• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2023

14:52

HEROJ SA KOŠARA ZAMOLIO VUČIĆA DA SAČUVA MIR! Ivan Antić rasturio lažne patriote: Busali se u pileće grudi, a nikog nisam video 1999. pored sebe

printskrin

Politika

HEROJ SA KOŠARA ZAMOLIO VUČIĆA DA SAČUVA MIR! Ivan Antić rasturio lažne patriote: Busali se u pileće grudi, a nikog nisam video 1999. pored sebe

Podeli vest

Ivan Antić, heroj sa Košara koji prisustvuje sednici Skupštine zamolio je predsednika Vučića da sačuva mir, a svojim govorom rasturio je lažne patriote koji zapaljivim izjavama prizivaju rat

Ivan Antić, heroj sa Košara kazao je da na rat pozivaju oni koji nikada nisu bili u ratu.

– Ja sam Ivan Antić, 1999. sam ratovao na Košarama i kada se vojska povukla sa KiM, ja sam ostao u Kosovskoj Mitrovici i borio sam se na mostu za razliku od ovih danas koji brane Kosovo i koji se busaju u patriotske pileće grudi, ja sam se zaista borio za KiM da ostane u sastavu naše države, ali nikog od ovih nisam tada video pored sebe iako su bili u godinama kada su mogli da budu u sastavu Vojske Jugoslavije – počeo je on i dodao:

– Međutim, niko od njih nije uzeo pušku u ruke i niko od njih nije bio sa mnom. Bili su momci koji su bili dosta mlađi od njih i koji su svoje živote ostavili da bi KiM ostali u sastavu naše zemlje. A oni su za to vreme šetali negde po Beogradu, Čačku, po Parizu, vadili indekse, operisali slepa creva, skidali mladeže, a sve to kako bi izbegli da idu u vojsku. Ja znam šta je rat, znam šta je oružani sukob, ne želim da ičije dete to doživi i retko kada možete naći pravog veterana i borca koji će pozivati na rat, nego uglavnom oni koji su se krili od rata, olako pozivaju na rat i sukobe, a ovo što oni danas rade je pozivanje na rat – kazao je Antić.

Foto: printskrin

Antić je zamolio predsednika Vučića da sačuva mir.

– Ja vas molim gospodine predsedniče da čuvate mir, da se grčevito borite za mir jer samo u miru možemo da nastavimo da se razvijamo i jačamo, a samo jaki možemo da zaštitimo i sačuvamo našu zemlju. A u ime boraca, veterana sa Košara i Paštrika želim da vam se zahvalim što vodite računa o nama borcima, brinete o tome da se naš glas čuje, bulevaru ste dali ime Heroji sa Košara, obeležavaju se svi bitni datumi, neguje se sećanje na naše žrtve, otkrivaju se spomenici. Ja verujem da ćemo mi biti poslednja generacija koja će otkrivati spomenike te vrste. Za razliku od ovih koji su ovo uradili – rekao je Antić pokazivajući fotografiju terorista OVK:

– Ovo su teroristi OVK za koje smo mi dali živote da ih uhapsimo, neki su preživeli, bili su uhapšeni, a šta ste vi uradili? Nakon dve godine vi ste ih oslobodili. Sve do jednog! – rekao je Antić pokazivajući dokument koji to dokazuje.

Foto: printskrin

– A kako su nam se zahvalili? Znate li šta je ovo? – upitao je Antić drhtavom rukom pokazivajući sliku reke Bistrice u Goraždevcu i ubijenu srpsku decu pored:

– Ne sunčaju se deca, nego leže mrtva, a njihova deca, tih terorista ranjavaju našu decu koja su danas na balkonu.

Njegove reči pozdravljene su aplauzom, a aplaudirao mu je i predsednik Vučić.

Podsetimo, u toku je sednica Skupštine koju je Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić otvorio jutros u 11 časova, nakon čega je  nastavljena rasprava od juče. 

Prvi dan zasedanja obeležio je incident do kojeg je došlo kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke i DS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili "izdaja", "predaja", "ostavka" a zatim su krenuli ka predsedniku.

Na to su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja između poslanika SNS-a i obezbeđenja.

Sednicu Skupštine možete pratiti uživo na našem sajtu klikom OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Biba

pre 1 godinu

Samo da rata ne bude...a nece ga biti dok Vucic misli o nama

Marina

pre 1 godinu

Opozicija misli da je rat igra, da je to film u kome se igraju uloge.

Miodrag

pre 1 godinu

Upravu je Ivan heroj sa Košara, on je ratovao na Košarama a oni koji bi danas da ratuju u vreme kada je bilo stani pani izbegavali su vojnu obavezu.

Marko

pre 1 godinu

Daleko smo od rata. Ovi iz opozicije mogu da ratuju samo sa svojim ženama.

Jana

pre 1 godinu

Sigurna sam da će Vučić održati mir i stabilnost, jer on Srbiju stavlja, uvek na prvo mesto!

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Samo učesnik rata zna šta je rat! Zločin,krv,smrt .. ni jedan normalan čovek ne može to da priželjkuje pa ni najgorem neprijatelju!

Nikola

pre 1 godinu

Predsednik Vucic je jedini koji moze da sacuva mir i stabilnost.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Bravo Antiću , lako je pozivati u rat ovakvima iz opozicije koji nisu ni pedardu u životu bacili , ni ti videli ratište .

Marina

pre 1 godinu

Rat nije igra, ljudi su zivote izgubili u ratu, clanove porodice, prijatelje.

Maki

pre 1 godinu

Moramo sačuvati mir i izbeći ratne sukobe, jer to nikome ništa dobro nije donelo!

Sasa

pre 1 godinu

Heroji sa Kosara najbolje znaci sta znaci ratovati i koliko vredi mir. Rat huskaju oni koji nikada nisu metak opalili!

Marina

pre 1 godinu

Predsenk Vucic se uvek zalagao za mir i dokle god je on na vlasti Srbija nece ratovati.

Tijana

pre 1 godinu

Upravo tako, na rat pozivaju oni koji sede u toplim stanovima i foteljama a ljudima sa KIM je dosta rata i nemira.

Petar

pre 1 godinu

Bravo ljudino, sve si objasnio u najkraćem! Mir, mir i samo mir i zato puna podrška onome ko se maksimalno zalaže za to, a to je Vučić!

Mišel

pre 1 godinu

Samo oni koji su doziveli rat, znaju ceniti mir!! Rat nikom nista dobro ne donese i zato se Vucic grcevito bori da sacuva mir i mirnim putem resi konflikt Beograda i Pristine.

Marina

pre 1 godinu

Sa pravom se covek boji zna sta je prosao, ali dokle god je predsednik Vucic na vlasti rata nece biti.

Suzana

pre 1 godinu

Председник Србије је искључиво оријентисан на политику мира и стабилности. Није нам у интересу да ратујемо и убијамо се међусобно, већ да мирним путем дијалога и компромиса решавамо проблеме.

Bojan

pre 1 godinu

Ne zelimo ni sukobe ni ratove, nego kompromis. I pored svih pritisaka, Vucic će zastititi srpski narod i srpsku teritoriju.

Marko

pre 1 godinu

Samo oni koji rata nisu iskusili mogu da ga prizivaju!

MarinaZmaj

pre 1 godinu

Sačuvaće Vučić zemlju od rata. Podrška herojima sa Košara, jedan od njih je moj otac. Ne daj bože da jedno dete oseti ono što su osetila deca naših heroja. Vučić je za mir, narod Srbije je za mir, Vučić će sačuvati mir.

Jelena

pre 1 godinu

Иван Антић је зато и херој, јер позива на мир. Исто као што се и Вучић свим силама залаже за очување мира. Рат никоме ништа добро није донео.

Stojan

pre 1 godinu

Ako sam u nešto siguran, siguran sam da će Vučić održati mir. Jer je on čovek budućnosti i čovek koji voli svoju državu!

Biljana

pre 1 godinu

Rat je najvece zlo koje bi moglo da nas zadesi i ne znam ko moze pozivati na rat.

Biljana

pre 1 godinu

Tako je, rat moze da zeli samo onaj koji ne zna sta je rat.

Bilja

pre 1 godinu

Vucicev najveći uspeh ce biti da sacuva mir i stabilnost.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Igraju se rata ko deca , a ne shvataju šta znači kada nečije dete izgubi život na ratištu.

Biljana

pre 1 godinu

Nas bi rat unistio, dobili bi Srbiju bez buducnosti.

Dana

pre 1 godinu

Rat je poslednje sto zelimo. Politika i snaga predsednika Vucica je dovoljno velika da se izbori protiv opozicije koja radi iskljucivo protiv interesa naroda.

Bilja

pre 1 godinu

Podrska svim Srbima na KiM koji su uprkos svim pritiscima ostali da cuvaju svoja srpska ognjista.

Ivan

pre 1 godinu

Srpski narod na Kosovu i Metohiji je dosta propatio i zato predstavnici opozicije treba da paze šta pričaju.

Jelena

pre 1 godinu

Снажна порука коју је послао господин Антић. Због свих хероја који су дали свој живот за Косово и Метохију и због свих Срба који и даље живе на свом вековном огњишту, Вучић ће наставити да се бори путем дијалога да српском народу обезбеди мир и стабилност.

Pavle

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je učinio dosta za Kosovo i Metohiju i da se ne zaborave patnje kroz koje je prošao srpski narod.

Filip

pre 1 godinu

Srpski narod će zauvek da pamti svoje heroje.

Zeljko

pre 1 godinu

Ovi desničari su davači tuđe krvi koji bi slali druge da ginu, a oni "ratovali" iz fotelje.

Nedeljko

pre 1 godinu

Srbi na Kosovu se nalaze na braniku naše otadžbine i zato svi treba da im pomognu kao što to čini naša država.

ceca

pre 1 godinu

Heroji sa Kosara najbolje znaju da jedino mir garantuje buducnost

Saška

pre 1 godinu

Sigurna sam u polituku koju vodi Vučić i znam da neće dopustiti da dođe do ratnog sukoba, već se se boriti da se nastavi dijalog i da se mirnim putem reše problemi na KiM.

Miloš

pre 1 godinu

Mir je najvažniji da bi se sačuvala bezbednost čitavog regiona.

MarinaZmaj

pre 1 godinu

Svaka čast heroju na govoru. Svaka čast i Vučiću, borićemo se zajedno za taj mir, dosta je bilo rata, kovčega i minut ćutanja, kako reče Danijela Vujičić.

Dragan

pre 1 godinu

Opozicija misli da je rar igra, pa danas se igramo a sutra nećemo. Previše je Srpski narod ratovao kroz našu istoriju tako da nema više potrebe da se više ikad ratuje.

Ziko

pre 1 godinu

Opozicija je jedina koja bi zelela rat, izgleda..

Ziko

pre 1 godinu

Svaka cast Ivanu na herojstvu i junastvu. Opozicija u misju rupu da se sakrije.

Mia

pre 1 godinu

Antić zna šta je muka i zna posledice rata,Vučić vodi pametnu politiku i sačuvaće mir.

Petra

pre 1 godinu

Samo učesnik rata zna šta je rat! Zločin,krv,smrt ..

Maki

pre 1 godinu

Opozicija bi da ratuje, a ni sami nisu svestni šta to znači. Setimo se samo koliko smo gubili naših građana posle svakog rata.

Ivanka

pre 1 godinu

Vučić će čuvati mir, svu našu decu, narod, neće dozvoliti sukobe, njegova politika je da razgovorima rešavamo probleme.

steviica

pre 1 godinu

Ivan je covek koji je prosao kroz to i zna kako je. a opozicija nije i nema pojma sta je to!! misle da je to samo igra... nasa zemlja ce sacuvati mir i podrzacemo politiku predsednika!!

Maja

pre 1 godinu

Glavni prioritet Srbije je da se sačuva mir i stabilnost i da do rata nikada ne dođe.

Ana

pre 1 godinu

Moramo sacuvati mir,a izbeci rat jer on nikom nista dobro nije doneo.

Biba

pre 1 godinu

Ne damo Kosovo i Metohiju i nema krvoprolica dok nas Aleksandar vodi

Ivana

pre 1 godinu

Ivan, heroj sa Košara, ne zaslužuje da sluša gnusne laži opozicije koja nije mrdnula iz svog doma za vreme rata. Dok je Ivan ratovao i gladovao oni su mirno sedeli u svom domu. Sramota za njih ogromna!

Katarina

pre 1 godinu

Тако је, нама не треба рата, рат никоме ништа добро није донео.

Jovan

pre 1 godinu

Ivan žrtva sa Kosara, podržao Vučića u borbi za KiM. Jer zna šta znači biti u ratu i kakve su posledice takvog života. Za razliku od opozicije koja priča bez argumenata.

Tamara

pre 1 godinu

Mi kojima su i otac i brat '99 branili KiM znamo koji je to strah i koje posledice kasnije ostaju. Ne ponovilo se.

Katarina

pre 1 godinu

Одлично излагање Ивана, све је лепо објаснио.

Goran

pre 1 godinu

Heroj sa Kosara je u pravu! Dok se Vucic bori za nas nece biti rata!

Jovana

pre 1 godinu

Mnogi nisu svesni da ako izgubimo mir, stvorimo zamrznuti konflik. Na taj način gubimo sve godine rada i napretka. Imali smo priliku da čujemo Ivana žrtvu sa Kosara.

minja

pre 1 godinu

Na rat poziva Milica Zavetnica i njoj slicni, koji nemaju gram mozga u glavi.

Milica

pre 1 godinu

Opozicija radi iskljucivo protiv naroda, oni bi pozelili i ratno stanje

Katarina

pre 1 godinu

Свестан је и Иван али и остали хероји да само уз Вучића имамо шансе за бољу будућност.

Mila

pre 1 godinu

Dokaz da se stvari i ružne scene ne raboravljaju već da se sa njima živi je Ivan.

Lena

pre 1 godinu

Sve cemo lako pregurati,samo da rata ne bude. Predsednik Vucic se zalaze za mir,to mu je na prvom mestu i trudice se da do toga ne dodje.

Uroš

pre 1 godinu

Taj čovek zna šta je pakao rata, i zna da Vučić neće dozvoliti da to toga opet dođe, jer samo on može da očuva mir i stabilnost.

Mila

pre 1 godinu

Dok opozicija koristi priliku za samopromociju, nevini ljudi poput Ivana koji su preživeli Kosaru. Otvaraju rane.

dejan

pre 1 godinu

Vucic je covek pre svega, otac troje dece.Zna da rat ne bi doneo nikome nista dobro, samo bi nasa deca stradala. Zato je jedini zalaze za mir.Zato sam i glasao za njega

Cvetic

pre 1 godinu

Vucic se uvek bori za ocuvanje mirai stabilnosti

Milovan

pre 1 godinu

Svi heroji i prave patriote stali su uz svog predsednika

Katarina

pre 1 godinu

Само они који су доживели рат знају каква је то мука, и зато данас Иван искључиво позива на мир, јер зна колика је вредност тога.

Ana

pre 1 godinu

Jedini se Vucic bori da kod svih sacuva mir i stabilnost i svima obezbedi bolju buducnost.

Mileva

pre 1 godinu

Čuvajući mir mi ništa ne gubimo. Već čuvamo ono što smo stvarali, radili i borili se. A pre svega toga čuvamo svakog pojedinca koji ovde živi. Mir nema cenu.

Ksenija

pre 1 godinu

Opozicija bi da se igra rata a nije ni svesna koliko je ta igra užasna.

Balon

pre 1 godinu

Vucic vodi ozbiljnu i jaku politiku. Koja ima za cilj ocivanja mira i stabilnosti.

Jovan

pre 1 godinu

Da se dela poput ovih iz Kosara ne ponove. Da Srbija napreduje težimo mirnim putem za rešenje situacije na KiM.

Tina

pre 1 godinu

Za razliku od opozicije Vucic je jedini koji se bori za mir i stabilnost gradjana

Katarina

pre 1 godinu

Имамо поверење у председника јер знамо са колико труда и рада приступа свакој препреци на коју је наишао.

Ksenija

pre 1 godinu

Velika podrška heroju sa Košara koji je opoziciju postavio na svoje mesto.

vanja

pre 1 godinu

Čuvaćemo mir zato što je samo mir osnov bilo kog razvoja države i svaki vonji sukob bi bio katastrofalan za budućnost ove nacije!

Ksenija

pre 1 godinu

Heroj sa Košara je dobro objasnio šta je rat i to treba da bude jasno svim busačima u grudi koji su jaki samo na rečima .

Nina

pre 1 godinu

Ivan Antić je heroj sa Košara i zaista je zaslužio da kao prvo lice zemlje zahteva da se sačuva mir. Njegov govor je zaista bio za divljenje!

Ivan

pre 1 godinu

Vučić je pokazao da je u stanju da razume koliko je važno da sačuvamo mir i da lažni patriote ne smeju da prizivaju rat

Ksenija

pre 1 godinu

Vučić je zagovornik mira i znamo da on neće biti za rat.

Sima

pre 1 godinu

Nastavimo da slušamo Ivanovu poruku i činimo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir i mir u regionu

Ana

pre 1 godinu

Važno je Za sve Srbe na Kosovu i Metohiji da se sačuva mir i stabilnost

Jovanka

pre 1 godinu

Svi bi trebalo da se podsetimo da je mir najvažniji i da treba da uradimo sve da ga ne bude.

Ivana

pre 1 godinu

Heroji sa Kosara najbolje znaju sta znaci ratovati i koliko vredi mir.

Ivan

pre 1 godinu

Antić je jedan od mnogih koji je krvario za KiM,mnogi su izgubili živote,pa da njihova žrtva ne bi bila uzaludna da ne dozvolimo da se istorija ponavlja.

Viki

pre 1 godinu

Vucic ce svakako cuvati mir a ovom coveku svaka cast

Obilić

pre 1 godinu

Čovek je osetio rat na svojoj koži i iskreno zove na mir i prisebnost u ovim teškim trenucima.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija