• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2023

13:36

TRAŽIMO PREKID DIJALOGA DOK NE ODU POLICIJA I GRADONAČELNICI! Srpska lista uputila molbu predsedniku Vučiću

Tanjug

Politika

TRAŽIMO PREKID DIJALOGA DOK NE ODU POLICIJA I GRADONAČELNICI! Srpska lista uputila molbu predsedniku Vučiću

Podeli vest

Srpska lista zatražila je danas od Republike Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i srpske vlade da prekinu dijalog sa Prištinom dok se sa severa naše južne pokrajine ne povuku sve snage specijalne policije i dok albanski gradonačelnici ne izađu iz srpskih opština

- Mi, politički predstavnici srpskog naroda sa Kosova i Metohije, kao i čitav srpski narod, upućujemo molbu svom predsedniku Vučiću i čitavom državnom rukovodstvu da odmah suspenduju bilo kakvo dalje učešće Beograda u dijalogu s Prištinom - rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, Srpska lista smatra da je svaki dalji razgovor s Prištinom u postojećim okolnostima ne samo nelogičan, nego i kontraproduktivan.

- Drugim rečima, nastavak razgovora sa Kurtijevim režimom nakon jučerašnjeg terora bi mu poslao poruku da je takvo postupanje sasvim isplativo, jer u svakoj dosadašnjoj prilici omogućava da konsoliduje rezultate svog protivpravnog delovanja - istakao je Rakić.

Iz te perspektive, dodao je, Srpska lista posebno moli državno rukovodstvo da, kako je rekao, "odluka o privremenoj zabrani učešća državnih zvaničnika u dijalogu" bude ukinuta tek pošto Priština povuče sve specijalne policijske ROSU snage sa severa KiM i povuče sve svoje organe i snage i napusti zgrade opštinskih uprava na severu KiM.

Član predsedništva Srpske liste Dragiša Milović izjavio je da, ukoliko tzv. premijer lažne draćve Aljbin Kurti ne povuče svoje specijalce, "reakcija Srba će da bude mnogo oštrija". U petak je, nakon pokušaja građana severa Kosova i Metohije da spreče policiju da uđe u opštinske prostorije u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću, došlo do sukoba, u kojima je policija je upotrebila suzavac, dimne i šok bombe. Tom prilikom povređeno je više Srba, a tzv. Kosovska policija je ušla u opštinske zgrade i u njih uvela albanske gradonačelnike.

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM izabrani su na izborima koje su Srbi bojkotovali, nakon što su u novembru prošle godine napustili prištinske institucije zbog kršenja Briselskog sporazuma od strane Prištine, upada specijalnih jedinica tzv. kosovske policije na sever KiM i stalnih protivpravnih hapšenja Srba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija