• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2022

12:57

ČAŠA JE POLUPUNA, SRBIJA JE POSTIGLA NAPREDAK U MNOGIM OBLASTIMA! Hil o izveštaju Evropske komisije

Tanjug

Politika

ČAŠA JE POLUPUNA, SRBIJA JE POSTIGLA NAPREDAK U MNOGIM OBLASTIMA! Hil o izveštaju Evropske komisije

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je danas, komentarišući izveštaj Evropske komisije o Srbiji, ocenio da je "čaša polupuna"

- Biram da kažem da je čaša polupuna, jer je Srbija postigla napredak u mnogim oblastima, ali nažalost ne i u oblastima koje se tiču Rusije - rekao je Hil odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, nakon otvaranja konferencije o bezbednosti dece.

Hil je rekao da su ovo veoma teška vremena zbog toga što je Rusija, kako je naveo, odlučila da izvrši invaziju svog suseda.

- To su zaista sramotni trenuci u sadašnjoj istoriji, ali nas je to u ovom trenutku, SAD i EU, približilo možda više nego što smo bili bliski dugo vremena pre toga tako da sada blisko sarađujemo i sa nasim partnerima u EU, kao i u okviru NATO alijanse - rekao je Hil.

Naveo je da je proces proširenja EU uveliko u mislima svih i dodao da je i juče prilikom predaje godišnjeg izveštaja Evropske komisije o Srbiji taj proces proširenja takođe "bio svima na umu".

- Nerado komentarišem stavove EU, ali iz perspektive SAD, mi sada radimo više i tešnje sarađujemo sa Srbijom nego ikada, a pogotovo u oblasti bezbednosti - rekao je Hil i nastavio:

- Svi uviđamo da postoje poteškoće zbog negativnog stava Rusije u pogledu energije i to negativno utiče na energetsku situaciju u Srbiji, ali rekao bih da je Srbija shvatila da je potrebno da se u tom pogledu pokrene i videli smo očigledan progres u Njujorku kada se pridružila grupi od 145 zemalja sveta koje su osudile rusku agresiju.

Foto: Tanjug



Hil je rekao da SAD rade i sarađuju i sa Vladom Srbije, ali da nije samo odgovornost vlade već i svakog građanina koji bi, dodao je, trebalo da razmišlja o tome šta je Rusija učinila svojoj susednoj zemlji i kako na napade na infrastrukturne objekte odgovara napadima na civilno stanovništvo.

Na pitanje koliko to što Srbija nije uvela sankcije Rusiji utiče na sudbinu dijaloga između Beograda i Prištine, Hil je rekao da su to dva seta problema.

- To definitivno nije u direktnoj vezi sa ovim dijalogom, to su dve odvojene stvari - rekao je Hil.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

MOLIM VAS da na sledeću konferenciju za štampu, koju bude držao ovaj licemer, odnesete i postavite veliki plakat sa slikom male Milice, uništenog civilnog voza, mrtvih na pijaci u Nišu, srušene RTS i mrtvih radnika civila, uništene rafinerije, razorenog generalštaba, porušenih mostova ... Postavite panoe sa slikama uništenog Vijetnama, Gvatemale, Granade, Libije, Iraka, Avganistana, Sirije ... Dosta više tog bezobrazluka, nismo dužni da slušamo tog zlikovca ...

informator SNS mafije

pre 1 godinu

https://www.predsednik.rs/pres-centar/saopstenja/zasto-sam-potpisao-zakon-o-nato https://www.srbija.gov.rs/vest/424746/novi-ipap-potvrda-uzlaznog-trenda-partnerske-saradnje-sa-nato.php Smrt male Milice i hiljade naših sunarodnika obesmislili su AV Kapone i SNS mafija kad su potpisali sve ono što je u linku iznad, a što su odbili u Rambujeu 1999.godine. Vlast i pare su bitniji od života male Milice i hiljada drugih, zar ne bagro nakazna?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija