• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2022

13:18

Ana Brnabić razgovarala sa predstavnicima penzionerskih udruženja!

Tanjug

Politika

Ana Brnabić razgovarala sa predstavnicima penzionerskih udruženja!

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima penzionerskih udruženja – Udruženje sindikata penzionera Srbije, Savez penzionera Srbije i Sindikat penzionera Nezavisnost

Sastanku su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić.

Predsednica Vlade Srbije istakla je da je redovan dijalog sa predstavnicima penzionera izuzetno važan. Dijalog sa predstavnicima penzionera svakako će biti jedan od najvažnijih zadataka i buduće Vlade, rekla je Brnabić, jer je jako važno da dve strane zajedno rade na unapređenju sveukupnog položaja penzionera.

Brnabić je podsetila da su penzioneri, koji su podneli najveći teret fiskalne konsolidacije, prioritet kada je reč o pomoći ranjivim kategorijama, i da Vlada i predsednik Republike izuzetno cene što su oni konstruktivan partner u dijalogu.

Na sastanku je rečeno da planirano kumulativno povećanje penzija u novembru 2022. i januaru 2023. godine iznosi oko 19 posto. Pored povećanja penzija, naročito je važna i sigurnost isplata penzija. Premijerka Brnabić je rekla da Vlada Srbije nastavlja da radi na poboljšanju položaja najranjivijih kategorija, a da je jednokratna pomoć od 20.000 dinara koja je penzionerima isplaćena u februaru samo jedan od načina da se pomogne. 

Prioritet države i buduće vlade će biti nastavak odgovorne makroekonomske politike jer samo odgovornom politikom može da se planira dalje povećanje penzija i plata, naglašeno je na sastanku.

Predstavnici penzionera su istakli da je jako važno da u mandatu nove Vlade što pre nastavi rad komisije koja prati propise iz sistema PIO i da se u rad te komisije uključe i predstavnici penzionera, kako bi zajednički radili na svim pitanjima u vezi sa penzijskim i socijalnim osiguranjem, te da je važno da se nastavi sa redovnim sastancima i razgovorima u cilju unapređenja kvaliteta života penzionera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija