• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.05.2023

12:31

SRBIJA NE SME DA STANE! Brnabić o protestima dela opozicije: Nisam čula pijetet prema žrtvama i njihovim porodicama, čula sam samo "ostavka, ostavka"!

Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Politika

SRBIJA NE SME DA STANE! Brnabić o protestima dela opozicije: Nisam čula pijetet prema žrtvama i njihovim porodicama, čula sam samo "ostavka, ostavka"!

Podeli vest

Predsednica Vlade Republike Srbija Ana Brnabić boravila je danas u Kragujevcu na otvaranju haba kompanije Oracle u Državnom data centru u Kragujevcu.

Brnabić se već tokom završetka svog govora suočila sa dobacivanjem novinara televizije N1 koji je, dok je premijerka držala govor, vikao i postavljao pitanja. Iako su pitanja novinara bila planirana nakon svečanog otvaranja, to nije sprečilo novinare tajkunskih medija da još jednom pokažu svoju nepristojnost.

Brnabić je posle otvaranja, tokom izjava za medije, pokušala da odgovori na pitanja medija, ali ju je i u tome sve vreme prekidao novianar televizije N1, ne dozvoljavajući joj da završi nijednu rečenicu.

- Protesti pre neki dan su bili deklarativno iskazivanje pijeteta žrtvama. Oni su došli ispred Vlade Srbije, ja sam tada bila unutra i jedino što sam mogla da čujem iz kabineta jeste ostavka, ostavka, nikakvu gromoglasnu tišinu. Nisam čula pijetet prema žrtvama i njihovim porodicama - rekla je Brnabić.

Na pitanje televizije N1 zašto nije otišla da se upiše u knjigu žalosti, Brnabić je odgovorila da bi to bilo percipirano kao iskorišćavanje tragedija za politiku.

- Zato što bi bila politizacija tragedija. Vi biste prvi jedva dočekali da dođem i da to predstavite kao korišćenje tragedije. Nisam otišla zato što mislim da bi to bila politizacija tragedije, neki ministri jesu bili. Nemam problem da vam odgovorim ni na jedno pitanje kao što vidite, ali neću kao vi da koristim ovu tragediju za političke obračune. Vama hvala što ste još jednom pokazali koliko vam je stalo do svega - poručila je Brnabić novinaru N1 koji joj je bez prestanka upadao u reč.

Brnabić je pozvala sve građane Srbije da se ujedine i pokažu pristojnost i poštovanje.

Takođe, želim da pozovem sve pristojne građane Srbije da se okupimo 26. maja i da pokažemo da Srbija može da žali, da Srbija može da se ujedini, da Srbija jeste jedinstvena, da jesmo zajedno u ovim tragičnim vremenima. Pokažimo da možemo da nalazimo rešenja, i to reešnjea za neke najkompleksije probleme za koje neke druge zemje ne mogu da nađu rešenje. To smo takođe videli kao potvrdu u svim svetskim medijima – da je Srbija nakon dva dana izašla sa rešenjima koje neke druge zemlje nisu mogle ni da pokušaju da implementiraju nakon godina i godina ovakvih masovnih ubistava - rekla je premijerka.

- Nama je sada potreban mir, potrebna nam je stabilnost, nije nam potrebno dodatno podizanje tenzija. Hoćemo da razgovaramo sa našim građanima kako iz svega ovoga možemo da izađemo jači i ujedinjeni. Ja želim da pošaljem poruku da uprkos svemu, Srbija ne sme da stane. Moramo se suočiti. Moramo da nastavimo da radimo, da se jačamo I razvijamo. Srbija ne sme da stane - poručila je Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lara

pre 11 meseci

Ni jedan opozicionar nije skandirao "pijetet" "pijetet" već su ili ćutali ili tražili neke ostavke što je skandal

Mirko

pre 11 meseci

Ajmo svi na skup zajedno jer Samo Sloga Srbina Spasava! Vucic do pobede!

Bojan

pre 11 meseci

To je velika sramota opozicije zbog takvih postupaka.

Goran

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka.

Kosta

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku.

Sara

pre 11 meseci

Naša zemlja će nastaviti da napreduje i da ide ka boljoj budućnosti. A što se tiče protesta jasno je da je opozicija to iskoristila da promoviše sebe.

Goran

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku teskom za Srbiju.

Marija

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku teskom za Srbiju i srpski narod.

Kosta

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku teskom za celu Srbiju

Goran

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku teskom za celu Srbiju i narod

Sanja

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka u ovakvom trenutku teskom za celu Srbiju i narod koji se nece oporaviti od ovakve tragedije

Maki

pre 11 meseci

Opozicija manipuliše građanima, dok narod žali oni koriste situaciju i pozivajući na žaljenje oni ustvari pozivaju na haos i protest protiv Vučića!!

Vujadin

pre 11 meseci

Ocigledno da je opozicija imala za cilj da na ovim protestim askinu sa vlasti Vucica,ali im nije uspeli i sad traze drugi nacin sa blokadama to nicemu ne vodi

Aca

pre 11 meseci

Svi zajedno moramo da radimo jos vise kako bi Srbija napredovala.

bole

pre 11 meseci

odrazavanje protesta opozicije u vreme kada je Srbiju pogodila velika tragedija je na prvom mestu nepostovanje prema zrtvama i prema zemlji..

Nikola

pre 11 meseci

Licemeri koji su došli da pozivaju ljude na nasilje i ubistvo,nemaju nikakvog poštovanja ni prema žrtvama ni prema roditeljima.Sramota.

Zoro

pre 11 meseci

Srbija nece stati uprkos opoziciji koja to zeli i trudi se da do toga dodje

Ena

pre 11 meseci

Opozicioni ološ organizuje političke proteste u vreme kad svi normalni ljudi tuguju zbog tragedije koja je zadesila Srbiju a sa jednim jedinim ciljem da nasilno dođu na vlast.

Snežana

pre 11 meseci

Oni koji Vučiću i njegovoj deci žele zlo organizuju proteste sa porukom da sve u Srbiji stane. Nikada u Srbiji neće sve da stane i nikada nasiljem i blokadom puteva nasilnici neće doći na vlast. Sa Vučićem Srbija mirno i dostojanstveno ide napred putem prosperiteta i razvoja.

Marko

pre 11 meseci

Opozicija ne žali ni za jednom žrtvom. Stalo im je samo do para.

Ana

pre 11 meseci

Srbija ide napred i neće stati. Opozicija je zlo za narod, bilo bi poželjno da ih sklone iz javnosti.

Kriss

pre 11 meseci

Od opozicije nista drugo ne moze ni da se ocekuje. Nego da se blamira

Relja

pre 11 meseci

Bolje da su otvoreno rekli da organizuju protest protiv vlasti nego da se kriju iza stradale dece.

Miko

pre 11 meseci

Srbija ide napred, ovi što im smeta, nek se sklone.

Marko

pre 11 meseci

Opozicija koja je održavala proteste izrazili su krajnje nepoštovanje prema žrtvama

Mackica

pre 11 meseci

Ova dva mladica koja su ucinila ova masovna ubistva sigurno nisu pocinili ove zlocine zato sto je Vucic predsednik nego zato sto su, ocigledno, imali problema kod kuce i u svojoj porodici. Ova tragedija je ostavila veliki trag na sve nas, a pogotovo na porodice zrtava, ali moramo da krenemo dalje i ovu tragediju ostavimo iza nas.

Bane

pre 11 meseci

Opoziciji uopšte nije stalo ni do koga,samo do para.

Bilja

pre 11 meseci

Opozicija treba da se stidi svojih stavova, sramno je što su održali protest dok je cela Srbija tugovala.

Alex

pre 11 meseci

Opoziciji nisu bitne zrtve vec gledaju samo kako da iskoriste situaciju i da pokusaju da naprave koji politicki poen kako bi seli u fotelje

Velo

pre 11 meseci

Proteste koje održala opozicija su pozivali na nemire u Srbiji.

zagorkapatrnozic

pre 11 meseci

Sbija će podržana svojim narodom,uspeti da istraje i izbori se sa brojnim problemima u kojima se nalazi. Nema predaje!

Alex

pre 11 meseci

Nisu spomenuli zrtve samo ih interesuje da smene sadasnju vlast kako bi oni ponovo zavladali. Sramotno

Nevena

pre 11 meseci

Zbog ovog protesta opozicija treba da se stidi

Jovan

pre 11 meseci

Srbija gazi sigurnim koracima rame uz rame sa evropom, samo da ovako nastavi

Alex

pre 11 meseci

Opozicija se uzelela vlasti pa bi neki ponovo a neki po pr i put da zasednu u fotelje. Koriste ovu zalost i tugu za svoje interese. Zalosno

Lela

pre 11 meseci

Proteste koje je održala opozicija su poziv na nemire na ulicama.

Milenko

pre 11 meseci

Srbija će uvek ići napred, neće lešinari iz opozicije da je blokiraju i zaustavljaju.

Sanja

pre 11 meseci

Tako je, napadaju je zašto nije a da jeste, bilo bi sram te bilo bi koristi situaciju za politizovanje. Ma to su ljigavci koji ne znaju za civilizovanost. 26.maja će im građani pokazati kako izgleda biti to.

Dušan

pre 11 meseci

Ovi njihovi protesti služe isključivo za promociju pojedinih opozicionih političara i ništa drugo!

Dejan

pre 11 meseci

Nama je sada potreban mir, potrebna nam je stabilnost, nije nam potrebno dodatno podizanje tenzija ali opozicija upravo misli suprotno. Dok nas predsednik ide ka miru i resavanju problema.

Milovan

pre 11 meseci

Narod neće dozvoliti da šačica podivljalih opozicionara zaustavi razvoj Srbije. Svi smo uz predsednika i članove Vlade

Ana

pre 11 meseci

Opozicija ne može zaustaviti Srbiju.Srbija se bori svim silama.

Miša

pre 11 meseci

Naravno, zato što organizatori protesta ne nude ništa konkretno i zato što su odvratni lešinari.

Era

pre 11 meseci

Opozicija nema osećaja, niti stida ni srama. Ne zna da se saoseća sa porodicama žrtava već organizuje proteste "protiv nasilja" a na istima poziva na nasilje.

Ena

pre 11 meseci

Samo hrabro napred. Srbija mora da nastavi sa još bržim razvojem.

Dragan

pre 11 meseci

Svim gradjanima Srbije nakon protesta opozicije treba biti jasno da danasnja opozicija nikada ne treba doci na vlast. Protestom su pokazali samo bunt prema Vucicu i nista vise.

Jeca

pre 11 meseci

Skup protiv nasilja i tragično nastradili su za opoziciju samo mogućnost da sve prikažu kao navodnu podršku naroda njihovoj politici nasilja i mržnje !

Nina

pre 11 meseci

Srbija mora da gura napred i pored svih poteskoca i izazova. Napredak ne sme da stane, vec da gura i radi jace kako bi se sto pre izaslo iz krize.

Gane

pre 11 meseci

Kakvi pijetet, deo opozicije ne zna za to. Deo opozicije zna samo da poziva na nasilje i ostavke da bi se oni domogli fotelja, ali neće im uspeti jer narod zna dobro ko je opozicija i zato svoju podršku daje Vučiću i njegovoj politici mira.

Tijana

pre 11 meseci

Ma opozicija ne mari za zrtve njima je jedino napad na Vucica bitan i da ga nasilno sklone sa vlasti, ali to nece ici tako lako.

Milan

pre 11 meseci

Srbija se nalazi na putu da bude moderna drzava, borba je stalna, i svaki dan treba da se trudimo da sto vise napredujemo, narocito u IT industriji.

Slavka

pre 11 meseci

Da li je moguće da ljudi, tačnije srpska opozicija, se toliko pogubi u svojoj želji za vlašću i zaboravi nevine žrtve tragedije kao da se nisu ni desile, a da im na prvom mestu budu ostavke, i Vučićeva i Vlade Srbije.

Milica

pre 11 meseci

Opozocija ništa drugo nije pokazala nego licemerstvo i mržnju.

Zoran

pre 11 meseci

Ovi protesti su protiv Vlade, a ne protiv nasilja.

Milutin

pre 11 meseci

Nema stajanja, nastavljamo diplomatsku borbu za nas narod i nase KiM

Mia

pre 11 meseci

Nema predaje. Nema stajanja zbog šake lešinara.

Kihot

pre 11 meseci

Njih interesuje samo fotelja, nista im nije sveto.

Mara

pre 11 meseci

Samo su im fotelje bitne. Ova opozicija je teški šljam.

Sara

pre 11 meseci

Uvek uz naseg predsednika i nasu Anu. Nema predaje.

Tara

pre 11 meseci

Podrska predsedniku. Ove lešinare da ne vidim na mapi.

Maki

pre 11 meseci

Dok neki lažu i manipulišu Srbija gradi i radi pod vođstvom Vučića, tako će i nastaviti u budućnosti!!!!

Mira

pre 11 meseci

Opozicija nikada nije pokazala pijetet prema porodici nastradalih žrtava a ni prema samim žrtvama.

Ljiljana

pre 11 meseci

Srbija hrabrim koracima ide napred i nikada neće stati.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija