• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. J.

30.08.2022

07:00

PLENKOVIĆ SMENJUJE PUPOVCA, JER OSUĐUJE UBICE DECE! USTAŠKO LUDILO U ZAGREBU SVAKOGA DANA SVE VEĆE! Stide li se oni čega?!

Politika

PLENKOVIĆ SMENJUJE PUPOVCA, JER OSUĐUJE UBICE DECE! USTAŠKO LUDILO U ZAGREBU SVAKOGA DANA SVE VEĆE! Stide li se oni čega?!

Podeli vest

Hrvatski premijer Andrej Plenković planira da lidera SDSS Milorada Pupovca izbaci iz vladajuće koalicije, i to samo zato što ovaj ne podržava ubice dece!

Ovo pišu zagrebački mediji, koji su objavili da je Plenković već spremio i zamenu za Pupovca, odnosno da ima dogovorenu koaliciju sa 'nekim drugim Srbima'!?! Prema ovim navodima, Plenković je nedavno sve ovo ispričao svojim najbližim saradnicima, poručujući da je spreman i da 'lupi šakom o sto' u odbrani hrvatskih pilota koji se terete za ubistvo dece na Petrovačkoj cesti 7. avgusta 1995. godine!?!

'Heroj desnice'

Kako piše hrvatski portal '7Dnevno', pozivajući se na izvore u vladi Hrvatske, Plenković ozbiljno razmišlja o smeni Pupovca jer je u javnosti podržao optužnicu protiv pilota Željka Jelenića, Danijela Borovića, Vladimira Mikca i Zdenka Radulja. Oni se, podsetimo, terete za stravičan ratni zločin u kojem su avgusta 1995. ubijeni Darinka Drča (68) i njeni unuci Jovica Drča (6) i Mirjana Dubajić (21), brat i sestra Nevenka (11) i Žarko (9) Rajić, Krstan Vuković (44) i njegov sin Darko (13), kao i Branko Stijelja (72) i njegov sin Mirko (34). Još najmanje pedeset osoba je ranjeno i osakaćeno, a među njima je najviše bilo dece.

'Hrvatski premijer bi tim gestom lupio šakom o sto i postao bi heroj desnice, koja mu dosad nije bila naklonjena. Vladajuća većina u parlamentu ne bi bila dovedena u pitanje jer bi Plenković doveo druge ljude. Pupovac bi hrvatskom premijeru učinio uslugu ukoliko bi sam napustio vladajuću koaliciju. U svakom slučaju, Andrej Plenković nema nameru da sedi skrštenih ruku i da bez reakcije gleda to što su srpske vlasti podigle optužnicu protiv hrvatskih pilota', piše ovaj portal, pozivajući se na Plenkovićeve bliske saradnike.

Milorad Pupovac, lider SDSS, nije juče želeo da komentariše navode zagrebačkih medija o smeni, ali ističe da optužnice protiv četvorice hrvatskih pilota treba posmatrati iz perspektive žrtava.

- Nerazumno je da se to pitanje politizuje i da Hrvatska odbija da sarađuje u istrazi. Činjenica jeste da su ljudi na Petrovačkoj cesti stradali. Bili su raketirani, bombardovani, bili su žrtve jednog napada za koji nije bilo nikakvog razloga. Reč je o civilnim žrtvama koje su se sklanjale od ratne opasnosti. Reč je o gađanju civilnih objekata i kamiona koji su prevozili hranu i ljude, pre svega decu! Hrvatska se i te kako nerazumno ponaša u slučaju optuženih pilota - naglašava Pupovac.

Prazne pretnje

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, ocenjuje da i pored svih najava nije realno da Plenković raskine vladajuću koaliciju sa Miloradom Pupovcem.

- Mislim da Andrej Plenković uzalud politički preti. Može on da se žali svojim bliskim saradnicima u kabinetu, ali smatram da ipak neće izbaciti Pupovca iz vlasti jer bi to kompromitovalo i dovelo u pitanje celu vladu... - zaključuje Linta.

Zoran Milanović: Optužnica svađa Srbe i Hrvate u Bosni!

Foto: Beta

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je da podizanje tužbe Srbije protiv četvorice pripadnika Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva za ratne zločine nad srpskim civilima na Petrovačkoj cesti 'može pogoršati odnose između Hrvata i Srba u BiH'!?!
- Nama ovo ne odgovara zbog odnosa sa Republikom Srpskom i Miloradom Dodikom. Dodik je hrvatski saveznik u BiH. To moramo shvatiti i tako se ponašati. Ovo kvari relativno dobre odnose Hrvata i Srba u BiH... - kazao je Milanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17