• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mfa.gov.rs

14.09.2022

15:26

Selaković se sastao sa predsednikom Gvineje Bisao

mfa.gov.rs

Politika

Selaković se sastao sa predsednikom Gvineje Bisao

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Luandi sa predsednikom Gvineje Bisao Umarom Sisokom Embalom

Selaković je u razgovoru istakao da u međunarodnim odnosima Srbija ostaje dosledno posvećena principima Ujedinjenih nacija, na kojima je svojevremeno nastao Pokret nesvrstanih zemalja, i da danas uspešno na tim osnovama obnavlja i gradi odnose sa afričkim zemljama. 

Ministar Selaković upoznao je sagovornika sa stavovima Srbije po pitanju važnosti očuvanja multipolarnosti i poštovanja međunarodnog prava, kao i sa načinima na koji se bori za očuvanje svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Foto: mfa.gov.rs

Informisavši predsednika Gvineje Bisao o stanju u dijalogu Beograda i Prištine i položaju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, Selaković je istakao da je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regionu i kompromisnom i obostrano prihvatljivom dogovoru.

Šef srpske diplomatije upoznao se sa prilikama u Gvineji Bisao i izrazio želju za unapređenje odnosa Srbije sa tom državom.

Selaković je u razgovoru izneo ekonomske pokazatelje o Srbiji i istakao da je naša zemlja spremna da sa državama i narodima Afrike deli svoja iskustva u oblastima kao što su poljoprivreda, infrastruktura, obrazovanje, i da sa afričkim prijateljima i partnerima želi da gradi odnose bazirane na obostranoj podršci, uvažavanju i razumevanju.  

Foto: mfa.gov.rs

Ministar Selaković boravi u Republici Angoli, gde će u svojstvu specijalnog izaslanika predsednika Srbije, sutra prisustvovati inauguraciji predsednika te države Žoaa Manuela Gonsalveša Lourensa. Ministar Selaković će tokom boravka u Luandi imati i niz susreta sa zvaničnicima Angole, kao i predstavnicima drugih država koji prisustvuju inauguraciji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija