NAŠ CILJ JE DA PRIVUČEMO ŠTO VIŠE PREDUZEĆA IZ ITALIJE! Vučić se obraća građanima: Naše zemlje sklopile su niz ključnih sporazuma

Tanjug/AP

12:00 >> 12:05 Politika 122

Informer.rs | 21. 03. 2023.

NAŠ CILJ JE DA PRIVUČEMO ŠTO VIŠE PREDUZEĆA IZ ITALIJE! Vučić se obraća građanima: Naše zemlje sklopile su niz ključnih sporazuma

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antonijem Tajanijem.

12.27 - Pitanja novinara

Na pitanje koja je uloga Italije u ovom dijalogu, Tajani je odgovorio:

– Italija želi da bude protagnosnista na Zapadnom Balkanu, zato što smatra da je Srbija zemlja koja ima drevno prijatlejstvo sa Italijom, kako bi se zagaratovala stabilnost, a to govori da će bti manje ilegalnih migracija, uspećemo da stvorimo mir. Naši vojnici su prisutni na KiM u mirovnoj misiji.

– U aprilu ću ugostiti u Rimu ministre inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je podsetio da Srbija ne deli mišljenje sa Italijom.

– Srbija je uvek želela značajnije prisustvo Italije. Mi ni danas ne delimo u potpunosti viđenje po pitanju KiM, naše je da razgovaramo i čuvamo mir i sigurnost. I kada smo imali krizu sa barikadama, i mnoge druge. Za nas je situacija u Ukrajini, višestruko teška. Srbija se trudi da na svaki način sačuva sve. Što se nas tiče, mi bismo voleli da rat u Ukrajini stane, interesuje nas kada će mir, a ne ko će pobediti. Srbija želi mir. I nama će to doneti ogromno olakšanje. Daćemo sve od sebe da čuvamo mir u zemlji i regionu. Dogovarali smo dalje vrste saradnje. Zahvalan sam gospodinu Tajaniju što dobro razume poziciju Srbije – rekao je Vučić.

Hoće li Beograd implementirati dogovor iz Ohrida, pitanje je za predsednika Vučića.

– Srbija se nikada nije služila trikovima. Pravno obavezujeće za Srbiju je kada stavim potpis ili pečat na nešto. Srbija će da radi na implemtacije svega za šta je rekla da radi. Srbija je spremna na normalizaciju odnosa. Mi imamo svoju reč i naša reč znači. Pojedini tipovi su uništili našu zemlju, ali o tome nije mesto sada da se govori. Srbija neće da se sklanja i stidi bilo koga, pa čak ni od onih najgorih u njoj koji bi je unuptili, e oni će dobiti pravi politički odgovor – zaključio je predsednik.

12.18 - Obraćanje ministra Tajanija nakon završenog foruma

- Nova Vlada je odlučila da politiku prema Balkanu uspostavi kao strateški prioritet. Zemlje Balkana, počev od Srbije, da postanu članice EU. Želima da Balkan što pre postane sastavni deo Unije. U aprilu ću ugostiti u Rimu ministre inostranih poslova zemalja zapadnog Balkana. Želim da zahvalim javno predsedniku Vučiću na velikim naporima koje je učinio, zahvaljujući njegovom angažovanju situacija je mirna.

- Impresioniran sam brojem učesnika na ovom forumu. Bez industrije, bez preduzeća, ne mogu da se otvaraju radna mesta. Sva srpska preduzeće su dobrodošla u Italiju. Možemo zajedno da radimo i postignemo mnogo više. Sporazumi koje smo potpisali su u raznim sektorima.

- Italijanska preduzeća neće doći sama u Srbiju, već će ih pratiti italijanska vlada, zajedno sa srpskom vladom. Preduzeća koja dolaze iz Srbije u Italiju takođe su deo te strategije.

12.11 - Obraćanje predsednika Vučića nakon završenog foruma

Nakon potpisivanja bilateralnih dokumenata, predsednik Aleksandar Vučić obraća se građanima Srbije.

- Hoću da se zahvalim svim italijanskim privrednicima. Verujem da ćemo obim trgovinske razmene već u narednoj godini značajno uvećati. Srbija je u prethodne tri godine zaista imala uspeha. Mi smo uspeli da privučemo gotovo 63 posto direktnih stranih investicija za ceo Balkan. Sledeće godine očekujemo početak serijske proizvodnje novog električnog automobila u Kragujevcu i to će biti direktan podsticaj privredi. Potpisali smo 13 sporazuma i možete videti koliko je širok dijapazon naše saradnje. Naš cilj je da privučemo što više preduzeća iz Italije. U italijanskim komapnija radi 22.000 naših ljudi.

- Italija je drugi najveći strani investitor u našoj zemlji. Mi posatajemo neko ko može da bude interesantan. Želimo mnogo uspeha vladi Đorđe Meloni. Oni nikada nisu vodili politiku pritisaka na našu zemlju, verujem da ćemo da imamo još bolju i bližu saradnju - naveo je Vučić i pozvao Tajanija da dođe u Veronu na sajam vina.

- Nadam se da će Đorđa Meloni tokom ove godine da poseti Beograd i napravimo još neke sporazume - kazao je Vučić.

11.40 - Potpisivanje bilateralnih dokumenata


Predstavnici Srbije i Italije potpisali su danas, na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju, 11 dokumenata o saradnji dve zemlje.

U Palati Srbija, u okviru zvanične posete italijanske državno-privredne delegacije našoj zemlji, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, zajedničku izjavu o saradnji dve zemlje su potpisali prvi potpredsednik  vlade i ministar  spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

Sporazum o filmskoj koprodukciji između Vlade Srbije i Vlade Italije potpisali su potpredsednica vlade i ministarka kulture Maja Gojković i ministar Antonio Tajani.

Sporazum između dve vlade o uzajamnom priznavanju i zameni vozačkih dozvola potpisali su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i  ambasador Italije u Beogradu Luka Gori.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstva infrastrukture i transporta Italije o saradnji u oblasti transportne infrastrukture potpisali su ministar građevinarstva Goran Vesić i ambašador Luka Gori.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Agencije za osiguranje poslova spoljne trgovine SACE potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i izvršna direktorka Agencije za osiguranje poslova spoljne trgovine SACE Alesandra Riči.

Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Instituta za internacionalizaciju italijanskih kompanija SIMEST potpisali su ministar Momirović i predsednik Instituta SIMEST Paskvale Salcano.

Zatim, memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i banke Caša Depositi e Prestiti potpisali su ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i izvršni direktor banke Dario Skanapjeko.

Memorandum o saradnji između Privredne komore Srbije i Konfederacije italijanske industrije u Srbiji potpisali su predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i  predsednik Konfederacije italijanske industrije u Srbiji Patricio dei Tos.

Memorandum o razumevanju u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije potpisali su predsednik PKS Marko Čadež i izvršni direktor Udruženja Filiera Italia Luiđi Skordamalja.

Memorandum o razumevanju na poljoprivrednom istraživanju i saradnji između Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema Srbije Biosens i Saveta za poljoprivredna i ekonomska istraživanja Republike Italije potpisali su direktor Biosensa Vladimir Crnojević i generalni direktor Saveta Stefano Vakari.

Memorandum o razumevanju između Srpskog udruženja inženjera konsultanata i Italijanskog udruženja inženjerskih, arhitektonskih i tehničko-ekonomskih konsultantskih organizacija potpisali su potpredsednik Srpskog udruženja inženjera konsultanata Nikola Matić i potpredsednik Italijanskog udruženja inženjerskih, arhitektonskih i tehničko-ekonomskih  konsultantskih organizacija Roberto Karpaneto.
 

10.35 - Obraćanje Vučića

Nakon Antonija Tajanija, prisutnima se obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Zadovoljstvo mi je da vam poželim dobrodošlicu. Ponosan sam na činjenicu da smo stvorili povoljan ambijent za privrednike. Spoljnotrgovinska razmena sa Italijom prošle godine iznosila je 4,6 milijardi evra. Za nas je Italija i iskreni prijatelj, na nju smo uvek mogli da računamo, i na našem evropskom putu i u saradnji po svim važnim i ne uvek lakim pitanjima. Italija nikada nije bila među zemljama koje su vršile teške pritiske na Srbiju, već je bila tu da pomogne i odškrine vrata nekom dogovoru i daljem nastavku saradnje, a ne sukobima ili problemima. Italijanski preduzetnici su dobrodošli u našu zemlju. Mi nudimo sigurnost jednog sistema, mi nismo 10 godina menjali poreze, ništa nismo činili na štetu preduzetnika, već smo sve učinili da za njih smanjimo trošak. Naša valuta je čvrsta, iako nemamo fiksni kurs. Javni dug je na nivou od 52 odsto u odnosu na bruto domaći proizvod. Nemamo nikakvih problema u javnim finansijama. Dve od tri najveće banke u Srbiji jesu italijanske. Ponosan sam na činjenicu da imamo dobro stanje javnih finansija. Srbija je uspela u prethodne tri godine da privuče 63 posto stranih investicija za ceo Zapadni Balkan.

Tanjug

Vučić je naveo da je pre osam godina Srbija bila na trećem, četvrtom i petom mestu po visini plata i penzija, ali da je sada na prvom mestu.

- Što se tiče infrastrukture, imamo dobru digitalnu infrastrukturu. Što se tiče putne, železničke infrastrukture, napredujemo, gradimo. Što se tiče odnosa, italijanske politike prema zapadnom Balkanu, ovde grade ogromne simpatije prema Italiji. Italijanski preduzetnici ovde mogu da se osećaju kao kod kuće. Kada sam bio u poseti severu Italije, video sam šta znače prave porodične kompanije, želeo bih da imamo takvih što je moguće više iz Italije. Znamo i da su vrata Italije za naše investitore otvorena. Gospodine Tajani, znamo da uvek razmišljate o bezbednosti Balkana.

Izrazio je zahvalnost što Italija, kako je rekao, razmišlja o stabilnosti zapadnog Balkana, i što nastoji da zapadni Balkan, kao i severna Afrika, bude prioritet italijanske spoljne politike.

- Sledeće godine ćemo da analiziramo u Trstu rezulate koje smo postigli, ali pozivam sve da od 2. do 5. aprila prisustvuju najboljem festivalu vina na svetu, u Veroni, gde ćemo na štandu Open Balkan predstaviti vrhunska vina iz Severne Makedonije, Albanije, i naravno Srbije. Mi ćemo kao država dati sve od sebe da vaš biznis pomognemo. Znajte da uvek možete na srpsku državu da računate. Mi znamo da uvek možemo da računamo na vašu pouzdanost i prijateljstvo - kazao je predsednik Vučić i pozvao je italijansku premijerku Đorđu Meloni da dođe u Srbiju.

10.15 - Obraćanje Tajanija

Na početku Foruma za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, prisutnima se prvo obratio Antonije Tajani.

- Italija želi da bude prisutnija na Srbiji, Balkanu. Počeli smo upravo od Srbije, velike i značajne balkanske zemlje, koja je kandidat za pristupanje EU. Balkan je deo Evrope, tu žive naši prijatelji sa kojima smo sarađivali i sarađujemo. Balkan ima strateški značaj. Najavili smo da će prvi biznis forum biti upravo ovde, u ovoj prijateljskoj zemlji. Drevni odnos želimo da negujemo i ojačamo. Zahvaljujem predsedniku Vučiću na svemu što čini, zajedno sa vladom, da se očuva mir.

Tanjug

- Italija je druga najveća industrijska privreda u EU. Mi želimo da Srbija postane deo EU, da se kandidatura transformiše u članstvo u Uniji. Moj sagovornik je govorio o borbi protiv klimatskih promena. Moramo da sarađujemo i u tim fundamentalinim sektorima. Važno je da se poslovni ljudi sastanu. Industrija i preduzeće je konkurentno samo ako ima mogućnost da se inovira - navodi Tajani.

- Ovo nije samo jedna prelepa manifestacija, već je deo samo jedne šire strategije. Mi želimo da podstaknemo i mlade koji žele da postanu preduzetnici. Organizovaćemo festival start ap preduzeća. Mi smo spremni i želim da najavim da smo spremni da organizujemo sledeće godine ovakav skup, u Trstu, gradu koji je najbliži Balkanu.

- Mi želimo da diskutujemo ne samo o problemima, već i omugućnostima i potencijalima koje Balkan nudi.

"Ponosan sam i privilegovan što sam danas Vaš domaćin i što zajedno organizujemo Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije.

Hvala Vam na prijateljstvu ministre @antoniotajani i ličnom angažmanu da tradicionalno dobre prijateljske i strateške partnerske odnose dve zemlje podignemo na još viši nivo"
, objavio je Vučić na Instagramu "budućnostsrbijeav".

Dvojica zvaničnika učestvovaće nakon sastanka na Forumu za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije, a zatim je u 11.30 planirano potpisivanje bilateralnih dokumenata.

Planirano je i obraćanje Vučića i Tajanija novinarima.

Tajani je u ponedeljak u intervjuu za Tanjug rekao da je cilj Foruma da se podrži rast srpske ekonomije, koja je jedna od vodećih u regionu i nudi velike mogućnosti za italijanske kompanije.

Na forumu će učestovati 246 kompanija iz Srbije i 149 italijanskih, a već je zakazano i oko 400 bilateranih sastanaka, rečeno je Tanjugu u Privrednoj komori Srbije (PKS), koja organizuje forum uz podršku italijanskih partnera, Ambasade Italije u Srbiji i Agencije za trgovinu Italije.
 


Sanja

21.03.2023. 09:11

Srbija i Italija imaju sjajne odnose. Ekonomija na prvom mestu.Luka

21.03.2023. 09:12

Ne sumnjam u to da ce ovaj sastanak doneti samo dobro Srbiji.


bane

21.03.2023. 09:12

Napredak Srbije je vidljiv na svakom koraku i to zahvaljujući odgovornoj politici.marija

21.03.2023. 09:13

Raduju me ovakvi sastanci sa yvanicnicima drugih zemalja jer to znaci dobru poslovnu saradnju i nove investicije


Nikola

21.03.2023. 09:13

Predsednik Vučić nastoji da postigne dogovore o saradnji sa važnim zemljama, to je od velikog značaja za nas.


Aca

21.03.2023. 09:14

Vucic ce na sastanku sa Tajanijem razmeniti iskustvo i zajedno ce ucestvovati na Forumu za poslovnu i naucnu saradnju Srbije i Italije.


Danijela

21.03.2023. 09:15

Veliki prijatelj Srbije,lepa i duga saradnja Srbije i Italije.


Zlatan

21.03.2023. 09:15

Borba za Srbiju na svakom polju, upornost je ono sto krasi ovog coveka
Kaja

21.03.2023. 09:16

Saradnja sa Italijom znači i nova radna mesta za nas.


Cicika

21.03.2023. 09:16

Predsednik se zalaze za jacanje ekonomske saradnje sa Italijom.


Ivanka

21.03.2023. 09:17

Danas srpska ekonomija veoma brzo raste i napreduje. To jasno vide naši partneri u EU, i zato dolaze da nam daju podršku.


Kaja

21.03.2023. 09:17

Vučić je poštovan svuda u svetu, i ne čudi što sve više zemalja žele saradnju sa Srbijom.Kaja

21.03.2023. 09:18

Saradnja sa Italijom će podići ekonomski rast na viši nivo.


nikola

21.03.2023. 09:18

Председник Вучић састао се са Тајанијем и очекујемо добре преговоре после састанка


Nena

21.03.2023. 09:18

odlicno je saradjivati i odrzavati dobre odnose za napredovanje drzave. Cestitke Vucicu sto radi ozbiljan posao i bori se za nasu drzavu.


Kaja

21.03.2023. 09:19

Ovaj sastanak je od izuzetnog značaja za našu zemlju ali i za Italiju.


Ena

21.03.2023. 09:19

Nadamo se posle ovih sastanaka još boljoj sardnji između Srbije i Italije. Zahvaljujući Vučiću Srbija će jačati iz dana u dan.


nikola

21.03.2023. 09:20

Тајани ће бити дочекан како доликује!

Jasna

21.03.2023. 09:21

Srbija i Italija imaju veoma dobre odnose i nema sumnje da će sastanak dva zvaničnika biti dobar za Srbiju.nikola

21.03.2023. 09:22

Вучић и Тајани имају много тема за разговор а сви се тичу економије и будућности ове земље


Jovan

21.03.2023. 09:22

Dobri odnosi su ključ da možemo da nastavimo da radimo i funkcionišemo


Ana

21.03.2023. 09:23

Sastanak Vucica i Tananija je veoma znacajan za dalje odvijanje poslovno - tehnicke saradnje izmedju nase dve prijateljske zemlje. Vazno je Srbija ostvaruje kontakte sa zemljama clanicama EU.


marko

21.03.2023. 09:23

Zahvaljujuci odkogornoj politici koju vodi Vučic nasa zemlja ima veoma vidljive rezultate!


Slavko

21.03.2023. 09:23

Naše prijateljstvo je veliko i čelično radićemo zajedno i podizati zemlju


Jela

21.03.2023. 09:23

Bitan sastanak za dalju poslovnu saradnju i nove investicije


nikola

21.03.2023. 09:24

Италија све више улаже у добре односе са Србијом а то значи да је наша земља оснажена и ојачана!


Saki

21.03.2023. 09:24

Dobro došao Tajani u Srbiju,vidimo koliko se bori nas predsednik za nas srpski rod i našu Srbiju..


Zoran

21.03.2023. 09:24

Očekujemo da će sastanak proći uspešno za dalji razvoj i napredak Srbije.


Stanko

21.03.2023. 09:25

Imaćemo još puno posla koji mora da se završi radićemo na jačanju svih veza i odnose


Dejan

21.03.2023. 09:26

Vučić zna kako da nastavimo dalje biće još pritisaka i novih izazova za nas


Cecilija

21.03.2023. 09:26

Vučić i Tajani razgovaraju o odnosima Srbije i Italije.


Obrad

21.03.2023. 09:27

Znacajan Forum saradnje sa Italijom, od velikog znacaja za nasu zemlju.


Brane

21.03.2023. 09:31

Mislim da je ovo dosada najveći forum i da će danas biti potpisano mnogo novih sporazuma iz mnogih oblasti .


DraganaJM

21.03.2023. 09:33

Saradnja sa Italijom i nove kompanije koje dođu kod nas će povećati privredni rast


nikolaspasojevic

21.03.2023. 09:33

Nadamo se ovakvim sastancima i u buducnosti,Srbija i Italija grade jedno divno prijateljstvo,a pogotovo od kad je na celu nase Zemlje Predsednik Vucic.


Jovan Stanić

21.03.2023. 09:34

Sastanak koji će potvrditi i proširiti uspešnu saradnju Srbije i Italije.


zagorkapatrnozic

21.03.2023. 09:34

Uspešna saradnja sa Italijom bi bila velika podrška Srbiji.


Ljubica

21.03.2023. 09:35

Treba sa zemljama u okruženju raditi na saradnji, to doprinosi svima. Sastanak će doprineti još boljoj sardnji između Srbije i Italije.Bojana

21.03.2023. 09:37

Na ovom forumu ce doci do mnogih sastanaka, ugovora, nove saradnje, i novih investitora. Ovo je odlicna stvar za nasu ekonomiju.


Ferenc

21.03.2023. 09:40

Srbija i Italija imaju sjajno prijateljstvo. Hvala na tome.Maja

21.03.2023. 09:41

Saradnja srpskih i italijanskih kompanija znaci nova radna mesta i jos veci ekonomski rast SrbijeRužica

21.03.2023. 09:42

Dok ga pljuju on ćuti i radi. Zato smo i tu gde jesmo, poštovani od sveta i naroda!


Georgina

21.03.2023. 09:42

Sve za srpsku ekonomiju, zahvalni smo vam predsedniče.


Nikola

21.03.2023. 09:43

Srbija i Italija imaju sjajne odnose. Ono što je važno je da će saradnja biti sve bolja.Mila

21.03.2023. 09:44

Bice sve vise lepih vesti. Predsednik Vucic vodi odgovornu politiku, intenzivno radi na uspostavljanju veza sa zemljama EU.


Gruja

21.03.2023. 09:45

Osim ekonomskih pitanja će se obratiti pažnja i na sva ostala pitanja, pošto predsednik uvek misli na sve.


Bojan

21.03.2023. 09:45

Nadamo se posle ovih sastanaka još boljoj saradnji između Srbije i Italije.Miki

21.03.2023. 09:48

Ovo je prilika za nove investicije i nova ulaganja u našu zemlju!


Milan

21.03.2023. 09:48

Predsednik Vučić nastoji uvek da postigne dogovore o saradnji sa veliki zemljama, a to je ogromna stvar za našu državu.


Milica

21.03.2023. 09:49

Sastanak je jako bitan! Nadamo se uspešnom ishodu sastanka.Zoro

21.03.2023. 09:49

Srbija i Italija imaju dobru saradnju.Ekonomija je na prvom mestu


VeraNastovic

21.03.2023. 09:50

Izvanredna saradnja sa ciljem daljeg ekonomskog razvoja Srbije! Bravo predsedniče!


Drakce

21.03.2023. 09:50

Ovaj sastanak ce biti veoma dobar za Srbiju i srpsku ekonomiju. Dosle su i italijanske firme na forum, bravo predsednice!
Gaga

21.03.2023. 09:52

Rezultati sastanka ce biti zaista od veline koristi za buduci razvoj ekonomije i njen rast u nasoj zemljiMakisa

21.03.2023. 09:52

Verujem da ce Srbija i Italija Jos vise produbiti svoju saradnju.


Deki

21.03.2023. 09:53

Dobra prilika za privlačenje stranih kompanija koji bi mogli da otvore svoje pogone u Srbiji.
Njanja

21.03.2023. 09:54

Predsednik Aleksandar Vučić gradi i učvršćuje prijateljstva sa Italijom


Mila

21.03.2023. 09:54

Saradnja sa Italijom može da podstakne našu zemlju na još veću borbu za napredak


Kika

21.03.2023. 09:56

Dobro nam dosao Tajani i doneo nam nove investicije. Divna saradnja dveju drzava.Ana

21.03.2023. 09:57

Očeukujemo samo dobre vesti nakon ovog sastanka. Italija i Srbija nastavljaju dobru saradnju.


Milica

21.03.2023. 09:57

Predsednik Vucic se trudi da sa svima odrzava prijateljske odnose.


Rea

21.03.2023. 09:58

Srbija i Italija imaju iskrene odnose. Saradnja je od velikog znacaja za dalji razvoj zemlje.


Tijana

21.03.2023. 09:58

Dobra saradnja Srbije i Italije moze samo dobro da nam donese i jos vise usavrsavanja na ovom forumu gde ucestvuje ogroman broj kompanija.


Milan

21.03.2023. 09:59

Srbija tradicionalno ima dobre odnose sa Italijom,susret Vučić i Tajani upravo govori o tome da nastavljamo našu saradnju.Italija je velika ekonomska sila,naš pouzdan partner i dobri ,prijateljski odnosi nam idu u prilog.


Lenka

21.03.2023. 10:01

Saradnja izmedju Srbije i italije ce dosta toga dobroga doneti našim zemljama.


Mara

21.03.2023. 10:01

Ovaj sastanak će znatno uticati na poboljšanje odnosa između Italije i Srbije.MACA

21.03.2023. 10:02

Сваки састанак доноси нешто добро Србији таквих сусрета треба што вишеMarija

21.03.2023. 10:03

Srbija zahvaljujuci Vucicu koraca ka boljoj buducnosti.Nikola

21.03.2023. 10:03

Posebno me raduje činjenica da Srbija nastavlja svoj razvojni put i teži ostvarivanju dobrih diplomatskih odnosa sa, u ovom slučaju, Italijom jer to vodi ka boljoj budućnosti naše države.


Mina

21.03.2023. 10:04

Svi ovi ljudi dolaze koliko zbog Srbije toliko i zbog Vučića lično. Jer ga cene


Minja

21.03.2023. 10:05

Veze i statusi koje Vučić uživa u međunarodnoj zajednici i Srbiju dižu na jedan viši nivo. Nije biti predsednik samo funkcija, treba umeti i voditi funkciju


Nena

21.03.2023. 10:05

Dobri odnosi kao i jačanje odnosa sa svetskim zvaničnicima je od krucijalnog značaja za Srbiju.


neda

21.03.2023. 10:06

Ključ uspeha svake države jeste u poštovanju drugih i težnji uspešne saradnje sa drugima.


Sonja

21.03.2023. 10:06

Sigurna sam da ce saradnja sa Italijom biti ojacana I podignuta na visi nivo na obostrano zadovoljstvo.


Aleksa

21.03.2023. 10:07

Srbiji saradnja sa Italijom i te kako znači i posebno nas raduje.


Stefan

21.03.2023. 10:08

Verujem u mudru politiku Aleksandra Vučića koji je spreman da se bori za dobrobit svog naroda.


Veki

21.03.2023. 10:09

Još jedan u nizu primera kako se bori za ekonomski napredak svoje zemlje. Dovođenje stranih investitora i otvaranje novih radnih mesta.Sandra

21.03.2023. 10:10

Iskreno se nadam da će sastanak proći u najboljem redu i da će krajnji ishod sastanka biti pozitivan kao i da će obe strane biti zadovoljne.


Kriss

21.03.2023. 10:10

Ovaj sastanak ce samo dobro doneti. Italija i Srbija imaju posebnu vezu. Svaka cast na prijateljstvuKosta

21.03.2023. 10:11

Dve prijateljske zemlje koje su spremne da rade i da se bore na jačanju svojih odnosa.


Maja

21.03.2023. 10:11

Nakon danasnjeg sastanka mozemo ocekivati jos mnogo italijanskih investicija u Srbiji.


Goca

21.03.2023. 10:11

Veliki prijatelj Srbije, lepa i duga saradnja Srbije i Italije.


Pet

21.03.2023. 10:11

Prisustvo na forumu Srbija ce dobiti mnogo, a sve zahvaljujuci Vucicu.


Luka

21.03.2023. 10:12

Ekonomija je na prvom mestu i to je prioritet kako Srbiji tako i Italiji.

Kosta

21.03.2023. 10:17

Vučićeva politika je omogućila ovakvu saradnju sa svetom i uvažavanje Srbije od strane mnogih zemalja.


Nikson

21.03.2023. 10:17

Jako je bitno za Srbiju da napreduje na polju nauke. Imamo mnogo mladih i pametih ljudi.


Jovana

21.03.2023. 10:18

Srbija je povoljna drzava za ulaganje i investiranje i to znaju italijanski investitori.


Ruza

21.03.2023. 10:18

Ekonomija na prvom mestu. Srbija i Italija imaju divnu saradnju.


Miki

21.03.2023. 10:19

Nadamo se uspešnoj saradnji sa Italijom. Naaša ekonomija sve više jača zahvaljujući trudu i zalaganju predsednika.


Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.