• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

28.10.2022

07:00

PAKLENI PLAN ALJBINA KURTIJA I ŠIPTARSKIH EKSTREMISTA! Otimaće kola i hapsiće Srbe koji odbiju da potpišu 'molbu za preregistraciju'!?!

Reuters/printscreen

Politika

PAKLENI PLAN ALJBINA KURTIJA I ŠIPTARSKIH EKSTREMISTA! Otimaće kola i hapsiće Srbe koji odbiju da potpišu 'molbu za preregistraciju'!?!

Podeli vest

Premijer lažne države 'Kosovo' Aljbin Kurti najozbiljnije se priprema da odmah posle 1. novembra izazove krvave sukobe sa Srbima na severu pokrajine!

Kako saznajemo, naše bezbednosne službe došle su do informacija koje ukazuju na to da su Kurti i njegovi ekstremisti već izradili detaljni plan 'prinudne preregistracije' automobila sa srpskim KM tablicama!?! Prema ovom planu, prenose naši odlično obavešteni izvori, Srbima koji odbijaju preregistraciju biće skidane tablice sa vozila, a odmah zatim biće im ponuđeno da potpišu 'molbu za preregistraciju', kojom će, zapravo, priznavati lažnu državu. Onima koji odbiju tu 'molbu' biće oduzimani automobili, a oni koji pruže i najmanji otpor biće hapšeni.

Notorne laži

Naši odlično obavešteno izvori tvrde da Kurti, bar zasad, ne planira da usliši zahteve američkih i evropskih zvaničnika za odlaganje roka za preregistraciju za još deset meseci.

Foto: printscreen

Aljbin Kurti

- Kurti i njegovi saradnici već su izdali direktive. Plan je da odmah po isteku roka za preregistraciju, u četvrtak, 1. novembra, upadnu na sever pokrajine i sprovedu 'prisilnu preregistraciju'. Strategija je sledeća: policija će na ulici zaustavljati svako vozilo koje nema 'RKS' tablice. Istog momenta skidaće KM registracije, a Srbima će se na licu mesta ponuditi da popune 'molbu za preregistraciju', kojom se, zapravo, priznaje lažna država. Onima koji to odbiju oduzimaće automobile, a onoga ko pruži makar i najmanji otpor hapsiće na licu mesta! - prenosi naš izvor.

Hoće da 'Kosovo' na silu uguraju u Savet Evrope!

Predsednik Vučić upozorio je da će svaka odluka Prištine koja je potvrda nezavisnosti 'Kosova' uvek imati podršku Kvinte i da očekuje da sledeće nedelje otpočne procedura za prijem 'Kosova' u članstvo Saveta Evrope.

- Ići će irski predlog, pa pismo Skupštini, pa svima drugima... To traje više meseci, može čak i do godinu dana, ali je jasno kakav će ishod biti. Ovo je samo dodatni pritisak na Srbiju da se kaže da međunarodno pravo njih ne interesuje, da su skup najmoćnijih zemalja na svetu koji može sve, suprotno međunarodnom pravu - rekao je Vučić.

Prema rečima naših sagovornika, Kurti računa na to da Srbi neće dozvoliti da im neko tek tako otima vozilo, pa je izdao striktno naređenje da se i najmanji otpor kazni hapšenjem i pritvorom.

- Svaki pokušaj otpora tretiraće se kao napad na službeno lice - objašnjava jedan od naših sagovornika.

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se juče sastao sa predstavnicima Srba sa KiM i predsedavao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, na drugoj strani kaže da država neće dozvoliti bilo kakvo nasilje nad Srbima u pokrajini.

- Dobili smo demarš predstavnika zemalja Kvinte i EU u kojem se u tački 2 kaže da treba da razumemo da je kosovska akcija legitimna i u skladu sa sporazumom. Ali to nije istina! Oni obmanjuju javnost, reč je o notornim lažima jer Priština nema pravo na to, ni po jednom sporazumu. Suština je da prištinski režim ugrožava stabilnost, mir i opstanak Srba na KiM... - rekao je Vučić i naglasio da će naša država učiniti sve da zaštiti svoj narod.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić

- Saslušali smo zahteve legitimnih predstavnika srpskog naroda sa KiM. Prištinske vlasti imaće miran demokratski otpor srpskog naroda ukoliko krenu da oduzimaju KM tablice. Srbija nikada više i nigde neće dozvoliti progon i ubijanje svog naroda! - naglašava Vučić.

Srbija neće u NATO, nema sankcija Rusiji

Šef države je poručio i da Srbija neće ući u NATO, niti će uvesti sankcije Rusiji.

- Kakve gluposti slušam na nacionalnim frekvencijama. Neki ludaci kažu - Vučić već doneo odluku, od 1. januara sankcije Rusiji i da nema više aviona za Rusiju - neki drugi ludak kaže da nam je sve skuplje, i struja, nego u Nemačkoj... Sve same laži, najstrašnije laži! Neće Srbija u NATO, niti će uvoditi sankcije Rusiji - kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, plan prištinskih vlasti, pored skidanja tablica i otimanja vozila na severu Kosmeta, jeste i da vozila sa srpskim tablicama puštaju preko administrativnih prelaza, pa da im onda zabrane da se vrate u pokrajinu.

- Oni misle da tada nema problema na teritoriji Kosova, pa će to biti lagana odluka i da im svet neće zameriti. Ne znam šta će im svet zameriti, ali svakako će naići na demokratski otpor stanovništva, a Srbija neće dozvoliti ponavljanje marta 2004. godine. Nema predaje! Tablice KM ostaju, baš kao što smo rekli pre više meseci - kategoričan je Vučić.

Čvrste garancije

Lider Srpske liste Goran Rakić potvrđuje da su Srbi sa Kosova i Metohije dobili čvrste garancije da će država biti uz njih.

- Predsedniku Vučiću smo preneli da ćemo, ukoliko KBS, policija ili bilo ko drugi krene da otima imovinu Srba sa KiM, iskoristiti sva sredstva i demokratskim mirnim putem pružiti otpor. Ne znamo u šta će se sve ovo pretvoriti. Priština vodi kampanju za preregistraciju vozila, u nju je uložila nekoliko miliona evra, ali su Srbi odbili da učestvuju u tome... Ukoliko Priština krene sa nasilnom akcijom, blokiraćemo prelaze i ulaze sa severa ka centralnom Kosovu, ali i ka jugu - najavio je Rakić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragi

pre 1 godinu

Vučić: Srbija će vas zaštititi! Kako? Scenario: Šiptari će oduzeti vozilo, uhapsiti vozača vlasnika...oduzeti vozilo, uhapsiti vozača vlasnika...Srbi će izaći na ulicu da protestuju, nekoliko dana...pokušati da blokiraju Sever, ali NATO (KFOR) to neće dozvoliti...nakon 7 dana Srbi će početi da preregistruju svoja vozila, jer će im to savetovati upravo Vučić. Zaključak: Vučić je prihvatajući Briselski sporazum, de facto predao Kosovo Šiptarima. Pošto Srbi(janci) neće da ratuju za (i zbog) Kosovo, stvar je jasna: Investicije (čitaj: Nemci) su od Srba napravili poslušne Palestince.

Perica

pre 1 godinu

Ma nema tu šta da se priča. Nisu država,na vozilima imaju nekakve limove sa brojevima i slovima i sva vozila oduzimati bez pogovora pa im ih vratiti sa potvrdama ako plate carinu i pdv našoj državi a onda podhitno na tehnički pregled. Sve to moraju da plate pa neka se voze,dokle više da trpimo iživljavanje? Jesmo li država ili nismo, oni nisu dokazano je!

Baća

pre 1 godinu

Srbija da zatraži od KFOR-a da zaustavi ovo Kurtijevo divljanje. Ako neće, a sigurno neće jer su tamo, da se ne lažemo, da štite Kurtijevo Kosove a ne Srbe, onda izvesti specijalnu vojnu operaciju na Kosovu i Metohiji. Druge nema. Tako rade svi u svetu kad se rasplamsa divlji terorizam. Ako to ne možemo zbog stranih investicija, autoputeva, plata i penzija, onda povucimo taj preostali srpski narod u centralnu Srbiju i spremajmo se za neku sledeću rundu obračuna sa albanskim separatistima kada nam geopolitičke okolnosti budu naklonjenije.

Milutin

pre 1 godinu

Šta će šiprari da urade nije toliko bitno.bitno je da li ćemo isti dan da uđemo sa vojskom na kosmet ili ćemo da pretimo kukamo i molimo zapad da odloži zamenu tablica.rešenje je vojnim putem uspostaviti granice svoje zemlje a pre toga ući u vojmi savez sa rusijom.svako odugovlačenje doneće štetu srbiji i sroskom narodu na kosmetu.

Penzionerj

pre 1 godinu

I tu će vam biti kraj. KiM je Srbija bila, biće i ostaće. Kome se ne svidja može birati sve četiri strane sveta. Ne džarajte mečku tamo gde će te nagrabusili.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija