• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

22.02.2023

07:00

STRAVIČNO NASILJE NAD SRBIMA NA KiM! Svetomiru smeštaju robiju, Albanka rekla da on nije otmičar, SUDIJE JE PROGLASILE LUDOM

printscreen

Politika

STRAVIČNO NASILJE NAD SRBIMA NA KiM! Svetomiru smeštaju robiju, Albanka rekla da on nije otmičar, SUDIJE JE PROGLASILE LUDOM

Podeli vest

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je presudu kojom je Svetomir Bačević osuđen na pet godina zatvora zbog navodne otmice Hatidže Kadrijaj 1998. godine u Belom Polju kod Peći. Hatidža u sudu rekla da je Bačević nije oteo, ali sudije su je proglasile 'dementnom'!?!

Srbinu Svetomiru Bačeviću (59) u montiranom procesu u Prištini juče je potvrđena kazna zatvora od pet godina za navodnu otmicu Albanke Hatidže Kadrijaj, iako se ona sama pojavila na sudu i javno rekla da Bačević nije otmičar i da ga čak i ne poznaje!

Nakon ovog svedočenja sudije su Hatidžu Kadrijaj proglasile 'dementnom' (!?!) i potvrdile prvostepenu presudu Osnovnog suda u Prištini prema kojoj je Bačević osuđen za ovaj navodni zločin 1998. godine u Belom Polju u opštini Peć! Da je reč o montiranom procesu, svedoči i podatak da je Hatidža Kadrijaj sestra od tetke jednog od vođa OVK Ramuša Haradinaja, ali i da je Bačevića 22 godine posle navodnog zločina prijavio Semi Čeku, brat Agima Čekua, takođe vođe OVK!?!

Ne odustajemo

 

Advokat Dejan Vasić, Bačevićev branilac, kaže da je ovakva presuda skandalozna i dokaz da je ceo sudski proces sumnjiv, zbog čega će se žaliti i Vrhovnom sudu u Prištini.

Foto: Informer

 

- Pitam se kakvu je to pravdu 'Kosovo' ovom presudom pružilo oštećenoj, koja je u prisustvu sudskog veća jasno i glasno rekla da gospodina Bačevića ne poznaje i da on nije čovek koji je pokušao da je otme iz kuće. Umesto pravde, oštećena je prikazana kao 'dementna osoba' od strane organa koji su dužni da zakon sprovode, iako je ona briljantno očuvane svesti i uma! Poštovanje zakona zatražiću i pred Vrhovnim sudom u Prištini - najavio je Vasić, dodajući da je Bačević optužen i osuđen za navodnu otmicu žene koja mu je komšinica!?!

Kriv je jer je Srbin
Nisu imali na osnovu čega da osude mog brata Svetu. Jedini razlog za robiju jeste to što je on Srbin!
Milić Bačević, brat Svetomira Bačevića

 

- Za Bačevića se u optužnici tvrdi da je u periodu od jula do avgusta 1998. godine, u selu Belo Polje kod Peći, tokom sukoba između pripadnika OVK i vojnih i policijskih snaga SRJ namerno kršio pravila međunarodnog prava protiv civilnog stanovništva. Optužen je, a potom i osuđen, da je navodno u tom periodu pokušao da otme oštećenu koja je živela u njegovom komšiluku!?! - ističe Vasić.

Nemaju dokaze

 

Milić Bačević, Svetomirov rođeni brat, kaže za Informer da je ovo samo dokaz da na 'Kosovu' ne postoji nikakva pravda za Srbe.

Foto: Informer

Milić Bačević

- Nisu imali na osnovu čega da osude mog brata! Jedini razlog za robiju jeste to što je Sveta Srbin! Nama je jedan brat već umro od stresa zbog ovog nameštenog sudskog procesa. Ni Sveta nije dobro sa zdravljem... Sav je otekao... Sad nam još preostaje Vrhovni sud u Prištini, mada ne ulažem mnogo nade u to. Advokat će da uputi žalbu, ali mislim da je sve to za džabe, oni neće ni da je pogledaju. Svi smo bili uvereni da će Apelacioni sud sigurno da Svetu pusti na slobodu, jer nema nikakvih dokaza, ali evo šta se desilo - ogorčen je Bačević.

Činjenice

* Svetomir Bačević je krajem decembra 2020. godine uhapšen u Peći zbog navodnog ratnog zločina
* Optužen za navodni ratni zločin 1998. godine u Belom Polju kod Peći, kada je, navodno, kidnapovao dvoje Albanaca
* 8. septembra 2022. godine osuđen u Osnovnom sudu u Prištini na pet godina zatvora
* Apelacioni sud rešenjem od 19. januara 2023. godine odbacio žalbu kao neosnovanu
* Apelacioni sud 21. februara 2022. potvrdio je prvostepenu presudu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lLjuba

pre 1 godinu

Aman bre ljudi ajde idemo jednom dole završimo sa tim šiptarskim govnima pa ako treba ratoavacemo i sa pola sveta, ali ta govna šiptarska da oteramo gde im je mesto u Albaniju i podici zid na granici da više nikada ni jedan Albanac ne uđe više u Srbiju.

Dragi

pre 1 godinu

Kriv je, jer je Srbin? Ne. Obratno. Kriv je, jer veruje da je Kosmet deo Srbije, kao što i ustav Srbije to definiše. Druga je stvar što državni vrh Srbije ne poštuje vlastiti ustav. Ali jednog dana će odgovarati za kršenje ustava. Tu dileme nema.

zemlja prokletih

pre 1 godinu

Prokletnicima iz Vučićevog kartela su bitniji Rošavi glavoseča i pare, nego srpska deca sa Kosova.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija