sport. I ne samo da voli, nego da je ovo grad sa velikim brojem prvaka države, Evrope, prvaka sveta, sa velikim brojem olimpijskih pobednika, da je ovo grad koji je iznedrio mnogo generacije sportiskinja i sportista i da zato s pravom ima epitet ’grad sportova’. I danas Subotica ima sportski duh i ovo je jedan od retkih gradova, ne samo u Srbiji nego i šire gde imate priliku da se bavite bilo kojim sportom“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Dodao je da je tokom srdačnog susreta naveo kako je Sportsko društvo Spartak najveće sportsko društvo u Republici Srbiji, da su sportisti ponos ovoga grada i da uvek koristi priliku da naglasi da su oni naši najbolji ambasadori zato što se, kako je rekao, uz svaki poen, gol, svaki dobijeni njihov meč i set provuče i ime ovog grada.

„U tom ponosu zapaženo mesto ima i fudbal. I tu, kao grad, imamo dugu tradiciju, jer je najstariji fudbalski klub u Republici Srbiji Fudbalski klub Bačka, osnovan 1901. godine. Subotica, inače, ima superligaša i u muškoj, i u ženskoj konkurenciji, a naš poseban ponos su ’golubice’ – Ženski fudbalski klub Spartak. A, kako i ne bi bio kada su one osvojile trinaest titula prvaka države, dvanaest uzastopno, višestruki su osvajači Kupa Srbije i, jednostavno Klub koji već odavno nema premca u državi Srbiji. Odmeravao je snage sa velikanima ženskog fudbala poput nemačkih Bajerna i Volfsburga, španskog Atletika, švedskog Geteburga, holandskog Tventea... Taj prošlogodišnji duel sa Tventeom me još uvek boli. Na neki čudan način tada smo ispali, ali ’golubice’ sada imaju priliku da mi zaleče te rane i osvoje prvo mesto. Želim svu sportsku sreću i ostalim učesnicima turnira, da se lepo osećaju u našoj prelepoj Subotici, da odnesu najlepše moguće uspomene, da nas promoišu u svojim gradovima i državama i da nam se jednog dana ponovo vrate“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Predstavnik fudbalskog kluba ALG Spor iz turskog grada Gaziantepa Kenan Kurteš je, uz zahvalnost domaćinima na izuzetnom prijemu i dobrodošlici, istakao da se radi o poslednjem šampionu Turske u ženskom fudbalu koji je u usponu ka velikim rezultatima koje žele da postignu.

„Gaziantep je jedan industrijski grad u Turskoj i oni su, kao opština i kao sportski klub, izrazili spremnost da razviju još bolje odnose sa Suboticom i Ženskim fudbalskim klubom Spartak“, rekao je Kurteš Direktor UEFA kvalifikacionog turnira Lige šampiona u Subotici i generalni sekretar ŽFK
Spartak, Bojan Arsić, izrazio je zahvalnost gradonačelniku Bakiću na srdačnom prijemu
predstavnika svih učesnika ovog turnira.

„Današnjim prijemom kod gradonačelnika svim učesnicima turnira jasno je stavljeno do znanja da je Subotica jedan otvoren i prijateljski grad. Subotica je ovih dana centar ženskog fudbala u regionu i mi se ponosimo činjenicom da smo ponovo uspeli da u naš grad dovedemo velike ekipe. Prošli smo inspekciju koju je sprovela delegatica UEFA Neli Lozeva, iz Bugarske, a posebnu zahvalnost na podršci i razumevanju za sve standarde koje je, kada je reč o Gradskom stadionu, zahtevala UEFA, izražavam Gradu Subotici i gradonačelniku Stevanu Bakiću koji je, kao malo ko do sada, još jednom potvrdio da je čovek koji istinski voli i razume sport“, podvukao je Bojan Arsić.

Foto: Strahinja Babović

Gradonačelnik Stevan Bakić i Bojan Arsić pozvali su Subotičane da u nedelju, 21. avgusta, od 19.00 časova, na Gradskom stadionu, pruže podršku Ženskom fudbalskom klubu Spartak u duelu sa norveškom ekipom SK Bran Kviner za dalji plasman u Ligu šamiona u fudbalu za žene. Norvežanke su, inače, juče, u Bačkoj Topoli, savladale turski ALG Spor (1:0).




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija