• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

21.03.2023

22:05

HOLANDIJA POSLE RAZOČARANJA U OHRIDU IGRA NA DRUGU DEŽURNU KARTU: Pritisnuti Srbiju i Vučića da uvedu sankcije Rusiji

Politika

HOLANDIJA POSLE RAZOČARANJA U OHRIDU IGRA NA DRUGU DEŽURNU KARTU: Pritisnuti Srbiju i Vučića da uvedu sankcije Rusiji

Podeli vest

Posle šefice nemačke diplomatije Analene Berbok pritiscima na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića pridružio se i holandski premijer Mark Rute.

Kako "Novosti" saznaju, predsednik vlade Holandije danas je u parlamentu skicirao pozicije svoje zemlje uoči samita šefova država u vlada EU, na čijem dnevnom redu će biti i nedavni pregovori Beograda I Prištine u Ohridu.

Kako prenose izvori lista, Rute je pred poslanicima kazao, između ostalog, da treba pojačati pritisak na Srbiju i njeno rukovodstvo kako bismo uveli sankcije Rusiji.

Doduše, ogradio se da se prednost mora dati diplomatskim metodama, ali nije isključio druga sredstva prinude ne bi li se naša vlast i predsednik Vučić primorali da okrenu leđa Moskvi.

Tako je ovaj predstavnik holandskog desnog centra i provereni zastupnik evroantlantskih perspektiva takozvanog Kosova osnažio ponovo dežurni pravac briselske politike - naterati Srbiju da se što pre pridruži embargu protiv Rusije.

Njegova zemlja, zajedno za baltičkim republikama, poslovično napredak naše države na maršruti EU najviše meri upravo odnosom Beograda prema Moskvi, a Rute je očigledno osetio momenat da se posle očiglednog kraha u Ohridu, pošto Vučić nije ništa potpisao, zaigra na drugu dežurnu kartu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marijan

pre 1 godinu

Holandiju upravo treba ozbiljno shvatititi, jer je ona bitan faktor u kreiranju svjetske politike, ako bi se zezali. Srbija je za nju zemlja kojoj takvi Liliputanci su zadnji koji nešto treba da kažu.

Rankovic Aleksandar

pre 1 godinu

Ma NABIJEM VAS NA K…. !!!!! DOSTA BREEEE !!!!! Samo vasim mamama sankcije…

Ratko

pre 1 godinu

POPUSITE VI KURCINU I VICICU I SRBIJI ,MARSS NACISTI SMRDLUJIVI JEDNI . NIKADDDDDDDDD NECE NIKO I NE SME DA PODPISE SMRDLJIVU SIPTARIJU

Milan

pre 1 godinu

Никако да схвате да смо се ми борили против фашизма, а сада да будемо у истом строју, не иде.

Baki

pre 1 godinu

Sve fašističke zemlje se opet okomile na Srbiju i opet će proći kao u prvom i drugom velikom ratu !!! Opet će popušiti Srbima znate već šta !!!!

Dimitrije

pre 1 godinu

Nema veze sa člankom. Danima moji prijatelji i ja pokušavamo da se preko sajta pio.rs prijavimo za penzionersku karticu koju ste toliko ishvalili u Informeru i ne uspevamo. Na upi iz PIO odgovaraju da sve funkcioniše uredno. Ako ste novinari i imate bar malo integriteta pokušajte da istražite šta se dešava jer (nisam pristalica teroija zavere) mi sve sve više čini da je neko tu debelo zabrljao pa se sada zataškava glupost (aplikacija koja ne radi) jer je neki nadri IT stručnjak već pokupio pare za to. Očekujem da i pored toga što slepo podržavate sve što SNS uradi probate da budete pošteni, bar jednom, prema svojim čitaocima

Pera

pre 1 godinu

Jedna od malih država koja se oseća močnom ulagujući se Americi. Hoće da ratuju sa Rusijom pa neka ratuju mi nećemo.

Branislav Bošnjak

pre 1 godinu

Nizozemci, pas laje karavani prolaze.

Perica

pre 1 godinu

Znači dežurni narkoman ne miruje,počeo da krizira.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija