Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Kurir

14.03.2023

13:02

SRBIJA NI FORMALNO NI NEFORMALNO NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Anđelković: Stalno se uvode novi pregovori, a zaboravljaju stari

Politika

SRBIJA NI FORMALNO NI NEFORMALNO NEĆE PRIZNATI KOSOVO! Anđelković: Stalno se uvode novi pregovori, a zaboravljaju stari

Podeli vest

Nekadašnji predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković, govoreći o očekivanjima od sastanka u Ohridu, rekao je da Srbija ni formalno ni neformalno neće priznati Kosovo, preneo je Kurir.

Anđelković ističe da se stalno uvode novi pregovori, a zaboravljaju stari.

- Stalno je bio princip: dajmo novi sporazum, a da zaboravimo prethodni. Kurti se iznervirao kada je, pre neki dan, ponovo izvučeno pitanje Gazivoda, a to je jedna od tačaka Vašingtonskog sporazuma. A zašto? Suština je da se formira zajednička komisija za korišćenje tog jezera. Zaboravljaju baš one predloge koji se tiču samo sprske strane - rekao je Anđelković.

Predsednik društva lobista Srbije Nenad Vuković je komentarišući 15 modela država u kojima je implementirano slično rešenje koje se planira za Kosovo rekao da misli da je rečeno da je ZSO "conditio sine qua non" - uslov bez koga se ne može.

- Francusko-nemački sporazum ako ćemo ga koristiti kao "švedski sto" koji funkcioniše po principu pogledajmo šta je tu najzanimljivije, pa odaberimo šta ćemo implementirati, otprilike tako je to Lajčak predstavio, smatram da je usko grlo koje je napravljeno uz podršku Evrope, kosovskim Albancima, i jasno je ko je čije mezimče. Mi imamo suverenu politiku i nismo ničije "mezimče". Znamo da se ne može igrati sa svojom teritorijom - rekao je Vuković.

Vuković dodaje da kako god okrenemo, ako ulazimo u sporazum, koji je više pismo o namerama, sa jasnim crvenim linijama, za Srbiju je to način na koji će se odnositi prema entitetu kosovskih Albanaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
hehe

pre 1 godinu

Zar se ovaj li i pas jos nije umorio od lajanja?Narode Srbije,onoga dana kada se budete odrekli ovih satarlana i pajaca,tada ce i Srbiju ogrejati sunce.Sve dok ovakve budaletine i stetocine svrljaju medju ljudima,bice Srbija crna ovca u Evropi.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija