• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2022

09:17

USTAŠO, JESU LI HRVATSKI VOJNICI UBIJALI NEVINU SRPSKU DECU I KADA ĆE ZA TO ODGOVARATI?!

printscreen

Politika

USTAŠO, JESU LI HRVATSKI VOJNICI UBIJALI NEVINU SRPSKU DECU I KADA ĆE ZA TO ODGOVARATI?!

Podeli vest

Medijski napadi iz Hrvatske ne prestaju, te svakoga dana izlaze tekstovi puni mržnje prema Srbiji. Ustaški portal pod diktatom novog poglavnika, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, nastavljaju najbrutalnije da udaraju na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića

Ustaški Jutarnji list objavio je skandalozan tekst pod naslovom Aleksandar Vučić otvoreno raspiruje mržnju, ali i zadnjem je slepcu jasno zašto to sada radi naručio Andrej Plenković i u kojem se tvrdi da je "i zadnjem slepcu u Srbiji valjda jasno da je Vučić pao sa evropskog, a da je ruski stolac postao bolno grbav".

Naravno da se iza ovih napada krije činjenica da ustaše ne mogu da oproste predsedniku Vučiću borbu da se čuje istina o srpskim žrtvama od Jasenovca do "Oluje", pa da zato udaraju po njemu svojom propagandnom mašinerijom.

Udari iz Hrvatske na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pojačali su se otkako je Posebno odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu potvrdilo prvu optužnicu protiv hrvatskih oficira za ubistvo srpskih izbeglica na Petrovačkoj cesti 1995. godine u zločinačkoj akciji "Oluja".

Ustašama veoma smeta što Vučić traži pravdu za nevino stradale civile, među kojima je bilo i četvoro dece, kao što im je smetalo i kada je hteo da položi cvet ubijenima u Jasenovcu.

Zato ustaši Plenkoviću treba poručiti da se mane "evropskog i ruskog stolca" i postaviti jedno pitanje: Jesu li hrvatski vojnici ubijali nevinu srpsku decu, da li su zločinci odgovarali i kada će predsedniku Vučiću biti omogućeno da položi jedan jedini cvet u Jasenovcu?!

Foto: printscreen

S druge strane, hrvatski portal Večernji.hr objavio je vest kojom već u naslovu ističu da "Srbija proziva Hrvatsku, članicu Evropske unije zbog pravosuđa" i nazivaju to" pravim apsurdom".

Ovakve reakcije proizilaze iz činjenice da predsednik Srbije Aleksandar Vučić više ne želi da ćuti kao što su ćutali ljudi iz prethodne vlasti, i to čitavih 27 godina o srpskim žrtvama ovog stravičnog zločina.

Foto: printscreen

Podsetimo, potvrđenom optužnicom obuhvaćena su četvorica pripadnika hrvatskog ratnog vazduhoplovstva Vladimir Mikac (67) iz Ptuja, Zdenko Radulj (69) iz Osijeka, Željko Jelenić (69) iz Pule i Danijel Borović (64) iz Varaždina. Oni se terete za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je o zločinu na Petrovačkoj cesti i optužnici protiv hrvatskih pilota i istakao da zločinci koji su ubijali decu moraju da odgovaraju.

–  Ja nemam problem sa tim da sam vam ja kriv za sve na svetu. Za mene je tih osmoro zaklopljenih očiju veća svetinja od svih napada na mene, državu koju vodim i moju porodicu. Jer ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država. I nadam se da će zločinci odgovarati, oni koji su ubijali decu, a pri tome proglašavani za junake – kazao je predsednik.

U ovom zločinu ubijeni su Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), kao i Branko Stijelja (72) i njegov sin Mirko (34). Još najmanje pedeset osoba je ranjeno i osakaćeno, a među njima je najviše bilo dece.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija