• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2022

10:34

Susret Vučića i Erdogana vodeća tema u svim turskim medijima!

printscreen

Politika

Susret Vučića i Erdogana vodeća tema u svim turskim medijima!

Podeli vest

Jučerašnji susret turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i predsednika Srbije Aleksandra Vučića glavna je vest u svim današnjim turskim medijima

 

Susret dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, preneli su, osim elektronskih, i svi štampani mediji i istakli na naslovnim stranama. 

Ovo samo govori koliko je Erdoganova poseta bila važna za, kako su predsednici juče istakli, učvršćivanje srpsko-turskih odnosa.

Takođe, Erdoganova poseta pokazala je, po ko zna koji put, da predsednik Vučić vodi dobru spoljnu politiku naše zemlje, a da to prepoznaju i drugi govori i to da je Erdoganova poseta Srbiji ispraćena u svim važnijim turskim medijima.

Vodeće medijske kuće iz Turske Akit, Aksam, Karar, Dirilis Postasi, Milat, Sonsoz, Yeni Safak pisali su o poseti Erdogana Srbiji kao vodeću temu svojih dnevnih izdanja.

Ovo je i pokazatelj da Turska na Srbiju gleda kao ozbiljnu državu, čijim kormilom sigurno upravlja Aleksandar Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se juče turskom predsedniku na poseti i istakao da smo podigli odnose na najviši nivo u "istoriji naših zemalja".

– Za nas je to uvek velika čast i posebna privilegija. Verujem da smo rezulatima pokazali da smo odnose podigli na veoma visok nivo, najviši u savremenoj istoriji. Uspeli smo da trgovinsku razmenu sa nivoa ispod jedne milijarde podignemo na gotovo dve i po, sa velikim skokom ove godine. Verujem da smo na dobrom putu da trgovinska razmena dostigne pet milijardi evra - rekao je Vučić, dok se predsednik Turske zahvalio Vučiću na gostoprimstvu i naveo da su razgovori bili izuzetno plodni.

- Tokom razgovora smo se dotakli detaljno naših pitanja i zaista smo se posvetili koracima koje ćemo preduzeti u budućem periodu. Kada je reč o dešavanjima u BiH, razmenili smo stavove o regionalnim i međunarodnim pitanjima. Naši odnosi sa Srbijom, koji su na odličnom nivou, dalje se razvijaju svakog dana i protokol koji je upravo potpisan u vezi sa putovanjima i korišćenjem samo ličnih karata dalje će unaprediti naše odnose do novog nivoa i od ove godine od Srbije do naše zemlje došlo je 300.000 turista - rekao je Erdogan i dodao:

- Ove godine iz Srbije do naše zemlje došao je ogroman broj turista, pošto sada u Tursku može da se uđe bez lične karte taj broj će se samo povećati.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je bio domaćin predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je boravio u zvaničnoj poseti Srbiji.

Zvaničnici Srbije i Turske juče su, u prisustvu dvojice predsednika, Aleksandra Vučića i Redžepa Tajipa Erdogana, potpisali i niz sporazuma kojima se produbljuje saradnja između dve zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milica236

pre 1 godinu

Predsednik Vučić sve što radi radi u interesu Srbije i nema sumnje da smo ovom posetom dobili na unapredjenju saradnje.Mislim da je predsednik Vucic uspeo u nameri da prezentuje sve sto se tice situacije na severu Kosova i nase borbe za ocuvanjem mira i stabilnosti u regionu

Glasinac

pre 1 godinu

milica236: Zbog toga i ima podršku građana Srbije.

Miloš

pre 1 godinu

Dobri odnosi sa Turskom su pokazatelj jedne ozbiljne i dugorocne spoljno-ekonomske politike ove vlasti,koja daje vec odavno rezultata.

Bojko

pre 1 godinu

Ovo ej zaista tema borj jedan jer moćna Turska bira sRbiju kao partnera na Balkanau

Dragan

pre 1 godinu

Srbija sa Turskom gradi najbolje politicke i ekonomske odnose u istoriji dva prijateljska naroda.

milica236

pre 1 godinu

Ovako dobri odnosi sa Turskom i nastojanje da se unapredi saradnja samo će doprineti bržem i jačem razvoju Srbije.Treba nam sto bolja saradnja sa Turskom ,treba nam podrska Turske, treba nam realno postavljanje Turske po pitanju situacije na Kosovu

Dušan

pre 1 godinu

Ozbiljna politika Vučića nas povezuje sa različitim zemljama i širi prijateljstva ali i jača saradnju.

milica236

pre 1 godinu

Za ovako prijateljstvo sa Turskom odnosno predsednikom Erdoganom zaslužan je niko drugi do predsednik Vučić.Prijatno vam bilo i ocekujem da cemo preko Turske obezbediti uvoz hrane koja je veoma dobrog kvaliteta a povoljnija po ceni u odnosu na hranu iz EU

Nada

pre 1 godinu

Srbija i Turska jačaju prijateljske odnose i saradnju.Zadovoljstvo je ugostiti predsednika Turske koji jako poštuje našu zemlju.

milica236

pre 1 godinu

Verujem da će Erdogan jako brzo ponovo posetiti Srbiju što će još jednom potvrditi dobre odnose dve zemlje.Nadam se da smo predsedniku Erdoganu posluzili sve nase specijalitete iz nase poznate i nadaleko cuvene kuhinje

Željko

pre 1 godinu

Ima još prostora za napredak saradnje dve države. Vučić će znati to da iskoristi na pravi način.

milica236

pre 1 godinu

Nadam se da su gosti zadovoljni našim gostoprimstvom i prijemom.Radujem se potpisivanju sporazuma da nasi gradjani vise nece morati imati ni vize ni pasose prilikom ulaska u Tursku, vec ce to moci obavljati uz LK

milica236

pre 1 godinu

Lepo je videti dve predsednika u lepoj atmosferi,prijateljstvo koje ce trajati.Privredna saradnja nam je sada od kljucnog znacaja i mislim da su Erdogan i Vucic potpisali veliki broj sporazuma

Ana

pre 1 godinu

Predsednik je covek koji zna kako da svoju zemlju predstavi svetu...

Tina

pre 1 godinu

Svaka cast na postovanju i saradnji dvojice predsednika. Tako to rade pravi drzavnici.

Stefan

pre 1 godinu

Poseta Erdogana je vazna za dalji razvoj odnosa Srbije i Turske

Drina

pre 1 godinu

Mnogi investitori iz Turske su zainteresovani da ulože svoj novac kod nas što je to za Srbiju od izuzetne važnosti.

Maja

pre 1 godinu

Još jednom je dokazano da je Vučić cenjen kao odličan domaćin i predsednik koji vodi odgovornu politiku.

Kris

pre 1 godinu

Da to jeste u turskim medijima jer su potpisani sporazumi vazni za njih koliko i za nas. Saradnja dvojice drzavnika je na vrhunskom nivou. Tako treba i da se nastavi.

Glasinac

pre 1 godinu

Turska je velesila i sa takom državom dobri odnosi imponuju.

Qwerty

pre 1 godinu

Nadamo se da ce odnosi sa Turskom biti jos bolji i snazniji u buducnosti.

Sanja

pre 1 godinu

Ma svaka njima cast. Stvarno su razvili dobru saradnju Srbije i Turske. Sve vise turskih kompanija dolazi na nase prostore i podizu nas BDP. Tako treba i da se nastavi. Jos ne cuh da je neka otisla iz Srbije kao sto su odlazile druge strane kompanije,tako iz vedra neba.

Tina

pre 1 godinu

Srpski i turski narod su veoma slicni,mnogi njihovih obicaja je ostalo kod nas, temperamenti su nam slicni,a to je posledica dugogodisnjeg mesanja nasa dva naroda. Mi vise nismo pod Turcima, ali se drzave postuju kao sto i treba da bude. Vezuje nas mnogo stvari i bilo bi smesno da nije tako.

Dejana

pre 1 godinu

Velika nam je cast sto smo bili domacini turskog predsednika

Dejana

pre 1 godinu

Verujemo da ce rezultati koji su postignuti pokazati da su srpsko-turski odnosi na veoma visokom nivou

Sanja

pre 1 godinu

Turska se vise puta pokazala kao iskren prijatelj Srbije. Drago mi je sto je Erdogan posetio Srbiju. Vidi se da postuje Vucica. Saradnja nase dve zemlje mora da se nastavi, iako je danas na istorijskom maksimumu. Uvek moze bolje.

Stefan

pre 1 godinu

Poseta Erdogana Srbiji ce doneti mnogo dobrog obema zemljama.Nadsmo se da ce saradnja dve zemlje biti jos bolja u narednom periodu

Branko N

pre 1 godinu

Dušan: Vučić inače vodi politiku da sa što više država uspostavi dobre odnose i to građani Srbije poštuju.

Marija

pre 1 godinu

Nivo saradnje izmedju Srbije i Turske su na takvom nivou da nam mnogi zavide

Marta

pre 1 godinu

Ovog puta su potpisani sporazumi o uzajamnom posticanju i zastiti ulaganja i o saradnji u oblasti inovacija

Bilja

pre 1 godinu

Saradnja izmedju Srbije i Turske je snazna i unapredjenjima tezimo u buducnosti

Patak

pre 1 godinu

Poseta Erdogana od sustinskog znacaja za napredak i razvoj jos bolje saradnje dve zemlje

Milan Š

pre 1 godinu

milica236: Beograd je poznat po svom gostoprimstvu i verujem da su se u to uverili gosti iz Turskie.

Pavlovic

pre 1 godinu

U Turskoj imano iskrenog prijatelja i podrsku na svim poljima

Lila

pre 1 godinu

ERdogan je posetom pokazao da stoprocentno stoji uz SRbiju i podržava je maksimalno na pouitu ekonomskog razvoja

Dejan

pre 1 godinu

Ubeđen sam da će susret predsednika Aleksandra Vučića i predsednika Turske Erdogan veoma brzo se ponovo sresti, i nastaviti tamo gde su stali.

Zarepo

pre 1 godinu

Ovo je samo jedan dokaz koliko Turski mediji postuju Srbiju i Vucica

Davor

pre 1 godinu

Tako to rade ozbiljni mediji, a ne kao N1 koji je u to vreme prenosio analize i lazi kojekakvih analiticara o Aleksandru Vucicu.

Zeljko

pre 1 godinu

Srpsko-turski odnosi su na veoma visokom nivou i dalje se razvijaju, što je veoma važno zarad razvoja u napretka obe zemlje.

Marija

pre 1 godinu

Odnosi politički i ekonomski između Srbije i Turske su jaki, sve je to zahvaljujući Vučiću koji je uvek za saradnju.

Brankica

pre 1 godinu

Ovo je samo još jedan dokaz da je Vučić Srbiju osnažio i učinio cenjenom u svetu!

Dacha

pre 1 godinu

To samo pokazuje koliko danas Turska ozbiljno gleda na Srbiju, a dosegli smo taj nivo ozbiljnosti upravo zahvaljujuci politici Aleksandra Vucica.

Zare

pre 1 godinu

Srbija i Turska su potpisali niz vaznih sporazuma

Anka

pre 1 godinu

Dva lidera se sastala, a NOVA S izvestava, tacnije plasira lazi o tome kako nece biti struje u Srbiji, sramota pa cak i za tabloid.

Zarko

pre 1 godinu

Jako je lepo procitati da je glavna tema u Turskim medijima bila poseta Erdogana Srbiji

Andjelija

pre 1 godinu

Vidimo da i turski mediji uvidjaju znacaj posete predsednika Erdogana Srbiji, a zasigurno je da ce i sama Turska u buducnosti imati jos vise turista iz Srbije.

strelac82

pre 1 godinu

Bio je to veoma vazan i znacajan sastanak dva lidera, koji je doveo do jos bolje saradnje Srbije i Turske.

Maja

pre 1 godinu

Vidi se da Turci poštuju našu zemlju i predsednika Vucica.

Ana

pre 1 godinu

Poseta Turskog predsednika je od velikog značaja za Srbiju!

Vucko

pre 1 godinu

Vucic vodi odlicnu spoljnu politiku sto se vidi iz prilozenog

Ana

pre 1 godinu

Prijateljstvo Srbije i Turske od kako je Vučić na vlasti je dostiglo najviši nivo u modernoj istoriji.

Stefan

pre 1 godinu

Nas predsednik uvek prestavlja Srbiju u najboljem svetlu!

Bane

pre 1 godinu

Turcima je jasno koliko je za obe zemlje dobro što imamo ovakvu saradnju, gde su trgovenska razmena, investicije, dostigle zavidni nivo. Mediji prate susrete Erdogana i Vučića, znaju ta su ti sastanci pokretači tako uspešne saradnje.

Marko

pre 1 godinu

Kad je nesto bitno onda odjekuje u celom svetu.

Bilja

pre 1 godinu

Turska dosta ulaže u Srbiju i njen razvoj pa je Srbija zahvalna na takvim prijateljskim odnosima.

Sanja

pre 1 godinu

Odnosi Srbije i Turske sve više se nadograđuju zahvaljujući spoljnoj politici koju Srbija vodi.

Suza

pre 1 godinu

Srbija nastavlja da gradi dobre odnose sa Turskom uvek moze bolje!

Zoka

pre 1 godinu

Srbija je zahvalana kada ima ovakve prijatelje kao što je Turska.

Kaja

pre 1 godinu

Nije lako voditi uspešnu spoljnu politiku, a Srbija je primer kako je to moguće i u ovako neizvesnim vremenima i situaciji u svetu.

Rajko

pre 1 godinu

Nadamo se da ce Turski predsednik ponovo biti gost Srbije!

Kiki

pre 1 godinu

Turci su do sada mnogo puta pokazali koliko poštuju našeg predsednika, a samim tim i našu državu.

Hana

pre 1 godinu

Srbija u Turska su dosta unapredili odnose u ovom periodu od kada je Aleksandar Vučić na vlasti.

Ivana

pre 1 godinu

Erdoganova poseta je bila najvaznija za jacanje odnoaa dve zemlje kako za nas tako i za Tursku

Nikola

pre 1 godinu

Turci prate sve, imponuje im srdačan doček koji je priređen njihovom predsedniku. Veoma je dobro pripremljena ova poseta, ugošćena je i Erdoganova supruga, verujem da svi mogu da budu zadovoljni kako su prošla ta 24 sata boravka u Beogradu.

Danilo

pre 1 godinu

Razumljivo je što su naši i turski mediji propratili boravak Erdogana u beogradu. Ali, uradili su to skoro svi veliki svetski mediji, značaj posete je ogroman. Erdogan je svetsko ime, predsednik jedne velike sile.

Marija

pre 1 godinu

Susret Vučića i Erdogana, unapredice saradnju.

Zoran

pre 1 godinu

Dolazak turskog predsednika u Srbiju potvrdjuje prijateljstvo, dobre odnose i obimnu ekonomsku saradnju izmedju dve drzave.

Gaga

pre 1 godinu

Dobri prijateljski odnosi sa Turskom otvaraju puteve daljoj saradnji i svakako da posetom Turskog predsednika smo dobili na unapredjenju spoljno-ekomonske politike.

Lazar

pre 1 godinu

Uticaj Turske na region je ogroman. Sve sni su svi da je lider u regionu upravo Srbija i da od nje mnogo toga zavisi. Zato je i toliko interesovanje medija za posetu Erdogana.

Popov

pre 1 godinu

Zaista lepa vest da su svi Turski mediji pratili sastsnak Vucica i Erdogana i da je to bila glavna vest

Popovic

pre 1 godinu

Nikada Turski mediji nisu toliko paznje posvetili poseti svog predsednika Erdogana jednoj drzavi koliko su posvetili poseti Srbiji

Sanja

pre 1 godinu

Konstantno radimo na unapređenju i jačanju odnosa sa Turskom.

Vlada

pre 1 godinu

Ova poseta predsednika Erdogana je od ogromnog značaja za Srbiju i naše odnose sa Turskom.

Sanja

pre 1 godinu

Poseta predsednika Erdogana je dodatno produbla i ojačala veze između naše dve države.

Vlada

pre 1 godinu

Radimo na tome da unapredimo našu saradnju sa Turskom.

Uroš

pre 1 godinu

Slično je interesovanje kad Vučić poseti Istambul, mediji prate te susrete. nama to samo može da koristi, privlači pažnju potencijalnih investitora a to je nama vrlo važno.

Marija

pre 1 godinu

Dolaskom Erdogana u Srbiju, saradnja je upotpunjena, proširila se. Što je od velikog značaja za obe zemlje.

kole

pre 1 godinu

To što turski mediji pišu o ovoj poseti, govori da njihova javnost podržava prijateljstvo sa Srbijom, zato možemo očekivati još bolje odnose sa turskim zvaničnicima i njihovim narodom.

kole

pre 1 godinu

Činjenica da Srbiju cene svetski zvaničnici i njihovi mediji, govori to da Vučić vodi ispravnu, odgovornu i ozbiljnu politiku.

kole

pre 1 godinu

Srbija je svakog dana sve jača jer osim što ima ekonomski rast, gradi prijateljstva sa svima.

Jelena

pre 1 godinu

Ova poseta je ucvrscivanje srpsko-turskih odnosa, prijateljskih odnosa!

Jelena

pre 1 godinu

Velika je cast i zadovoljstvo ugostiti ovako uglednog drzavnika!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija