• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2023

23:45

OPOZICIJU NE ZANIMAJU MUKE SRBA NA KiM! Petković: Umesto sloge, stavili su političke interese u prvi plan

Informer

Politika

OPOZICIJU NE ZANIMAJU MUKE SRBA NA KiM! Petković: Umesto sloge, stavili su političke interese u prvi plan

Podeli vest

U poslednja dva dana mogli smo da vidimo razliku između odgovorne državotvorne politike prema Kosovu i Metohiji koju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić i s druge strane cirkusantske, bezidejne i neodgovorne politike opozicije prema najvažnijem nacionalnom pitanju, koja je u toku ova dva dana dobila lekciju iz patriotizma koju će dugo pamtiti, ocenjuje Petar Petković, direktor Kancelarije za KIM

"Opozicija je još jednom pokazala da ih muke Srba na Kosovu i Metohiji ne zanimaju, pokazali su da ih baš briga za naše heroje koji su ih gledali sa skupštinske galerije dok su pokušavali da izazovu haos, već da ih samo zanima da sakupe jeftine političke  poene i isprovociraju nasilje", kaže Petković.

Dodao je da je Vučić posle više od 20 sati rasprave, a govoreći o franscusko-nemačkoj inicijativi koja mu je predočena, argumentovano i realno odgovarao na sva pitanja i napade opozicije, koliko god oni bili neutemeljeni, jer je predsedniku, kaže, važno da našem narodu i svim građanima predstavi objektivno stanje na terenu i ukaže na sve izazove s kojima se naša država i naš narod na KiM suočavaju, a ne da politički profitira na muci našeg naroda.

I najvažnije, naglašava Petković, Vučić je bez uvijanja, direktno i nedvosmisleno poručio da Srbija nikada neće pristati na članstvo takozvanog Kosova u Ujedinjenim nacijama, niti na bilo koji način priznati lažnu državu, i to je tokom rasprave ponovio više puta.

"Umesto jedinstva oko najvažnijeg pitanja, sloge i mudrosti, mogli smo da vidimo kako izgleda kada opozicija partijske i političke interese stavi u prvi plan i kada iz takvih neodgovornih političara krene da kulja mržnja i njihovo ogoljeno nasilje u Skupštini", naveo je Petković. 

S druge strane, kako je naveo, cela Srbija je mogla da vidi kako se odgovorno, hrabro i pristojno predsednik Vučić bori za narod i državu. 

"Jakim argumentima, suvim činjenicama i ozbiljnošću, predsednik Vučić je pokazao kako se vodi diskusija u Skupštini", zaključio je dkrektor Kancelarije za KiM.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Taenia Solium

pre 1 godinu

Vi paraziti iz SNS mafije ste kao jeftine drolje za tucanje - ko najviše ponudi njemu služite ?

Petković: Opozicija ispred Predsedništva želela da napravi predstavu za kamere
Politika

Petković: Opozicija ispred Predsedništva želela da napravi predstavu za kamere

Član Predsedništva SNS Petar Petković reagovao je na zajedničku konferenciju koalicije NADA, Srpskog pokreta Dveri i Srpske stranke Zavetnici ispred Predsedništva povodom francusko-nemačkog plana za KiM, ocenjujući da umesto ozbiljne rasprave o KiM koja bi se vodila u institucijama, opozicija želi predstavu i publicitet pred kamerama.

28.01.2023

17:10

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija