• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.11.2022

18:16

KURTIJEVA POLICIJA DEMANTOVALA PRISUSTVO ROSU NA SEVERU KiM! Međutim, izdala neobično saopštenje...

Politika

KURTIJEVA POLICIJA DEMANTOVALA PRISUSTVO ROSU NA SEVERU KiM! Međutim, izdala neobično saopštenje...

Podeli vest

Kosovska policijska služba (KPS) saopštila je da će, prema potrebi i operativnim procenama, angažovati svoje osoblje, radi obavljanja poslova i zakonskih ovlašćenja, kako bi se garantovala opšta bezbednost na KiM, kao i bezbednost svih građana bez razlike.

Policija u Prištini takođe je saopštila da nema angažovanja niti slanja specijalnih jedinica na severu Kosovske Mitrovice, kako je objavljeno u medijima.

Precizira se da policijske jedinice javnog reda i "granične jedinice po službenoj dužnosti kruže i kreću se u zavisnosti od obaveza i policijskih zadataka".

Pozivajući se na trenutnu situaciju i dešavanja, kosovska policija kao, kako je navedeno u saopštenju, "institucija za sprovođenje zakona, na osnovu zakonskih i ustavnih akata, ima svoje operativne planove za ocuvanje ustavnog poretka, slobodno kretanje kao i očuvanje reda i mira javnosti" širom KiM.

Dodaje se i da kosovska policija kontinuirano prati dešavanja na KiM, uključujući nedavna dešavanja na severu Mitrovice i dala je profesionalne procene u skladu sa kojima preduzima neophodne, razumne i zakonske mere za rešavanje bezbednosne situacije i profesionalno reagovanje u slučaju kršenja bezbednosti građana ili ustavnog poretka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Knežević Zoran

pre 1 godinu

Kad god se pomene ROSU, i njihove neprekidne provokacije na severu Kosova i Metohije, setim se gostovanja Vuka Draškovića na jednoj TV stanici i njegovog nastupa koji je bio, malo je reći, antisrpski. Možda neko potcenjuje i smatra nevažnim njegov nastup ali, posle toga, su izgradjeni granični prelazi sa Srbijom i na njima ovanuli Albanci . Elem, bilo je to pre 7-8 godina, još ono vreme kada je most na Ibru bio blokiran, a sever Kosova i Metohije živeo relativno bezbedno, zahvaljujući tadašnjim srpskim bezbednonim strukturama i sopstvenoj samoorganizaciji. Bile su stalni pokušaji Albanaca da se deblokira most kako bi albanka policija mogla da zavodi "red" i na severu. Počeli su neredi, i nemački KFOR je pokušavao da deblokira srpsku blokadu na Ibru, pucajući u Srbe, kako je bilo javljeno gumenim kuršumima ali i bojevom municijom. Odmah, to veče, se pojavio Vuk Drašković, koji je na toj televiziji rekao da, ustvari, Srbi pravbe probleme i biju nemački KFOR, potom je, u istoj emisiji, objavio srpskom narodu, koliko KOSMET košta Srbiju, i to svakog minuta a, da odbranu severa Kosova i Metohije uglavnom čine kriminalci na čijem je čelu famozni Zvonko Veelinović?! Nikada neću zaboraviti taj njegov nastup u najtežim trenucima po Srbe. Posle toga, odbrana Kosovske Mitrovice i severa je raturena. Sutradan su na administrativnoj liniji osvanuli kontejneri koje su zaposeli albanski policajci. U ovakvim trenucima treba se setiti i doprinosa Vuka Draškovića. Da se ne zaboravi njegova veleizdajnička uloga..

Rade R

pre 1 godinu

Samo vi izigravajte i zaluđujte se da ste država! Sve će doći na svoje mesto, pa i vi "silni"!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija