• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: kosovo online

23.11.2022

20:39

Kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom kongresu objasnila: Kriza na Kosovu nastala zbog kaznene politike Prištine prema Srbima

AP/Photo

Politika

Kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom kongresu objasnila: Kriza na Kosovu nastala zbog kaznene politike Prištine prema Srbima

Podeli vest

Kopredsedavajuća srpskog kokusa u američkom Kongresu Klaudija Teni objavila je saopštenje u kome navodi da je kriza na Kosovu nastala nametanjem restriktivne politike Prištine u vezi registarskih tablica. Istovremeno ona je pozvala tzv. Kosovo da ne preduzima jednostrane poteze i da odloži implementaciju odluke.

- Trenutna kriza je zabrinjavajuća. SAD i EU traže rešenje koje bi ublažilo situaciju nastalu zbog odluke Prištine da uvede kaznene mere za srpsku populaciju u pokrajini. Kao kopredsedavajuća srpskog kokusa pozdravljam napore Stejt departmenta i EU da se odloži implementacija te odluke na konstruktivan način. Zahtevam od Kosova da ne preduzima jednostrane poteze i da se odlaganje produži dok se Kosovo i Srbija ne vrate za pregovarački sto i ne postignu konačni sporazum - navela je ona u saopštenju za javnost.

Kako je rekla, da bi aktuelna kriza deeskalirala mora da se obezbedi puna zaštita ljudskih i političkih prava svih manjina na Kosovu, posebno Srba, a u skladu sa međunarodnim pravom i demokratskim vrednostima.

- Naši partneri na Zapadnom Balkanu moraju da se angažuju diplomatski. Bajdenova administracija bi trebalo da obezbedi da se Amerika i dalje angažuje na konstruktivan i proaktivan način u regionu kako bi se obezbedio mir između strana, a koji je postigla prethodna administracija. Vreme je da se vrate za pregovarački sto na konstruktivan način koji prihvata našu viziju stabilnog i naprednog regiona Zapadnog Balkana - rekla je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija