• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.04.2023

09:06 >> 09:52

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Glavni urednik Informera otišao na robiju zbog verbalnog delikta - ispratili ga supruga, kolege i prijatelji!

Marko Đoković

Politika

ZBOG ISTINE U ZATVORU! Glavni urednik Informera otišao na robiju zbog verbalnog delikta - ispratili ga supruga, kolege i prijatelji!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević otišao je danas na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne u Okružni zatvor u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

9.45 - Glavni urednik Informera otišao u zatvor zbog verbalnog delikta

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević otišao je danas u zatvor na izdržavanje kazne zbog verbalnog delikta.

9.40 - Vučićević na prijavnici Okružnog zatvora

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević na prijavnici Okružnog zatvora predao je lična dokumenta i poziv za odsluženje zatvorske kazne.

9.35 - Supruga Marija, prijatelji i kolege ispratili Dragana J. Vučićevića u zatvor

Supruga Marija ispratila je Dragana J. Vučićevića na odluženje zatvorske kazne. Nakon toga sa Vučićevićem su se pozdravili njegovi prijatelji i kolege.

9.30 - Rekao sam da ću ići u zatvor - evo me

- Rekao sam da ću ići u zatvor i evo idem u zatvor, javljam se na odluženje zatvorske kazne. Sve sam rekao, sve znate. Kada pređem ovu kapiju, obavestiću zatvorsku upravu da stupam u štrajk glađu. Imam dva zahteva, jedan je revizija postupka, na osnovu koje sam osuđen po krivičnoj tužbi Jugoslava Ćosića, jer mislim da je presuda skandalozna, politička. Drugi zahtev je pokretanje inicijative za dekirminalizaciju uvrede.

9.25 - Glavni urednik Informera stigao pred Okružni zatvor

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, stigao je pred Okružni zatvor u Beogradu.

9.00 - Novinarske ekipe ispred kapije Okružnog zatvora

Brojne novinarske ekipe već su se okupile ispred Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu, gde se očekuje da stigne glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević na izdržavanje šestomesečne kazne.

Dragan J. Vučićević, podsetimo, dobio je kaznu zatvora u trajanju od šest meseci zbog dva tvita koja je uputio novinaru i nekadašnjem direktoru televizije N1 Jugoslavu Ćosiću. Iako je Vučićević na sudu dokazao da je ono što govori istina, sud je odredio kaznu zatvora.

I zatvor je za ljude. Ovo je najstvarnije moguće. Ja sam na kućnu adresu dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne. Taj poziv je izdat, Drugi osnovni sud je 2021. godine doneo presudu, koja je u međuvremenu postala pravosnažna, u kojoj sam ja krivično osuđen zato što sam Jugoslavu Ćosiću napisao da je šiptarski plaćenik, a na osnovu čega? Na osnovu bankarske dokumentacije. Ja sam 2019. godine došao do dokumentacije na kojoj je albanski biznismen Baški Umaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, da je sa svoje firme iz Tirane uplatio nepunih četvrt miliona evra na račun jedne od firmi Jugoslava Ćosića ovde u Beogradu. Pišući o tome, ja sam za Jugoslava Ćosića, između ostalog, napisao i da je šiptarski plaćenik. On me je zbog toga tužio. Tokom suđenja, moji advokati i ja smo dokazali da on prima pare od šiptarskih biznismena, on je tvrdio da prima za neke televizijske poslove, ne znam kakve... - rekao je Vučićević tokom gostovanja u jutarnjem programu i dodao:

Podnosili smo žalbe, moji advokati i ja, odbijene su, presudili su mi. Svi su oni potvrdili jednu stvar, da ja nisam slagao to što sam rekao, ali da je moja istina njega uvredila. Imamo jednu apsurdnu situaciju, da neko zbog istine ide u zatvor. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ja

pre 1 godinu

Ne treba praviti predstavu od ovoga. Covek nije platio novcanu kaznu i ide u zatvor kao sto bi i svi ostali.

petar

pre 1 godinu

ne znam o cemu se radi ali citam tekst. Oh ne, to onda znaci da nam sudstvo nije nezavisno i da nam je u drzavi korupcija kad se zbog istine ide u zatvor.

Baća

pre 1 godinu

Ovo je sumrak. Gde su sada tl silni branioci ljudskih sloboda i slobodne reči? Jugoslav Ćosić i Žaklina Tataković su toliko laži o Vučiću i Vučićeviću ispucali da su odavno trebali da budu osuđeni, bar moralno, ali niko ih nije tužio ni za šta, pa mogu da nastave slobodno svoju antisrpsku rabotu. Sudske institucije su pale na ovom slučaju i očigledno su pod uticajem politike. Vučićević je već pobedio svojim odlaskom na robiju. Izdržaće to taj čovek. Živela slobodna Srbija!

miro

pre 1 godinu

Pitam se, pitam se, gde je ona žgadija iz Blica, Danas, Vreme,Krika, Nove S i sl. koji svakodnevno lažu i mažu ne prezajuči i ne bojeći se, jer ološa štiti ološ (žuti).

Jastreb

pre 1 godinu

Draganova sudbina bila je zapečaćena kad su one dve KOZE ILI PUNJENE ĆURKE bile kod ovog skota Hila ambasadora fašističe-amerike. Tada je postignut dogovor kako da se osudi i kazni i u ponovljenom postupku urednik Informera. A ćurke su verovatno pasle i kljucale travu po travnjaku ambasade. Možda ih je i gazio, tako se kod nas kaže seksanje živine, ćuran Hil.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17