• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.03.2023

16:55

Ministar Vučević obišao Drugu brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni "Ribnica" (FOTO)

mod.gov.rs

Politika

Ministar Vučević obišao Drugu brigadu Kopnene vojske u kraljevačkoj kasarni "Ribnica" (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade Kopnene vojske u kasarni „Ribnica“, u nastavku posete garnizonu Kraljevo.

Ministra Vučevića tokom obilaska, kome je prisustvovao zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandant Druge brigade Kopnene vojske brigadni general Siniša Stašević upoznao je sa organizacijom, misijom i istorijatom te brigade, kao i razmeštajem i zonom odgovornosti.

Tom prilikom, ministar Vučević pohvalio je pripadnike Druge brigade za angažovanje u prethodnom periodu, ukazujući da su pokazali visok nivo morala i osposobljenosti i istakao da će Ministarstvo odbrane nastaviti opremanje te brigade savremenim sredstvima naoružanja i vojne opreme, kao i preduzimanje daljih mera na poboljšanju standarda svih pripadnika Vojske Srbije.

Foto: mod.gov.rs

Današnja poseta bila je i prilika da se ministru odbrane predstave i ključni zadaci i planovi za naredni period koji očekuju Drugu brigadu Kopnene vojske.

U nastavku obilaska, u kasarni "Ribnica" ministar odbrane prisustvovao je prikazu dela novog i modernizovanog naoružanja i sredstava, među kojima su i lanser raketa samohodni višecevni digitalizovani 128 mm M17 "Oganj", oklopno borbeno vozilo "LAZAR 3", oklopno vozilo artiljerije BOV KIV, "Gvozdika", "Pasars", kao i univerzalna pokretna artiljerijska računarska stanica UPARS.

Ministar Vučević obišao je i spomen sobu Druge brigade Kopnene vojske, čiji poseban deo zauzimaju eksponati koji čuvaju sećanje na poginule pripadnike 252. oklopne brigade, kao i bogosužbeni prostor posvećen svetim apostolima Petru i Pavlu. Tom prilikom, u spomen knjigu je upisao:

"Počastvovan sam prijemom u kasarni Ribnica, ali pre svega zadivljen slavnom tradicijom i istorijom ovog dela Srbije, Raškog okruga, grada Kraljeva i jedinica naše vojske na ovoj teritoriji. Neka je večna slava svim junacima iz naše slavne istorije. Živela naša dična vojska!"


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Radivoj

pre 1 godinu

Koliko je samo u vojsku uloženo, dosegla je zavidni nivo, kako po opremi, platama, industriji. Svaka čast Predsedniku Vučiću!

Ana

pre 1 godinu

Imamo savremenu i dobro opremljenu vojsku koja je stub stabilnosti nase drzave.

Jelena

pre 1 godinu

Sjajan ministar, posvećen vojsci koja treba da osigura bezbednost narodu Srbije!

Mara

pre 1 godinu

Covek koji je preporodio Novi Sad vratio ga u zivot. Izgradio i obnovio. Vrtici su mu bili besplatni. Odlican.

Ana

pre 1 godinu

Zadivljena sam slavnom tradicijom i istorijom ovog dela Srbije.

Tea

pre 1 godinu

Neka je večna slava svim junacima iz naše slavne istorije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17