• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z. JEVTIĆ

16.03.2023

07:12

Bujke i Olja i dalje izvlače pare sa RTS?! NASTAVLJA SE MULJANJE NA JAVNOM SERVISU SRBIJE

Informer/Peđa Milosavljević/Tanjug

Politika

Bujke i Olja i dalje izvlače pare sa RTS?! NASTAVLJA SE MULJANJE NA JAVNOM SERVISU SRBIJE

Podeli vest

Rukovodstvo Javnog servisa na čelu sa Draganom Bujoševićem i u planu za mart 2023. godine navelo da pravi fantomsku emisiju Olivere Kovačević 'Jedan dobar dan'!?! RTS od 2020. na ovaj 'projekat' potrošio čak 14 miliona dinara, a ne postoji ni sekund snimljenog materijala. Zbog toga je podneta krivična prijava, a SBPOK je pokrenuo istragu!

Direktor RTS Dragan Bujošević i njegova urednica Zabavnog programa Olivera Kovačević, verovali ili ne, i dalje izvlače novac iz Javnog medijskog servisa za nepostojeću emisiju 'Jedan dobar dan', koju uredno prijavljuju u programskoj šemi!?!
Bujoševića i Kovačevićevu, prema svemu sudeći, uopšte ne interesuje krivična prijava koju je podneo predsednik Upravnog odbora RTS Branislav Klanšček zbog isplaćenih 14 miliona dinara u poslednje tri godine (120.000 evra) za ovu istu fantomsku emisiju, na osnovu koje je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) pokrenula istragu!?! Šefovi RTS, štaviše, ove godine su se dodatno probahatili i povećali budžet za ovu nepostojeću emisiju na čak 200.000 evra!?!

Bahato!

To je zaista jedna bahatost i nesavesno i neodgovorno ponašanje, u najmanju ruku, da ne kažem nešto strašnije
Branislav Klanšček, predsednik UO RTS


 

Konkretan dokaz

 

Konkretan dokaz da Bujošević i Kovačevićeva i dalje naplaćuju emisiju koja se nigde nije emitovala objavio je Branislav Klanšček, predsednik UO RTS.
'Plan za mart 2023! Uživam u emisiji 'Jedan dobar dan', a vi, kako vam se sviđa? Nema je, nije važno, ima je u planu od 2020...' - napisao je Klanšček na Tviteru i Fejsbuku, objavivši i pomenuti dokument.
Kada smo ga pozvali da pojasni ono što je objavio, Klanšček je rekao da je veliki novac i ove godine izdvojen za emisiju koja ne postoji i da se ne zna gde je taj novac.
- Upravni odbor RTS je 29. decembra 2022. godine na sednici usvojio finansijski plan kojim je predviđeno da se i ove godine emituje emisija 'Jedan dobar dan', 260 epizoda. Međutim, emisija do danas, a već je polovina marta, nije emitovana i još uvek je nema na programu! Za nju je ove godine predviđen i odvojen budžet od čak 200.000 evra! Emisija je trebalo da ide uživo, svakog dana, i da bude poput 'Jutarnjeg programa' i 'Beogradske hronike'... Za ovu emisiju ne može da se kaže 'snimiću je, pa će se nekad emitovati' jer je trebalo da se emituje uživo! Postavlja se pitanje svrhe usvajanja finansijskog plana. Ne znam šta se dešava sa tim novcem... Da li je preusmeren na neku drugu poziciju? To ne može da bude bez odluke generalnog direktora Bujoševića. Ovo je zaista bahatost i nesavesno i neodgovorno ponašanje, da ne kažem nešto strašnije... - naglašava Klanšček.

Moj ugao

PREDRAG SARAPA
NOVINAR

Navikli se na velika primanja bez rada i rezultata. Sve okolnosti treba da proveri SBPOK, jer nenormalno je da se naplaćuje rad koji ne postoji i prodaje proizvod kojeg nema.

Misle da su nedodirljivi

 

I dok se Dragan Bujošević i Olivera Kovačević nisu oglašavali ovim povodom, član UO RTS Predrag Azdejković ocenjuje da ovo predstavlja bahato ponašanje rukovodstva RTS.
- Ovo se zove klasično bahaćenje! Znaju da je podneta krivična prijava, znaju da javnost prati njihov rad, znaju da traje i istraga SBPOK, i oni dalje nastavljaju da izvlače pare na nepostojeću emisiju! Ovime kao da poručuju svima: 'Znate vi ko smo mi, ne možete nam ništa!' Strašno je to što se radi i nadam se da će se tome što pre stati na put - zaključuje Azdejković.
 

Matić: Nadležni, gde ste?!

 

Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, ističe da je skandalozno to što još istraga poslovanja RTS nije završena.
- Skandalozno je to što još nije podignut optužni predlog protiv odgovornih za nenamensko trošenje novca u RTS! Međutim, još je veći skandal to što takva praksa i dalje traje! Građani se sa pravom pitaju da li je RTS 'država u državi' i da li su čelnici Javnog servisa iznad zakona?! Upravo zbog toga neophodno je da nadležne institucije hitno zaustave dalje nanošenje štete ovoj medijskoj kući i da odgovorne privedu zakonu, čime bi se poslala jasna poruka da u Srbiji nema mesta za korupciju i zloupotrebe - apeluje Matić.

 

Hteli da na emisiju potroše i 780.000E

 

Kako smo već objavili, Bujošević i Kovačevićeva planirali su da za emisiju 'Jedan dobar dan', koja nikad nije emitovana, potroše neverovatnih 780.000 evra!?! Ovo potvrđuje i 'Peti delimični predračun troškova' za pomenutu emisiju iz septembra 2021. godine, u koji je naša redakcija imala uvid. Prema podacima iz predračuna, za samo tri meseca (ne)emitovanja od oktobra do decembra na ime 'primarnih troškova' odobreno je 3.748.212,52 dinara ili oko 32.000 evra?!?

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Piki

pre 1 godinu

Neverovatno šta je napisano da je UO usvojio finansijski plan koji nakon toga predsednik tog istog UO osporava ?????, pa što je onda usvojen ako nije dobar i zbog čega je usvojen ako nije dobar?????

Dijana

pre 1 godinu

Hapsi najveće LOPOVE u Srbiji. Ugasite lopovsku firmu RTS

DIKI

pre 1 godinu

Lopovi sa RTS-a u zatvor i ugasite najveće neradnike koju narod izdržava..

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija