• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

02.06.2023

20:31

Nebojša Bakarec: Rasprava o REM - dvoboj vlasti i ekstremističke opozicije!

Printscreen

Politika

Nebojša Bakarec: Rasprava o REM - dvoboj vlasti i ekstremističke opozicije!

Podeli vest

Opozicija je pre deset dana tražila zasedanje Skupštine sa 4 tačke dnevnog reda – Izveštaj vlade o dve tragedije, Izveštaj REM, Formiranje Anketnog odbora o dvema tragedijama, i Predlog za smenu ministra unutrašnjih poslova. Ta sednica je počela 18.5.2023. Pokazalo se da opoziciju ne zanima Izveštaj Vlade, već rušenje predsednika Vučića i formiranje prelazne Vlade. Opoziciji je saopšteno da Vladu mogu formirati, ako pobede na izborima, i odbijen je zahtev za prelaznom vladom. Potom je 25.5. počela rasprava o 2. tački dnevnog reda – Izveštaj REM. Na tu raspravu je opozicija bacila sve sve svoje karte i pokazala da je ovo ključni trenutak sednice sa 4 tačke. Po ovoj tački dnevnog reda vođen je do sada najžešći dvoboj vlasti i ekstremne opozicije.

U Skupštini Srbije sam pet dana govorio kao ovlašćeni predstavnik Odbora za kulturu i informisanje, i kao predlagač akta (Zaključka) u raspravi o Izveštaju REM. Izveštaj REM je tražila opozicija. Da budem predstavnik Odbora, na sednici odbora je predložio predsednik Odbora, Siniša Kovačević iz opozicije, iz Jeremićeve Narodne stranke. Ja to nisam tražio. Kao predlagač akta i predstavnik Odbora, imao sam neograničeno vreme za izlaganje – po Poslovniku koji je napisala opozicija kada je bila vlast do 2012. U toj ulozi, sam već 25.5. imao uvodno izlaganje. Predstavnici opozicije su dva puta prekidali sednicu, vikom, pištanjem, lupanjem u klupe i nogama i rukama. U tom haosu su mi pojedini predstavnici opozicije, pretili smrću - "da će me ubiti kao zeca". Svoje izlaganje sam dovršio.

U svom tekstu objavljenom u cenjenom „Informeru“ 26.5.2023., „Govor predlagača akta, o Izveštaju REM, koji je tražila opozicija!“ izneo sam sve bitne činjenice o REM i Izveštaju REM, tako da to neću ponavljati. Žestoka petodnevna rasprava o Izveštaju REM je pokazala sledeće:

-Opozicija je tražila sednicu Skupštine – vlast je ispunila sve njihove zahteve.

-Tražili su Izveštaj Vlade i Izveštaj REM, dobili su te izveštaje, i pokazalo se da ih to ne zanima.

-Vlast je obezbedila da se rialiti „Zadruga“ više ne prikazuje.

-Opozicija neće da ukine svoj rialiti „Survivor“.

-Povodom dve tragedije vlast je donela preko 30 mera za rešavanje problema.

-Rasprava u Skupštini je pokazala da se opozicija u celini, protivi svim merama.

-Desni deo opozicije se protivi izvanrednoj meri razoružanja. To nije prihvaćeno.

-Levi deo opozicije se protivi povećanju broja školskih policajaca. To nije prihvaćeno.-

-Deo opozicije se protivi pooštravanju Krivičnog zakonika u pogledu posedovanja oružja, i kažnjavanja ubica. To nije prihvaćeno.

-Deo opozicije traži da se sruši OŠ „Vladislav Ribnikar“. To nije prihvaćeno. Škola će biti rekonstruisana i u nju će biti uloženo 7 miliona evra.

-Opozicija ima isključivo političke zahteve, koji nemaju veze sa dve tragedije.

-Deo opozicije traži prelaznu vladu. To nije prihvaćeno.

-Cela opozicija traži ostavku predsednika Vučića. To nije prihvaćeno.

-Vlast je opoziciji ponudila dijalog o zahtevima opozicije- opozicija je to odbila.

-Vlast je opoziciji ponudila izbore- opozicija je to odbila.

O ovome najbolje govori moja trominutna završna reč kao predstavnika Odbora za kulturu i informisanje i kao predlagača Zaključka Odbora.

Tokom petodnevne rasprave o Izveštaju REM, glavna meta je bio predsednik Vučić. Posle toga mete su bili poslanici SNS, na prvom mestu, Vladimir Orlić, predsednik Skupštine, potom Milenko Jovanov, šef poslaničkog kluba SNS, i moja malenkost, kao ovlašćeni predstavnik Odbora za kulturu i informisanje, i kao predlagač akta. Jovanov i ja, smo imali, po prirodi stvari, najviše vremena za diskusiju, pa smo postali mete. Opozicija je pravila haos. Već sam pomenuo prekide sednice, dreku, lupanje u klupe, duvanje u pištaljke, vređanje predsednika Skupštine, Orlića, Jovanova i mene. Jedan deo opozicije je tokom postavljanaja pitanja Vladi u četvrtak 25.5. demonstrativno napustio sednicu (DS, Zajedno), sa izjavama da se neće vraćati do kraja zasedanja. Vratili su se već sutradan.

Foto: printscreen

Kao ovlašćeni predstavnik Odbora i predlagač akta, kao neko ko „brani“ Izveštaj REM, po dogovoru, odgovarao sam većini govornika opozicije. Imao sam oko 26 obraćanja, tj. odgovora i replika, predstavnicima opozicije. Kao ilustraciju, pogledajte moje odogovore Mariniki Tepić (SSP) i Miroslavu Aleksiću (Narodna stranka).

Moja izlaganja su izazvala negodovanje u Šolakovim i Đilasovim medijima (TV N1, TV NovaS, Danas, Direktno…) i izlive uvredljive satanizacije uperene protiv mene, na tim medijima. U samoj Skupštini sam tokom pet dana rasprave o Izveštaju REM, bio izložen silnim uvredama i pretnjama. Marinika Tepić (SSP) mi je u plenumu rekla da sam "monstrum". Ćuta Jovanović (Zajedno) mi je u plenumu rekao da sam "bolesnik". Dragan Nikolić iz Zavetnika mi je rekao da sam "jadnik". Marija Lukić (SSP) mi je rekla, vređajući i predsednika Vučića, da "treba da me traže kolonoskopijom u bivšem predsedniku SNS". Tokom te nedelje, poslanici opozicije su mi u hodnicima Skupštine, iza leđa dobacivali sledeće uvrede: „prljavi Jevrejine, nacisto, ustašo, nakazo, sakati, ćopavi, troprsti, Bog te kaznio, Bog te obeležio“ itd. Sve to je došlo od strane opozicije koja tvrdi da je elita, da nisu nasilnici, da su pristojni i fini. Mene to ne pogađa. To je odraz njihove nemoći da mi se u raspravi suprotstave argumentima i činjenicama.

Poplavu demonizacije i mržnje uperene protiv mene najbolje opisuju dva teksta, dva Šolakova službenika i novinara. Prvi je Draža Petrović, glodur Šolakovog lista „Danas“ i kolumnista TV N1. Drugi je Ljubodrag Stojadinović kolumnista TV N1 i „Peščanika“.

Foto: Printscreen

Draža Petrović je na sajtu TV N1, 2.6.2023., objavio uvredljiv tekst „Glumci, Bakarec i CIA“. Nemam ništa protiv šaljivih tekstova Draže Petrovića. Šala postaje zbilja kada Šolakov službenik, Draža Petrović vređa bilo koga. Kada me Šolakov funkcioner, glodur "Danasa" i kolumnista TVN1 vređa, to je odraz njegove nemoći. Tekst bi bio mnogo bolji da se Draža, navodni protivnik nacionalizma i etničkog prepoznavanja, nacionalistički ne podsmeva mom nesrpskom (ruskom) prezimenu i ne naziva me "Budalović" "Sirogovno" i "Zlatarec". Ova tri izraza svedoče o njegovom gnevu, nemoći i želji da me uvredi. Večita tema svih kolumni, pa i ove, je predsednik Vučić, mi ostali smo epizodisti. Tekst govori o Draži, Šolakovom službeniku, a ne o meni.

Deo te mržnje opisuje i tekst Ljubodraga Stojadinovića, kolumniste TV N1 „Skupštinski projektili“ od 2.6.2023. gde kaže: „zahteve treba sažeti samo u jedan. Bezuslovan odlazak tvorca ovog pandemonijuma“ (misli na predsednika Vučića). Za bolju pripremu obračuna protiv „neprijatelja predsednika, a samim tim i Srbije“ zadužen je Nebojša Bakarec, glasnik apsolutne tame, naštimovan na javni govor gadniji od svega što je do sada moglo da se čuje, esencijalno zlo koje iznosi ofanzivnu filozofiju…“.

Šolakovi mediji „Junajted grupe“ i „Junajted medije“, već 9 godina emituju i propagiraju mržnju i nasilje sa svojih televizija. Ovi mediji na čelu sa TVN1 OD 2014., i od 2017. sa TV NovaS, propagiraju mržnju, nasilje, stereotipe, i predrasude protiv dva miliona članova, birača i simpatizera SNS. Ovi mediji najviše targetiraju predsednika Republike i članove njegove porodice, članove Vlade, premijerku Anu Brnabić, i sve ostale funkcionere vlasti. Promocijom i praktikovanjem verbalnog i fizičkog nasilja opozicija i njeni mediji u vlasništvu tajkuna Šolaka, najmanje 6 godina stvaraju bolesnu atmosferu u društvu, koja pogoduje nastajanju tragedija, poput one u OŠ „Vladislav Ribnikar“ ili u one u Mladenovcu i Smederevu. Dehumanizaciju i demonizaciju protiv predsednika Vučića, pripadnika SNS, generišu opozicija i njeni mediji. Dehumanizacija je zasnovana je na tome da opozicija i njeni mediji, u nama ne vide ljude koji su kao oni, odnosno oni smatraju da mi uopšte nismo ljudi. Predstava opozicije o onima koje satanizuju je raščovečena, dehumanizovana. To im omogućuje da prema žrtvama imaju samo neprijateljska osećanja: prezir i mržnju. Iz toga potom, proističe stvarno nasilje protiv nas.

Mi se ne plašimo. Predsednik Vučić nam je pokazao put. Srbija se više nikada neće naći u katastrofalnoj situaciji u koju ju je dovela vlast koja je vladala do 2012. godine. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mapetovski pacov Gonzo

pre 10 meseci

Šta bi ovaj ustaški parazit Bakarec mogao da radi van politike kad je toliko glup da ni fakultet nije završio?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija