• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.06.2023

13:09

KARIKATURA U NIN-U PRIMER BEŠČAŠĆA I NEDOSTATKA EMPATIJE ZA STRADALE! Premijerka Srbije najoštrije osudila sraman crtež (VIDEO)

Tanjug

Politika

KARIKATURA U NIN-U PRIMER BEŠČAŠĆA I NEDOSTATKA EMPATIJE ZA STRADALE! Premijerka Srbije najoštrije osudila sraman crtež (VIDEO)

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da karikatura u NIN-u u kojoj se predsednik Aleksandar Vučić izjadnačava sa nacističkim vođom predstavlja primer beščašća, relativizaciju najgrubljih nacističkih zločina, ali i nedostatak emaptije za mnoge narode, ne samo srpski.

Naglasila je da je najbolje mesto da komentariše poruku karikature upravo Kragujevac, grad koji je najviše propatio od i tokom nacističke okupacije. 


- Vi želite da kažete da su to Aleksandar Vučić i SNS, to je vaša karikatura i vaš odnos prema političkim neistomišljenicima - rekla je Brnabić na pitanje novinara da prokomentarise karikaturu u NIN-u, na kojoj je predsednik predstavljen kao nacistički vođa.


- To je primer beščašća, relativizacije najgrubljih zločina, primer kako nemate empatiju za čitav naš narodi, za druge Jevreje, Rome koji su tada propatili kao nikada - rekla je Brnabić.


- Sada izjednačavate Aleksandra Vučića sa nacističkim vođom a nepunih sedam dana ste nas iz SNS izjednačavali kao i sve oni koji veruju da Aleksandar Vučić i SNS ne rade tako loš posao za našu zemlju sa fašičkim falangama i Musolinijevim fašistima - rekla je predsedica Vlade.


Naglasila je da takav način komunikacije treba da bude na čast onima koji to podržavaju, a tvrde da se bore protiv nasilja. Dodala je da zato želi samo da zamoli za minimum, minimum ljudskog dostojanstva i poštovanja prema najstrašnijim zločinima koje je ova zmalja videla pa i Kragujevac.


 - Nemojte da pljujete i relativizujete zločine tih dželata - rekla je Brnabić.


Predsednica Vlade Ana Brnabić prisustvovala je danas svečanom otvaranju fabrike "Vaker Najson" (Wacker Neuson) u Kragujevcu. 
Nakon toga je prisustvovala potpisivanju Sporazuma o saradnji između Vlade Srbije i kompanije Amazon web service u Data centru u Kragujevcu, ispred kojega je odgovarala i na pitanja novinara.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija