• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

01.09.2022

16:28

VAŽNA VEST! Na sajmu ugovoren izvoz srpskih vina u Kinu

Tanjug

Politika

VAŽNA VEST! Na sajmu ugovoren izvoz srpskih vina u Kinu

Podeli vest

Na sajmu vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" u Beogradu potpisan je predugovor između kineske kompanije Ningbo i vinarija Mrđanin i Ðurđić o izvozu 110.000 boca srpskih vina u Kinu, u vrednosti od 800.000 evra

Dokument je potpisan u prisustvu ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i ambasadorke Kine Čen Bo.

Kompanija "Ningbo Xiangmiao tećnology Co.ltd" ima prodavnice u 50 gradova širom Kine za prodaju poznatih i kvalitetnih proizvoda iz Srbije, kao i iz drugih država regiona.

Ta kineska kompanija pokrenula je i platforme za e-trgovinu Srpska prodavnica što je dovelo do značajnog povećanja prodaje srpskih proizvoda u Kini.

Planiraju i da početkom novembra 2022 godine u Srbiji promovišu potpuno novu platformu koja će objediniti prodaju srpske vinske industrije na kineskom tržištu .

Svoja vina u Kinu će imati priliku da plasiraju dve vinarije iz Sremskih Karlovaca - Ðurđić koja je jedina vinarija tzv. toskanskog tipa na tom području, kao i vinarija Mrđanin koja se već četiri generacije bavi vinogradarstvom i vinarstvom na obroncima Fruške Gore.

Foto: Tanjug

Vinska vizija Otvorenog Balkana



Na manifestaciji "Vinska vizija Otvorenog Balkana" učestvuje ukupno skoro 400 izlagača i proizvođača vina iz 22 zemlje.

Iz Srbije se predstavlja 169 izlagača, iz Albanije 21, a iz Severne Makedonije dolazi 44 izlagača.

Tokom Sajma, posetioci će imati priliku da posete različite tematski definisane sale, i takođe da se edukuju i nauče sve što žele da saznaju o istoriji i poreklu vina, procesu proizvodnje, vrstama vina, konzumaciji i, naravno, da degustiraju i kupe neke od najlepših vina balkanskog regiona i sveta.

Tokom četvorodnevne manifestacije biće organizovano međunarodno ocenjivanje vina „Open Balkan Wine Trophy”. Vina će ocenjivati 25 međunarodnih vinskih sudija iz celog sveta, a među njima će se naći čak pet nosilaca titule Master of Wine, najprestižnijeg zvanja u svetu vina.

Foto: Tanjug

Čen Bo i Branislav Nedimović



Sastavni deo „Vinske vizije Otvorenog Balkana” su i poslovni susreti izlagača vina, predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca i predstavnika HORECA industrije.

To će ujedno biti i prilika za sve izlagače za dalje unapređenje saradnje, umrežavanje regionalnih vinarskih i srodnih industrija, kao i jačanje poslovnih partnerstava i kontakata.

Pored toga, održava se i Sajam hrane, koji će predstaviti sve najpoznatije gastronomske specijalitete iz ovog dela Evrope.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hil: Inicijativa "Otvoreni Balkan" osvežavajuća ideja
Politika

Hil: Inicijativa "Otvoreni Balkan" osvežavajuća ideja

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil, koji je danas kao gost prisustvovao otvaranju sajmu "Vinska vizija Otvorenog Balkana" u Beogradu, rekao je da je inicijativa "Otvoreni Balkan" dobra ideja zemalja da razgovaraju i rešavaju sami svoja pitanja

01.09.2022

14:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija