• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.03.2023

18:03

SAZNAJEMO! Vlada Srbije sutra usvaja plan poslovanja EPS! Radnicima plate veće za ŠEST odsto?

Slobodan Miljević

Politika

SAZNAJEMO! Vlada Srbije sutra usvaja plan poslovanja EPS! Radnicima plate veće za ŠEST odsto?

Podeli vest

Na sutrašnjoj sednici Vlade Srbije naći će se predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine, saznaje Informer.

Očekuje se da će Vlada sutra usvojiti ovaj predlog i time će zarade zaposlenih u Elektroprivredi Srbije biti uvećane za šest odsto.

U trogodišnjem programu poslovanja JP Elektroprivreda Srbije definisani su glavni pravci razvoja, kao i projekti i investicije koje će biti realizovane u naredne tri godine. Među prioritetima u narednom periodu nalaze se i optimizacija poslovanja, bolje upravljanje rizicima i efikasno sprovođenje donetih odluka, sa strateškim ciljem obezbeđivanja stabilnog i sigurnog snabdevanja energijom građana i privrede po održivim cenama.

Inače, Sindikat radnika EPS najavio je za sutra protest i blokadu na utovarnom mestu Drobilane "Tamnave Istočno polje" u Lazarevcu zbog, kako navode, nezadovoljstva svih zaposlenih zbog zarada i neizvesnosti Kolubare. Oni su najavili da će blokrati odvoz uglja za TENT u trajanju od sat vremena.

Potpisan paket sa EBRD

Podrška od 300 miliona evra

 

Sa EBRD je danas potpisan finansijski paket od 300 miliona evra za podršku elektroenergetskom sektoru naše zemlje. Sredstva će se koristiti za prevazilaženje izazova tokom energetske krize kao i za podršku dekarbonizacije energetskog sektora, unapređenje regulatornog okvira za obnovljive izvore energije i obezbeđivanje stabilnog snabdevanja energijom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Teja

pre 1 godinu

Radnici Kolubare su 2000. godine „pokrenuli lavinu", i skinuli vas s vlasti. Istorija se ponavlja...

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija