• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.03.2023

12:00 >> 12:05

NAŠ CILJ JE DA PRIVUČEMO ŠTO VIŠE PREDUZEĆA IZ ITALIJE! Vučić se obraća građanima: Naše zemlje sklopile su niz ključnih sporazuma

Tanjug/AP

Politika

NAŠ CILJ JE DA PRIVUČEMO ŠTO VIŠE PREDUZEĆA IZ ITALIJE! Vučić se obraća građanima: Naše zemlje sklopile su niz ključnih sporazuma

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antonijem Tajanijem.

12.27 - Pitanja novinara

Na pitanje koja je uloga Italije u ovom dijalogu, Tajani je odgovorio:

– Italija želi da bude protagnosnista na Zapadnom Balkanu, zato što smatra da je Srbija zemlja koja ima drevno prijatlejstvo sa Italijom, kako bi se zagaratovala stabilnost, a to govori da će bti manje ilegalnih migracija, uspećemo da stvorimo mir. Naši vojnici su prisutni na KiM u mirovnoj misiji.

– U aprilu ću ugostiti u Rimu ministre inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je podsetio da Srbija ne deli mišljenje sa Italijom.

– Srbija je uvek želela značajnije prisustvo Italije. Mi ni danas ne delimo u potpunosti viđenje po pitanju KiM, naše je da razgovaramo i čuvamo mir i sigurnost. I kada smo imali krizu sa barikadama, i mnoge druge. Za nas je situacija u Ukrajini, višestruko teška. Srbija se trudi da na svaki način sačuva sve. Što se nas tiče, mi bismo voleli da rat u Ukrajini stane, interesuje nas kada će mir, a ne ko će pobediti. Srbija želi mir. I nama će to doneti ogromno olakšanje. Daćemo sve od sebe da čuvamo mir u zemlji i regionu. Dogovarali smo dalje vrste saradnje. Zahvalan sam gospodinu Tajaniju što dobro razume poziciju Srbije – rekao je Vučić.

Hoće li Beograd implementirati dogovor iz Ohrida, pitanje je za predsednika Vučića.

– Srbija se nikada nije služila trikovima. Pravno obavezujeće za Srbiju je kada stavim potpis ili pečat na nešto. Srbija će da radi na implemtacije svega za šta je rekla da radi. Srbija je spremna na normalizaciju odnosa. Mi imamo svoju reč i naša reč znači. Pojedini tipovi su uništili našu zemlju, ali o tome nije mesto sada da se govori. Srbija neće da se sklanja i stidi bilo koga, pa čak ni od onih najgorih u njoj koji bi je unuptili, e oni će dobiti pravi politički odgovor – zaključio je predsednik.

12.18 - Obraćanje ministra Tajanija nakon završenog foruma

- Nova Vlada je odlučila da politiku prema Balkanu uspostavi kao strateški prioritet. Zemlje Balkana, počev od Srbije, da postanu članice EU. Želima da Balkan što pre postane sastavni deo Unije. U aprilu ću ugostiti u Rimu ministre inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana. Želim da zahvalim javno predsedniku Vučiću na velikim naporima koje je učinio, zahvaljujući njegovom angažovanju situacija je mirna.

- Impresioniran sam brojem učesnika na ovom forumu. Bez industrije, bez preduzeća, ne mogu da se otvaraju radna mesta. Sva srpska preduzeće su dobrodošla u Italiju. Možemo zajedno da radimo i postignemo mnogo više. Sporazumi koje smo potpisali su u raznim sektorima.

- Italijanska preduzeća neće doći sama u Srbiju, već će ih pratiti italijanska vlada, zajedno sa srpskom vladom. Preduzeća koja dolaze iz Srbije u Italiju takođe su deo te strategije.

12.11 - Obraćanje predsednika Vučića nakon završenog foruma

Nakon potpisivanja bilateralnih dokumenata, predsednik Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije.

- Hoću da se zahvalim svim italijanskim privrednicima. Verujem da ćemo obim trgovinske razmene već u narednoj godini značajno uvećati. Srbija je u prethodne tri godine zaista imala uspeha. Mi smo uspeli da privučemo gotovo 63 posto direktnih stranih investicija za ceo Balkan. Sledeće godine očekujemo početak serijske proizvodnje novog električnog automobila u Kragujevcu i to će biti direktan podsticaj privredi. Potpisali smo 13 sporazuma i možete videti koliko je širok dijapazon naše saradnje. Naš cilj je da privučemo što više preduzeća iz Italije. U italijanskim komapnija radi 22.000 naših ljudi.

- Italija je drugi najveći strani investitor u našoj zemlji. Mi posatajemo neko ko može da bude interesantan. Želimo mnogo uspeha vladi Đorđe Meloni. Oni nikada nisu vodili politiku pritisaka na našu zemlju, verujem da ćemo da imamo još bolju i bližu saradnju - naveo je Vučić i pozvao Tajanija da dođe u Veronu na sajam vina.

- Nadam se da će Đorđa Meloni tokom ove godine da poseti Beograd i napravimo još neke sporazume - kazao je Vučić.

 

 

11.40 - Potpisivanje bilateralnih dokumenata


Predstavnici Srbije i Italije potpisali su danas, na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju, 11 dokumenata o saradnji dve zemlje.

U Palati Srbija, u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije našoj zemlji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, zajedničku izjavu o saradnji dve zemlje su potpisali prvi potpredsednik  vlade i ministar  spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

Sporazum o filmskoj koprodukciji između Vlade Srbije i Vlade Italije potpisali su potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković i ministar Antonio Tajani.

Sporazum između dve vlade o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola potpisali su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i  ambasador Italije u Beogradu Luka Gori.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva infrastrukture i transporta Italije o saradnji u oblasti transportne infrastrukture potpisali su ministar građevinarstva Goran Vesić i ambašador Luka Gori.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Agencije za osiguranje poslova spoljne trgovine SACE potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i izvršna direktorka Agencije za osiguranje poslova spoljne trgovine SACE Alesandra Riči.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Instituta za internacionalizaciju italijanskih kompanija SIMEST potpisali su ministar Momirović i predsednik Instituta SIMEST Paskvale Salcano.

Zatim, memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i banke Caša Depositi e Prestiti potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i izvršni direktor banke Dario Skanapjeko.

Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Konfederacije italijanske industrije u Srbiji potpisali su predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i  predsednik Konfederacije italijanske industrije u Srbiji Patricio dei Tos.

Memorandum o razumevanju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije potpisali su predsednik PKS Marko Čadež i izvršni direktor Udruženja Filiera Italia Luiđi Skordamalja.

Memorandum o razumevanju na poljoprivrednom istraživanju i saradnji između Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema Srbije Biosens i Saveta za poljoprivredna i ekonomska istraživanja Republike Italije potpisali su direktor Biosensa Vladimir Crnojević i generalni direktor Saveta Stefano Vakari.

Memorandum o razumevanju između Srpskog udruženja inženjera konsultanata i Italijanskog udruženja inženjerskih, arhitektonskih i tehničko-ekonomskih konsultantskih organizacija potpisali su potpredsednik Srpskog udruženja inženjera konsultanata Nikola Matić i potpredsednik Italijanskog udruženja inženjerskih, arhitektonskih i tehničko-ekonomskih  konsultantskih organizacija Roberto Karpaneto.
 

10.35 - Obraćanje Vučića

Nakon Antonija Tajanija, prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zadovoljstvo mi je da vam poželim dobrodošlicu. Ponosan sam na činjenicu da smo stvorili povoljan ambijent za privrednike. Spoljnotrgovinska razmena sa Italijom prošle godine iznosila je 4,6 milijardi evra. Za nas je Italija i iskreni prijatelj, na nju smo uvek mogli da računamo, i na našem evropskom putu i u saradnji po svim važnim i ne uvek lakim pitanjima. Italija nikada nije bila među zemljama koje su vršile teške pritiske na Srbiju, već je bila tu da pomogne i odškrine vrata nekom dogovoru i daljem nastavku saradnje, a ne sukobima ili problemima. Italijanski preduzetnici su dobrodošli u našu zemlju. Mi nudimo sigurnost jednog sistema, mi nismo 10 godina menjali poreze, ništa nismo činili na štetu preduzetnika, već smo sve učinili da za njih smanjimo trošak. Naša valuta je čvrsta, iako nemamo fiksni kurs. Javni dug je na nivou od 52 odsto u odnosu na bruto domaći proizvod. Nemamo nikakvih problema u javnim finansijama. Dve od tri najveće banke u Srbiji jesu italijanske. Ponosan sam na činjenicu da imamo dobro stanje javnih finansija. Srbija je uspela u prethodne tri godine da privuče 63 posto stranih investicija za ceo Zapadni Balkan.

Foto: Tanjug

Vučić je naveo da je pre osam godina Srbija bila na trećem, četvrtom i petom mestu po visini plata i penzija, ali da je sada na prvom mestu.

- Što se tiče infrastrukture, imamo dobru digitalnu infrastrukturu. Što se tiče putne, železničke infrastrukture, napredujemo, gradimo. Što se tiče odnosa, italijanske politike prema zapadnom Balkanu, ovde grade ogromne simpatije prema Italiji. Italijanski preduzetnici ovde mogu da se osećaju kao kod kuće. Kada sam bio u poseti severu Italije, video sam šta znače prave porodične kompanije, želeo bih da imamo takvih što je moguće više iz Italije. Znamo i da su vrata Italije za naše investitore otvorena. Gospodine Tajani, znamo da uvek razmišljate o bezbednosti Balkana.

Izrazio je zahvalnost što Italija, kako je rekao, razmišlja o stabilnosti zapadnog Balkana, i što nastoji da zapadni Balkan, kao i severna Afrika, bude prioritet italijanske spoljne politike.

- Sledeće godine ćemo da analiziramo u Trstu rezulate koje smo postigli, ali pozivam sve da od 2. do 5. aprila prisustvuju najboljem festivalu vina na svetu, u Veroni, gde ćemo na štandu Open Balkan predstaviti vrhunska vina iz Severne Makedonije, Albanije, i naravno Srbije. Mi ćemo kao država dati sve od sebe da vaš biznis pomognemo. Znajte da uvek možete na srpsku državu da računate. Mi znamo da uvek možemo da računamo na vašu pouzdanost i prijateljstvo - kazao je predsednik Vučić i pozvao je italijansku premijerku Đorđu Meloni da dođe u Srbiju.

10.15 - Obraćanje Tajanija

Na početku Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, prisutnima se prvo obratio Antonije Tajani.

- Italija želi da bude prisutnija na Srbiji, Balkanu. Počeli smo upravo od Srbije, velike i značajne balkanske zemlje, koja je kandidat za pristupanje EU. Balkan je deo Evrope, tu žive naši prijatelji sa kojima smo sarađivali i sarađujemo. Balkan ima strateški značaj. Najavili smo da će prvi biznis forum biti upravo ovde, u ovoj prijateljskoj zemlji. Drevni odnos želimo da negujemo i ojačamo. Zahvaljujem predsedniku Vučiću na svemu što čini, zajedno sa vladom, da se očuva mir.

Foto: Tanjug

- Italija je druga najveća industrijska privreda u EU. Mi želimo da Srbija postane deo EU, da se kandidatura transformiše u članstvo u Uniji. Moj sagovornik je govorio o borbi protiv klimatskih promena. Moramo da sarađujemo i u tim fundamentalinim sektorima. Važno je da se poslovni ljudi sastanu. Industrija i preduzeće je konkurentno samo ako ima mogućnost da se inovira - navodi Tajani.

- Ovo nije samo jedna prelepa manifestacija, već je deo samo jedne šire strategije. Mi želimo da podstaknemo i mlade koji žele da postanu preduzetnici. Organizovaćemo festival start ap preduzeća. Mi smo spremni i želim da najavim da smo spremni da organizujemo sledeće godine ovakav skup, u Trstu, gradu koji je najbliži Balkanu.

- Mi želimo da diskutujemo ne samo o problemima, već i omugućnostima i potencijalima koje Balkan nudi.

"Ponosan sam i privilegovan što sam danas Vaš domaćin i što zajedno organizujemo Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije.

Hvala Vam na prijateljstvu ministre @antoniotajani i ličnom angažmanu da tradicionalno dobre prijateljske i strateške partnerske odnose dve zemlje podignemo na još viši nivo"
, objavio je Vučić na Instagramu "budućnostsrbijeav".

 

 

 

Dvojica zvaničnika učestvovaće nakon sastanka na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, a zatim je u 11.30 planirano potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Planirano je i obraćanje Vučića i Tajanija novinarima.

Tajani je u ponedeljak u intervjuu za Tanjug rekao da je cilj Foruma da se podrži rast srpske ekonomije, koja je jedna od vodećih u regionu i nudi velike mogućnosti za italijanske kompanije.

Na forumu će učestovati 246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, a već je zakazano i oko 400 bilateranih sastanaka, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije (PKS), koja organizuje forum uz podršku italijanskih partnera, Ambasade Italije u Srbiji i Agencije za trgovinu Italije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju sjajne odnose. Ekonomija na prvom mestu.

Luka

pre 1 godinu

Ne sumnjam u to da ce ovaj sastanak doneti samo dobro Srbiji.

bane

pre 1 godinu

Napredak Srbije je vidljiv na svakom koraku i to zahvaljujući odgovornoj politici.

marija

pre 1 godinu

Raduju me ovakvi sastanci sa yvanicnicima drugih zemalja jer to znaci dobru poslovnu saradnju i nove investicije

Nikola

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nastoji da postigne dogovore o saradnji sa važnim zemljama, to je od velikog značaja za nas.

Aca

pre 1 godinu

Vucic ce na sastanku sa Tajanijem razmeniti iskustvo i zajedno ce ucestvovati na Forumu za poslovnu i naucnu saradnju Srbije i Italije.

Danijela

pre 1 godinu

Veliki prijatelj Srbije,lepa i duga saradnja Srbije i Italije.

Zlatan

pre 1 godinu

Borba za Srbiju na svakom polju, upornost je ono sto krasi ovog coveka

Kaja

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom znači i nova radna mesta za nas.

Cicika

pre 1 godinu

Predsednik se zalaze za jacanje ekonomske saradnje sa Italijom.

Ivanka

pre 1 godinu

Danas srpska ekonomija veoma brzo raste i napreduje. To jasno vide naši partneri u EU, i zato dolaze da nam daju podršku.

Kaja

pre 1 godinu

Vučić je poštovan svuda u svetu, i ne čudi što sve više zemalja žele saradnju sa Srbijom.

Jovana

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom je veliki napredak za Srbiju.

Kaja

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom će podići ekonomski rast na viši nivo.

nikola

pre 1 godinu

Председник Вучић састао се са Тајанијем и очекујемо добре преговоре после састанка

Mire

pre 1 godinu

246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, pa to sve govori koliko smo kao zemlja napredovali u ekonomskom smislu.

Nena

pre 1 godinu

odlicno je saradjivati i odrzavati dobre odnose za napredovanje drzave. Cestitke Vucicu sto radi ozbiljan posao i bori se za nasu drzavu.

Kaja

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od izuzetnog značaja za našu zemlju ali i za Italiju.

Ena

pre 1 godinu

Nadamo se posle ovih sastanaka još boljoj sardnji između Srbije i Italije. Zahvaljujući Vučiću Srbija će jačati iz dana u dan.

nikola

pre 1 godinu

Тајани ће бити дочекан како доликује!

Ana

pre 1 godinu

Srbija nastavlja medjunarodnu saradnju i napredak

Jasna

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju veoma dobre odnose i nema sumnje da će sastanak dva zvaničnika biti dobar za Srbiju.

Jelena

pre 1 godinu

Diplomatski odnosi sa Italijom dugi su preko 140 godina, a predsednik Vucic odrzava te odnose i podize ih na visi nivo.

nikola

pre 1 godinu

Вучић и Тајани имају много тема за разговор а сви се тичу економије и будућности ове земље

Jovan

pre 1 godinu

Dobri odnosi su ključ da možemo da nastavimo da radimo i funkcionišemo

Ana

pre 1 godinu

Sastanak Vucica i Tananija je veoma znacajan za dalje odvijanje poslovno - tehnicke saradnje izmedju nase dve prijateljske zemlje. Vazno je Srbija ostvaruje kontakte sa zemljama clanicama EU.

marko

pre 1 godinu

Zahvaljujuci odkogornoj politici koju vodi Vučic nasa zemlja ima veoma vidljive rezultate!

Slavko

pre 1 godinu

Naše prijateljstvo je veliko i čelično radićemo zajedno i podizati zemlju

Jela

pre 1 godinu

Bitan sastanak za dalju poslovnu saradnju i nove investicije

nikola

pre 1 godinu

Италија све више улаже у добре односе са Србијом а то значи да је наша земља оснажена и ојачана!

Saki

pre 1 godinu

Dobro došao Tajani u Srbiju,vidimo koliko se bori nas predsednik za nas srpski rod i našu Srbiju..

Zoran

pre 1 godinu

Očekujemo da će sastanak proći uspešno za dalji razvoj i napredak Srbije.

Jelena

pre 1 godinu

Srbija sa Italijom ima sklopljenih 176 sporazuma, a nadamo se da ce novi biti na korist nase zemlje.

Stanko

pre 1 godinu

Imaćemo još puno posla koji mora da se završi radićemo na jačanju svih veza i odnose

Dejan

pre 1 godinu

Vučić zna kako da nastavimo dalje biće još pritisaka i novih izazova za nas

Cecilija

pre 1 godinu

Vučić i Tajani razgovaraju o odnosima Srbije i Italije.

Obrad

pre 1 godinu

Znacajan Forum saradnje sa Italijom, od velikog znacaja za nasu zemlju.

Jelena

pre 1 godinu

Koliko Srbija i Italija imaju dobro razvijene odnose pokazatelj je i kada su povodom140 godina saradnje organizovali zajednicke sednice Vlade. Vucic samo unapredjuje odnose Srbije i Italije.

Brane

pre 1 godinu

Mislim da je ovo dosada najveći forum i da će danas biti potpisano mnogo novih sporazuma iz mnogih oblasti .

DraganaJM

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom i nove kompanije koje dođu kod nas će povećati privredni rast

nikolaspasojevic

pre 1 godinu

Nadamo se ovakvim sastancima i u buducnosti,Srbija i Italija grade jedno divno prijateljstvo,a pogotovo od kad je na celu nase Zemlje Predsednik Vucic.

Jovan Stanić

pre 1 godinu

Sastanak koji će potvrditi i proširiti uspešnu saradnju Srbije i Italije.

zagorkapatrnozic

pre 1 godinu

Uspešna saradnja sa Italijom bi bila velika podrška Srbiji.

Ljubica

pre 1 godinu

Treba sa zemljama u okruženju raditi na saradnji, to doprinosi svima. Sastanak će doprineti još boljoj sardnji između Srbije i Italije.

Bojana

pre 1 godinu

Na ovom forumu ce doci do mnogih sastanaka, ugovora, nove saradnje, i novih investitora. Ovo je odlicna stvar za nasu ekonomiju.

Ljubo

pre 1 godinu

Italija je važno tržište za izvoz. Jedno od nekoliko vodećih tržišta prema udjelu u izvozu.

Ferenc

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju sjajno prijateljstvo. Hvala na tome.

Maja

pre 1 godinu

Saradnja srpskih i italijanskih kompanija znaci nova radna mesta i jos veci ekonomski rast Srbije

Ružica

pre 1 godinu

Dok ga pljuju on ćuti i radi. Zato smo i tu gde jesmo, poštovani od sveta i naroda!

Georgina

pre 1 godinu

Sve za srpsku ekonomiju, zahvalni smo vam predsedniče.

Nikola

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju sjajne odnose. Ono što je važno je da će saradnja biti sve bolja.

Mila

pre 1 godinu

Bice sve vise lepih vesti. Predsednik Vucic vodi odgovornu politiku, intenzivno radi na uspostavljanju veza sa zemljama EU.

Gruja

pre 1 godinu

Osim ekonomskih pitanja će se obratiti pažnja i na sva ostala pitanja, pošto predsednik uvek misli na sve.

Bojan

pre 1 godinu

Nadamo se posle ovih sastanaka još boljoj saradnji između Srbije i Italije.

Miki

pre 1 godinu

Ovo je prilika za nove investicije i nova ulaganja u našu zemlju!

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Vučić nastoji uvek da postigne dogovore o saradnji sa veliki zemljama, a to je ogromna stvar za našu državu.

Jablan

pre 1 godinu

Bileteralni susreti 400 kompanija govori o ozbiljnosti ovog susreta i mogućnosti ma za razvoj

Milica

pre 1 godinu

Sastanak je jako bitan! Nadamo se uspešnom ishodu sastanka.

Jex

pre 1 godinu

znamo da ovakva saradnja donosi pozitivno zemljama.

Zoro

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dobru saradnju.Ekonomija je na prvom mestu

VeraNastovic

pre 1 godinu

Izvanredna saradnja sa ciljem daljeg ekonomskog razvoja Srbije! Bravo predsedniče!

marquis

pre 1 godinu

Plaćeni dupelizac SNS mafije je dobro plaćeno zanimanje. Platiću ti duplo više da te tucam u dupe. To ti je još plaćeniji posao nego SNS bot ????

Drakce

pre 1 godinu

Ovaj sastanak ce biti veoma dobar za Srbiju i srpsku ekonomiju. Dosle su i italijanske firme na forum, bravo predsednice!

Gaga

pre 1 godinu

Rezultati sastanka ce biti zaista od veline koristi za buduci razvoj ekonomije i njen rast u nasoj zemlji

Makisa

pre 1 godinu

Verujem da ce Srbija i Italija Jos vise produbiti svoju saradnju.

Deki

pre 1 godinu

Dobra prilika za privlačenje stranih kompanija koji bi mogli da otvore svoje pogone u Srbiji.

Joka

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Italije je na veoma visokom nivou.

Njanja

pre 1 godinu

Predsednik Aleksandar Vučić gradi i učvršćuje prijateljstva sa Italijom

Mila

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom može da podstakne našu zemlju na još veću borbu za napredak

Kika

pre 1 godinu

Dobro nam dosao Tajani i doneo nam nove investicije. Divna saradnja dveju drzava.

Mila

pre 1 godinu

Uspešan sastanak želimo predsedniku Vučiću!

Ana

pre 1 godinu

Očeukujemo samo dobre vesti nakon ovog sastanka. Italija i Srbija nastavljaju dobru saradnju.

Milica

pre 1 godinu

Predsednik Vucic se trudi da sa svima odrzava prijateljske odnose.

Rea

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju iskrene odnose. Saradnja je od velikog znacaja za dalji razvoj zemlje.

Tijana

pre 1 godinu

Dobra saradnja Srbije i Italije moze samo dobro da nam donese i jos vise usavrsavanja na ovom forumu gde ucestvuje ogroman broj kompanija.

Milan

pre 1 godinu

Srbija tradicionalno ima dobre odnose sa Italijom,susret Vučić i Tajani upravo govori o tome da nastavljamo našu saradnju.Italija je velika ekonomska sila,naš pouzdan partner i dobri ,prijateljski odnosi nam idu u prilog.

Lenka

pre 1 godinu

Saradnja izmedju Srbije i italije ce dosta toga dobroga doneti našim zemljama.

Cedomir

pre 1 godinu

Moramo da gradimo dobre bileterarne odnose za zemljama EU.

Mara

pre 1 godinu

Ovaj sastanak će znatno uticati na poboljšanje odnosa između Italije i Srbije.

MACA

pre 1 godinu

Сваки састанак доноси нешто добро Србији таквих сусрета треба што више

Marija

pre 1 godinu

Srbija zahvaljujuci Vucicu koraca ka boljoj buducnosti.

Nikola

pre 1 godinu

Posebno me raduje činjenica da Srbija nastavlja svoj razvojni put i teži ostvarivanju dobrih diplomatskih odnosa sa, u ovom slučaju, Italijom jer to vodi ka boljoj budućnosti naše države.

Mina

pre 1 godinu

Svi ovi ljudi dolaze koliko zbog Srbije toliko i zbog Vučića lično. Jer ga cene

Minja

pre 1 godinu

Veze i statusi koje Vučić uživa u međunarodnoj zajednici i Srbiju dižu na jedan viši nivo. Nije biti predsednik samo funkcija, treba umeti i voditi funkciju

Nena

pre 1 godinu

Dobri odnosi kao i jačanje odnosa sa svetskim zvaničnicima je od krucijalnog značaja za Srbiju.

neda

pre 1 godinu

Ključ uspeha svake države jeste u poštovanju drugih i težnji uspešne saradnje sa drugima.

Sonja

pre 1 godinu

Sigurna sam da ce saradnja sa Italijom biti ojacana I podignuta na visi nivo na obostrano zadovoljstvo.

Aleksa

pre 1 godinu

Srbiji saradnja sa Italijom i te kako znači i posebno nas raduje.

Stefan

pre 1 godinu

Verujem u mudru politiku Aleksandra Vučića koji je spreman da se bori za dobrobit svog naroda.

Veki

pre 1 godinu

Još jedan u nizu primera kako se bori za ekonomski napredak svoje zemlje. Dovođenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.

Sandra

pre 1 godinu

Iskreno se nadam da će sastanak proći u najboljem redu i da će krajnji ishod sastanka biti pozitivan kao i da će obe strane biti zadovoljne.

Kriss

pre 1 godinu

Ovaj sastanak ce samo dobro doneti. Italija i Srbija imaju posebnu vezu. Svaka cast na prijateljstvu

Kristina

pre 1 godinu

Jako je bitno postici dobar dogovor sa Italijom!

Kosta

pre 1 godinu

Dve prijateljske zemlje koje su spremne da rade i da se bore na jačanju svojih odnosa.

Maja

pre 1 godinu

Nakon danasnjeg sastanka mozemo ocekivati jos mnogo italijanskih investicija u Srbiji.

Goca

pre 1 godinu

Veliki prijatelj Srbije, lepa i duga saradnja Srbije i Italije.

Pet

pre 1 godinu

Prisustvo na forumu Srbija ce dobiti mnogo, a sve zahvaljujuci Vucicu.

Luka

pre 1 godinu

Ekonomija je na prvom mestu i to je prioritet kako Srbiji tako i Italiji.

Siniša

pre 1 godinu

Jako je bitno postici dobar dogovor sa Italijom!

vESKO

pre 1 godinu

Nove investicije su uvek dobro došle u nasu zemlju.

Nemanja

pre 1 godinu

Danasnji sastanak pokazuje da je Srbija ostala jasna i dosledna na svom evropskom putu.

Kosta

pre 1 godinu

Vučićeva politika je omogućila ovakvu saradnju sa svetom i uvažavanje Srbije od strane mnogih zemalja.

Nikson

pre 1 godinu

Jako je bitno za Srbiju da napreduje na polju nauke. Imamo mnogo mladih i pametih ljudi.

Jovana

pre 1 godinu

Srbija je povoljna drzava za ulaganje i investiranje i to znaju italijanski investitori.

Ruza

pre 1 godinu

Ekonomija na prvom mestu. Srbija i Italija imaju divnu saradnju.

Miki

pre 1 godinu

Nadamo se uspešnoj saradnji sa Italijom. Naaša ekonomija sve više jača zahvaljujući trudu i zalaganju predsednika.

Nevena

pre 1 godinu

Italija je uticajna zemlja, znaci nam njena podrska.

Lana

pre 1 godinu

I treba predsednice da budete ponosni i imate na sta da budete, nista od ovoga danas ne bi bilo da niste Vi na mestu lidera nase zemlje.

Jovana

pre 1 godinu

Nadamo se dobroj saradnji sa Italijom, puno uspeha na sastanku!

Jorgovanka

pre 1 godinu

Znam da će mnoge italijanske kompanije biti zainteresovane da ulažu na srpsko tržište.

Ana

pre 1 godinu

Srbija i Italija su prijateljske zemlje i nadam se saradnji.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dobre međunarodne odnose. Sastanak Vučića i ministra spoljnih poslova Italije je veoma značajan za dalji nastavak poslovno-tehničke saradnjr dveju zemalja.

Nata

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju sjajne odnose. Ekonomija na prvom mestu.

Luka

pre 1 godinu

Iskreno verujem da je sastanak protekao prijateljski , sto se i ocekuje s obzirom da sa Italijom imamo dobru tj odlicnu saradnju, i da ce nam se predsednik obratiti sa dobrim i pozitivnim vestima danas.

Mirko

pre 1 godinu

Učestvovanje dva visoka predstavnika svojih država daje forumu poseban značaj.

Lenka

pre 1 godinu

Italija vidi i odaje priznanje potencijalu Srbije.

Una

pre 1 godinu

Ovaj sastanak ce doneti samo dobro Srbiji i predsednik Vucic je uvek tezio tome.

Ika

pre 1 godinu

Kada su u pitanju bilateralni odnosi izmedju ove dve zemlje, oni su na zavidnom nivou. Samo tako neka nastave.

moka

pre 1 godinu

Koliko ovom forumu se pridaje značaj je pokazatelj da i naš Predsednik i ministar inostranih poslova Italije učestvuju na njemu.

Miki

pre 1 godinu

Iskreno se nadamo da ce se odnosi podici na jedan visi nisvo. I da ce ekonomska situacija biti znatno poboljsana.

Ana

pre 1 godinu

Zahvaljujuci politici koju vodi nas predsednik, Srbija danas ima puno prijatelja medju drzavama sirom sveta pa tako i sa Italijom.

mišar

pre 1 godinu

Značajan forum kome na značaju daju i pristustvo našeg Predsednika i ministra inostranih poslova Italije, koji ovaj fomum vide kao nešto značajno.

Anica

pre 1 godinu

Preko 400 domaćih i italijanskih kompanija su pokazatelj obostrane zainteresovanosti za još bolju saradnju.

Ristan

pre 1 godinu

Odnosi izmedju Srbije i Italije su na visokom nivou sto je i te kako znacajno za nas dalji razvoj.

Ena

pre 1 godinu

Srbija i Italija danas osim prijateljstva, imaju i odlicnu ekonomsku saradnju i verujem da ce se ona jos vise poboljsati posle danasnjeg sastanka i Foruma.

Dušan

pre 1 godinu

Reklo bi se da je vrlo lepa, na momente i vesela atmosfera vladala na ovom današnjem sastanku. Sve je to znak da će odnosi dve zemlje opet krenuti uzlaznom liniju. Posle nekoliko godina zastoja, zbog pandemije, pravo je vreme za nove poslove.

Viki

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku na zalaganju za napredak Srbije u svakom pogledu. Ne sumnjamo da će saradnja sa Italijom biti uspešna.

Ivana

pre 1 godinu

Vucic je toliko toga uradio za Srbiju, njegova dela i odnosi sa drugim zemljama koje nam pruzaju podrsku, govore koliko voli svoju zemlju.

Zoran

pre 1 godinu

Srbija je konacno na pravom putu, ekonomski stabilna spremna je da se u nju vrati omladina koja je otisla za boljim zivotom. Jer Srbija je sada mesto tog boljeg zivota zahvaljujuci nasem predsedniku.

Katarina

pre 1 godinu

Vučić se svaki dan bori za svaki deo naše prelepe zemlje.

Kole

pre 1 godinu

Zahvaljujuci Aleksandru Vučiću, Srbija ima odlicnu ekonomsku saradnju sa mnogim drzavama pa tako i sa Italijom, i da nam nije njega verujem da se ovoj Forum danas ni ne bi odrzao u Beogradu.

Sanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić želi da Srbija ostvari dobru saradnju i prijateljske odnose sa drugim zemljama.

Ana

pre 1 godinu

Bilateralni odnosi Srbije i Italije su veoma dobro razvijeni, a predsednik Vučić će ih podići na još veći nivo.

Boki

pre 1 godinu

Vučić je više puta dokazao da je svoj život posvetio Srbiji i srpskom narodu.

Sanja

pre 1 godinu

Naša zemlja ceni partnerstvo sa Italijom. Svaka saradnja je od izuzetno važnog značaja za ekonomski napredak naše Srbije.

Đorđe

pre 1 godinu

Italija je druga privreda Evrope, samo neka dovedu firme kod nas!

Sara

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom će podići ekonomski rast na viši nivo.

Stefan

pre 1 godinu

Srbija i Italija se uvek pomagale i imale dobru saradnju!

Aca

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju solidnu trgovinsku razmenu i postoji prostora da se to značajno poveća.

Jela

pre 1 godinu

Bravo predsedniče samo napred Srbija samo uz tebe može da napreduje po svim pitanjima

Aca

pre 1 godinu

Koristim priliku da se i mi zahvalimo prijatelju nase zemlje Tajaniju sto zajedno sa predsednikom Vucicem rade na jacanju nase privrede.

Marko

pre 1 godinu

Ocekujemo dobre pregovore posle sastanka i obraćanje predsednika.

Aca

pre 1 godinu

Ekonomska saradnja između dve zemlje je odlična, a ovaj Forum će doprineti da bude još na višem nivou.

Ivica

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom ce mnogo dobro doneti Srbiji, nova radna mesta i dalji razvoj!

Vlada

pre 1 godinu

Odličan sastanak predsednika Vučića, da unapredimo saradnju još više sa Italijom.

Milan

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je od izuzetnog značaja za našu zemlju, ali i za Italiju.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dobre međunarodne odnose, nastavak saradnje dveju zemalja ekonija na prvom mestu.

Mina

pre 1 godinu

Odlično je sarađivati i održavati dobre odnose za napredovanje države.

Vlada

pre 1 godinu

Srbija danas ima sjajne odnose sa mnogim državama u Evropi i neprekidno jača saradnju.

Miloš

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću Srbija jača iz dana u dan!

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Verujem da će sastanak sa Tajnijem danas proći odlično

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Razvitak poslovne i tehničke saradnje sa Italijom je veoma važno

Nemanja

pre 1 godinu

Predsednik se zalaže za jačanje ekonomske saradnje sa Italijom.

dana

pre 1 godinu

Raduje me cinjenica da i pored vec velikog broja italijanskih firmi i kompanija koje investiraju u Srbiji da ce broj istih jos porasti, to ce samo osnaziti nasu privredu i zaposliti jos veci broj nasih gradjana.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Pred našom zemljom je potpisivanje velikog broja sporazuma o saradnji srpskih i italijanskih institucija

Emina

pre 1 godinu

Saradnja sa Italijom znači i nova radna mesta za nas.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Italija je koliko puta dokazala da je iskren prijatelj našoj Srbiji i beskrajno hvala

Nikola

pre 1 godinu

Italija je pokazala koliko ceni napore Srbije da postane deo EU porodice.

Milica

pre 1 godinu

Srbija ceni partnerstvo sa Italijom i nadamo se još uspešnijoj zajedničkoj saradnji ove dve države u budućnosti.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Italija je koliko puta dokazala da je iskren prijatelj našoj Srbiji i beskrajno hvala

Mila

pre 1 godinu

Borba za Srbiju na svakom koraku, upornost je ono što krasi ovog čoveka.

Milica

pre 1 godinu

Italija je naš prijatelj i podrška našoj državi na EU putu, a narod u Srbiji će uvek poštovati svoje prijatelje.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Ne čudi saradnja sa Italijom, Vučića poštuju svuda u svetu i sve više zemalja žele saradnju sa Srbijom

Sale

pre 1 godinu

Danas je Srbija zaista jaka i stabilna zemlja, lider na Balkanu i lepo je sto to primecuju i strane drzave i drzavnici, i hvala Tajaniju sto ovako lepo prica o Srbiji i sto je nas prijatelj koji je voljan, bas kao i nas predsednik, da rade na povecanju saradnje nase dve zemlje.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju jako dobru poslovnu saradnju

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Veoma znacajna poslovna saradnja sa Italijom

Maja

pre 1 godinu

Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem izuzetno ceni partnerstvo sa Italijom.

Igorica

pre 1 godinu

Srbija srdačno dočekuje sve zvaničnike sveta i time ostavlja utisak zemlje spremne za saradnju i dalje jačanje prijateljstva.

Vesna Mitrović

pre 1 godinu

Veoma znacajna poslovna saradnja sa Italijom

Jovan

pre 1 godinu

Važno je saradjivati I graditi prijateljstvo sa Italijom

Maja

pre 1 godinu

Činjenica je da su odnosi Srbije i Italije odlični, a da su ti odlični odnosi temelj veoma uspešne saradnje.

Miloš Nešković

pre 1 godinu

Vučić jača našu zemlju na svim poljima

Zora

pre 1 godinu

Srbija je ekonomski jaka i stabilna, Vucic vodi pravu politiku. Bravo!

gaja

pre 1 godinu

Uvek je lepo docekati prijatelja , iz prijateljske nam zemlje, kao sto je to Tajani i nas predsednik i treba da bude ponosan, kao sto smo i mi na njega jer samo zahvaljujuci njemu Srbija danas ima mesto koje ima i postovanje drugih svetskih sila.

Olga

pre 1 godinu

Kako se gospodin Tajani lepo zahvalio nasem predsedniku , tako i mi zelimo da se zahvalimo italijanskom ministru na iskrenom prijateljstvu i sto je dosao u Srbiju i sto rade na ocuvanju i poboljsanju prijateljskih odnosa.

Magdalena

pre 1 godinu

Susret sa Tajanijem može samo doneti dobro Srbiji. Zahvalni smo na korektnoj saradnji.

Radule

pre 1 godinu

Vučićeva diplomatija, odgovorna politika i predanost radu omogućava nam da nastavimo putem napretka i očuvanja nacionalnih interesa i saradnje sa EU državama u svim oblastima a po najviše u privredi i ekonomiji.

dana

pre 1 godinu

Svako ko poštuje Srbiju i želi da da doprinos njenoj ekonomiji poput Italije, dobrodošao je u Srbiju a u Srbiji će se osećati kao da je kod kuće .

Nevena

pre 1 godinu

Ekonomski odnosi su veoma bitni, sa Italijom smomu super odnosima pa će nadama e tako i ostati

Slavica

pre 1 godinu

Ovo je jos jedna uspesna saradnja izmedju dve zemlje,svaka cast!

Bob

pre 1 godinu

Prostor za saradnju Srbije i Italije nikad veći. Ovo je jedinstvena prilika za privredu ali druge sfere društvenog života obe zemlje da se još čvršće i jače povezuju.

Ana

pre 1 godinu

Uspesi Srbije se samo nizu i drago mi je zbog toga.

Stevan

pre 1 godinu

Ovaj sastanak je veoma vazan za nasu zemlju,radujemo se napredovanju i saradnjama!

Bole

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dobru saradnju, pogotovo na ekonomskom planu.

Kosta

pre 1 godinu

Italija je veliki prijatelj nasoj zemlji,radujemo se novim saradnjama i boljoj buducnosti!

Mika

pre 1 godinu

Italijanski preduzetnici su dobrodosli i uvek ce tako biti.

Strahinja

pre 1 godinu

Nas predsednik se zalaze za jacanje ekonomske saradnje sa Italijom,svaka cast!

Bogdan

pre 1 godinu

Ovaj sastanak i ova saradnja sa Italijom je od velikog znacaja za nasu zemlju!Samo napred i za bolju buducnost!

Igor

pre 1 godinu

Narod se nada jos boljoj saradnji sa Italijom posle sastanaka!Zahvaljujuci nasem predsedniku nasa zemlja je svakim danom sve stabilnija.

Sonja

pre 1 godinu

Zahvaljujuci nasem predsedniku i njegovoj odgovornoj politici,Srbija je svakim danom sve jaca i jaca.Ocekujemo odlicne rezultate posle sastanka sa Tajanijem.

Liki

pre 1 godinu

Želimo uspešnu saradnju Srbije i Italije. Srbija je na dobrom putu napretkai razvoja zahvaljujući predsedniku.

Kristijan

pre 1 godinu

Nadamo se da ce sastanak dobro proci i nadamo se jos boljoj saradnji sa Italijom!

Mira

pre 1 godinu

Italija i Srbija imaju odlicnu saradnju i prijateljstvo i ovaj sastanak moze doneti samo dobro i ogroman plus nasoj zemlji!Svaka cast!

Miki

pre 1 godinu

Ove dve zemlje mogu mnogo toga zajedno uraditi,radujemo se saradnji!Odlicna vest!

Irina

pre 1 godinu

Predsednik Vučić svakodnevno razgovara sa našim prijateljima iz inostranstva u cilju poboljšanja života Srpskog naroda.

Maja

pre 1 godinu

Залажемо се и посвећени смо развоју још бољих односа и чвршћих веза са Италијом као пријатељском државом!

Nikola

pre 1 godinu

И радујемо се новим инвестицијама јер то аутоматски значи бољи стандард за све нас.

Sanja

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku, Srbija nikad nije sarađivala sa više zemalja kao sad.

Jelena

pre 1 godinu

Ova saradnja će dodatno ojačati našu državu

Ceca

pre 1 godinu

Nadamo se da će Srbija i Italija imati ovako dobre odnose i u budućnosti.

Ivana

pre 1 godinu

Moguće je još više unaprediti saradnju Srbije i Italije, ovaj poslovni Forum je prilika za to.

Maja

pre 1 godinu

Zahvalni smo Italiji na tradicionalno dobrim prijateljskim odnosima koji su na sve višem nivou i podršci koju pruža Srbiji

Nikola

pre 1 godinu

Saradnja Italije sa našom zemljom Srbijom,bitno će uticati na njen razvoj koji svakim danom ide uzlaznom putanjom!

Sanja

pre 1 godinu

Bravo za Srbiju i bravo za Vucica. Samo sirimo prijateljstva.

Ns

pre 1 godinu

Ovo je još jedan vid uspešne saradnje koju imamo sa Italijom

Ceca

pre 1 godinu

Saradnja između Srbije i Italije stvara odlične uslove za sardnju dve zemlje koja će dati odlične rezultate.

Ivana

pre 1 godinu

Vucic je pokazao da visoko ceni svakog iskrenog prijatelja

Lane

pre 1 godinu

Predsednik je ukazao na to da ofrzava dobre odnose sa Italinom i da ih je zamolio da njiho e kompanije dodju u nasu zemlju a to znaci mnogo novih radnih mesta.

Tea

pre 1 godinu

Srbija ce privuci jos dosta Italijanskih investitora.

Tina

pre 1 godinu

Srbija ima dobru saradnju sa Italijom i to ce doprineti ekonomskom napretku Srbije.

Vule

pre 1 godinu

Drago nam je što možemo da ugostimo italijanske preduzetnike u Srbiji.

Vojislav

pre 1 godinu

Srbija otvoreno i srdačno pozdravlja italijanske preduzetnike.

Siniša

pre 1 godinu

Italijanski preduzetnici su dobrodošli u našu zemlju, a mi ćemo se pobrinuti da se osećaju kao kod kuće.

Fiki

pre 1 godinu

Naša država je i jaka zahvajujući Vama Presedniče!!!

Dragutin

pre 1 godinu

Vučićeva inicijativa za poslovnu i naučnu saradnju sa Italijom predstavlja važan korak ka jačanju naših bilateralnih odnosa.

Borko

pre 1 godinu

Srbija je spremna da pruži podršku italijanskim preduzetnicima u svim fazama njihovih poslovnih poduhvata.

Ranko

pre 1 godinu

Naš sistem nudi stabilnost i sigurnost za poslovanje italijanskih preduzetnika u Srbiji.

Teodor

pre 1 godinu

Uvereni smo da će italijanski preduzetnici imati uspešnu saradnju sa srpskim preduzetnicima.

Filip

pre 1 godinu

U Srbiji postoji mnogo mogućnosti za italijanske preduzetnike, a Vučićeva inicijativa će pomoći da se one bolje iskoriste.

Ratko

pre 1 godinu

Radujemo se budućim uspešnim poslovnim poduhvatima između Srbije i Italije.

Jovan

pre 1 godinu

Sa Italijom imamo sjajnu saradnju koja ce se verujem nsstaviti i u nekom buducem vremenu!

Ognjen

pre 1 godinu

Srbija i Italija imaju dugogodišnju istoriju prijateljskih odnosa, a ovaj forum poslovne i naučne saradnje će ih dodatno učvrstiti.

Ljiljana

pre 1 godinu

Bilateralni odnosi Srbije i Italije na zavidnom nivou.

Mile

pre 1 godinu

Bravo, od našeg predsednika Vučića ništa se manje nije očekivalo, a ovo je jos jedan u nizu uspesnih sastanaka. Srbija I Italija su oduvek bile prijateljske zemlje.

Ana

pre 1 godinu

Ekonomska saradnja sa Italijom veoma dobra a takav trend možemo da očekujemo i u narednom periodu.

Anka

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Italije je od velikog značaja za našu bolju budućnost!

Peki

pre 1 godinu

Odlično je videti da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja da promoviše privredni ambijent u zemlji, što će pomoći u privlačenju stranih investicija.

Peki

pre 1 godinu

Srbija je pokazala da je pouzdan partner i prijatelj Italiji, što će doprineti daljoj saradnji između dve zemlje.

Peki

pre 1 godinu

Sigurnost i stabilnost poslovnog okruženja u Srbiji predstavljaju veliku prednost za italijanske preduzetnike koji žele da ulažu u zemlju.

Peki

pre 1 godinu

Činjenica da su dve od tri najveće banke u Srbiji italijanske govori o snažnim većima između Srbije i Italije u finansijskoj sferi.

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Vučić se lavovski bori za našu državu, da bude cenjena i priznata u svetu, i u tome uspeva.

Peki

pre 1 godinu

Uspostavljanje dobrih javnih finansija i smanjenje troškova za preduzetnike u Srbiji predstavljaju važne korake u stvaranju stabilnog i prosperitetnog poslovnog ambijenta u zemlji.

Ana

pre 1 godinu

Očekujemo nastavak političke i ekonomske saradnje sa prijateljskom Italijom i ubuduće.

Kristina

pre 1 godinu

Definitivno Italija dominira u našoj zemlji u sektoru bankarstva.

Ana

pre 1 godinu

Italija prepoznala srpsko tržište kao jedinstveno.

Vuk

pre 1 godinu

Italija i Srbija treba da imaju dobre odnose i da saradjuju. Obostran napredak je to

Mila

pre 1 godinu

Svaka investicija znaci puno jer se time smanjuje nezaposlenost.

Marko

pre 1 godinu

Srbija je pogodna za dolazak stranih investitora.

Simeon

pre 1 godinu

Danas očekujem dosta dobrih vesti , ispratite i videćete ?

Lana

pre 1 godinu

Gradjani u Srbiji zive bolje i standard je dosta bolji.

Duki

pre 1 godinu

Svaka nova fabrika i nova investicija iz Italije je veoma bitna.

Takica

pre 1 godinu

Nove investicije su uvek dobrodosle u Srbiji.

Kaca

pre 1 godinu

Vucic zeli da svim gradjanima obezbedi bolju i sigurniju buducnost.

Ceca

pre 1 godinu

Sve pohvale za trud predsdnika da Srbija se razvija i napreduje. Puno sreće u budućoj saradnji sa Italijom.

Mia

pre 1 godinu

Srbija je sigurna u rukama naseg predsednika. Gleda da sa svakom zemljom ostvari odlicne odnose.

Mara

pre 1 godinu

Ovaj sastanak bice veoma dobar za Srpsku ekonomiju. Nas predsednik zna sta radi.

Aca

pre 1 godinu

Odlične vesti. Srbija je ozbiljna država i sa razlogom privlači strane investitore.

Misa

pre 1 godinu

Svaka nova fabrika koja se otvori u Srbiji znaci i nova radna mesta .

Sara

pre 1 godinu

Odlicna stvar za nasu zemlju. Uspesna saradnja Italije i Srbije vodi nas samo napred.

Laza

pre 1 godinu

Lepe vesti, raduje me saradnja Italije i Srbije, možemo zajedno da se razvijamo i učimo jedni od drugih.

Marko

pre 1 godinu

Italija podrzava Srbiju na njenom evropskom putu.

Maja

pre 1 godinu

Svako novo radno mesto je značajno za naš narod, a privlačenje investitora iz Italije i njihovih preduzeća ojačaće našu privredu.

Gea

pre 1 godinu

Mnogo ce znaciti u promociji Srbije i novim poslovnim poduhvatima.

Miki

pre 1 godinu

Vučić je pravi izbor za ovu zemlju! Živela Srbija i živeo predsednik!

Marija

pre 1 godinu

Nasi ljudi se ne boje posla i zato se radujemo dolasku novih investitora iz Italije

Ceca

pre 1 godinu

Privlačenje stranih preduzeća je značajno za našu državu. To je prilika da se razvijamo i dodatno saradjujemo sa Italijom.

Sena

pre 1 godinu

Srbija postaje ekonomski gigant i sve zajvaljujuci politici koji vodi predsednik. Bravo!

Sina

pre 1 godinu

Vazno je Srbija ostvaruje kontakte sa zemljama clanicama EU.

Jeca

pre 1 godinu

Dobro nam došao Tajani u nasu Srbiju. Hvala na prijateljstvu. Drago nam je da Srbija i Italija imaju sjajne odnose.

Marija

pre 1 godinu

Ekonomija mora da jaca, a Italija je odlican investitor

Aca

pre 1 godinu

Cestitke Vucicu sto radi ozbiljan posao i bori se za nasu drzavu.

Marija

pre 1 godinu

Danasnji sastanak urodice plodom za nasu privredu.

Maki

pre 1 godinu

Srbija i Italija neguju prijateljski odnos i saradnju, iako se ne slažemo sa svim pitanjima oko KiM uvek smo spremni na zajedničku saradnju i dijalog.

Mira

pre 1 godinu

Italija je velika ekonomska sila,naš pouzdan partner i dobri ,prijateljski odnosi nam idu u prilog.

Sofija

pre 1 godinu

Свака нова инвестција значе нова радна места у Србији

miki

pre 1 godinu

svaka cast Vucicu na neiscrpnoj borbi za Srbiju

NEŠA

pre 1 godinu

Odgovorna politika donosi dobre rezultatei dovodi nove investitore

mara

pre 1 godinu

Saradnja Srbije i Italije je duga i treba je nastaviti i dalje jer prijjatelja i poslovnih parntera imanti nika nije na odmet

luka

pre 1 godinu

Poslednjih godina saradnja je na zadovoljavajućem nivou sa Italijom

Ana

pre 1 godinu

Sastanak sa predtavnikom Italije doneo je Srbiji brojna ulaganja, a samim tim i poboljšanje ekonomije cele zemlje.

daca

pre 1 godinu

Srbija uprkos svim nedaćama nastavlja i održava medjunarodnu saradnju

Slavko

pre 1 godinu

Naravno da želimo što je moguće više preduzeća kako italijanskih tako i naših. Razvoj privrede je najbitniji. Vučić je još jednom pokazao da je čovek širokih shvatanja i spreman da se uvek bori i izbori za dobrobit naše zemlje.

Mara

pre 1 godinu

Italija je uvek bila prijateljski nastrojena prema Srbiji!

Mimi

pre 1 godinu

Mnogo je znacajno da se nase prijateljstvo produbi i da svi imamo koristi kao i sto cemo imati!

Milan

pre 1 godinu

Svaka nova investicija je korak ka jacoj ekonomiji Srbije. Prijateljstvo Srbije i Italije je dugo, zahvaljujuci predsedniku Vucicu i jace nego ikada. Italija u Srbiji vidi perspektivnu zemlju koja se veoma brzo razvija, i zato tezi ka investicijama u Srbiju.

Sasa

pre 1 godinu

Srbija i Italija su uvek bile prijateljski nastrojene nadam se da će tako i ostati u budućnosti.

Iva

pre 1 godinu

Srbiji je u interesu da dovede što više investitora radi jačanja ekonomije.

Una

pre 1 godinu

Ekonomija Srbije zahvaljujući Vučiću svake godine je sve jača.

Jovan

pre 1 godinu

Zajednicki interesi Srbije i Italije su od kljucnog znacaja za podizanje odnosa na visi nivo.

Toma

pre 1 godinu

Obostrana saradnja je od velikog značaja za razvoj privrede i trgovine.

Roki

pre 1 godinu

Sjajni odnosi sa Italijom se nastavljaju ima još mnogo sfera gde možemo ostvariti uspešnu saradnju.

Relja

pre 1 godinu

Svaki sastanak našeg predsednika je produktivan i rezultira novom uspešnom saradnjom.

Joca

pre 1 godinu

Srbija u Italiji ima iskrenog prijatelja a nova ulaganja su ključ za dalji napredak i razvoj.

Relja

pre 1 godinu

Ekonomski sporazumi u ovoj situacije svetske krize će biti ključni da se pregura ova teška situacija što bezbolnije.

Sonja

pre 1 godinu

Italija je jedna od jačih zemalja u Evropi i Srbija mora sarađivati sa njima kako bi napredovali i bili korak sa EU.

Miloš

pre 1 godinu

Uvek dobri odnosi sa Italijanima treba da nastave da se neguju i da budu što uspešniji i ubuduće.

Filip

pre 1 godinu

Vučić se trudi da nam obezbedi još novih radnih mesta.

Filip

pre 1 godinu

Vučić se trudi da nam obezbedi još novih radnih mesta.

Jelena

pre 1 godinu

Raduje me što ćemo imati još investicija iz Italije.

Marko

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću nezaposlenost u Srbiji ne samo da je smanjena, već imamo sve više izbora za rad.

Izbori 2024

TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!
Live TV

EKSKLUZIVNO NA INFORMER TV! Predsednica Skupštine Ana Brnabić: Svaki dan se bavimo novim zahtevima opozicije i drndamo vunu!

Predsednica Skupštine Ana Brnabić bila je gošća "Kolegijuma" Informer TV. Ona je pričala za našu televiziju o izborima, opoziciji, ali i o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima kao što su glasanje o prijemu tzv. Kosova u Savet Evrope, kao i o pokušaju uvođenja sramne rezolucije o Srebrenici koja ima za cilj da etiketira srpski narod kao genocidan.

16.04.2024

14:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija