• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2023

23:14

Dodik: Britanska obaveštajna služba koristi tragedije da destabilizuje Srbiju

AP/Tanjug

Politika

Dodik: Britanska obaveštajna služba koristi tragedije da destabilizuje Srbiju

Podeli vest

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je jasno da se stradanje dece i građana u dve nezapamćene tragedije u Srbiji zloupotrebljava i koristi za eliminisanje vlasti predsednika Aleksandra Vučića, koji istrajava sve ovo vreme na srpskom stanovištu koje, nažalost, uvek povlači i silne rizike i lične žrtve.

"Iza ovoga što se dešava u Srbiji stoji britanska obaveštajna služba, koja pokušava da iskoristi velike tragedije u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' i Mladenovcu kako bi eliminisali Vučića i njegovu vlast",napisao je Dodik na Tviteru.  

On je objavio i intervju za agenciju Srna u kojem je naveo da dešavanja u Srbiji liče na ono što je Republika Srpska prošla u bliskoj prošlosti kada je još nerazjašnjena smrt mladića Davida Dragičevića iz Banjaluke zloupotrebljavana duži period za obračun sa vlasti u Srpskoj. 

- Mi smo prošli nešto slično sa grupom “Pravda za Davida” iza koje je stajala opozicija u Republici Srpskoj i britanska obaveštajna služba. Ta služba je očigledno umešana i u ove nemile događaje poslednjih dana u Srbiji, proizvodeći dezinformacije i strah i praveći društveni ambijent u kome preovlađuje ekstremističko ponašanje protiv aktuelne vlasti - rekao je Dodik. 

On je dodao da je uveren da su inspiratori i proizvođači i ovog nereda u Srbiji Britanci, odnosno njihove tajne službe sa svojim saradnicima iz Srbije.  

- Oni su u slučaju 'Pravda za Davida' kod nas, jer britanske službe rade to bezočno, išli tako daleko, da je slučaj nesrećnog mladića došao do pravosuđa BiH, s ciljem da na mene prebace odgovornost i optuže me za navodno saučesništvo u ovom tragičnom događaju. Kada su otkriveni, pobegli su iz Srpske, uz pomoć domaćih saradnika i tako izbegli hapšenje - istakao je predsednik RS, napominjući da je uveren da je u Srbiji na sceni isti scenario. 

Kako je naveo, protesti jasno govore šta je njihov cilj, a to je iskorišćavanje tragedija i masovnih ubistava mladih ljudi, da bi posredstvom ulice, protestima, Aleksandar Vučić bio sklonjen sa vlasti. On je ocenio da ove "gnusne zloupotrebe tragedija neće prestati dok se ne uništi strani obaveštajni epicentar u Beogradu". 

Dodik je istakao da je monstruozno vršljanje stranih službi po ovim prostorima pokušaj da se na Vučića prebaci odgovornost za tragična dešavanja u školi "Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu. 

- Zato sam uveren da su mentori isti, scenario isti i cilj isti – rušenje vlasti i destabilizacija Srbije - rekao je Dodik i upozorio da bilo čiji nedužni život i bilo koja tragedija ne mogu i ne smeju da budu zloupotrebljavane i korišćene kao platforma za politički obračun sa bilo kim. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Carica Sveta

pre 9 meseci

Apsolutno se slažem sa predsednikom Republike Srpske. Kakvi gandijevski protesti, a na svakom protestu pretnje smrću predsedniku Srbije, pozivi za nasilno rušenje vlssti, uvrede na račun građana Srbije, apsolutna nezainteresovanost za Srbe na KiM, targetiranje dece predsednika Srbije. Njima je potrebna nasilna smena vlasti preko mrtve dece da bi oslobodili Belivuka, amnedtirali monstruma KK. Onaj monstrum iz Mladenovca ih ne zanima. On je incident. Postoji nešto vrlo mračno što ih povezuje. I to će istraga protiv KK razotkriti. Intetesantno je kako je član Đilasove stranke, a suprug urednice kulturnog programa RTS a mirjo i bez trunke stida u epizodi serijala Junaci doba zlog, govorio kao hipnotisan o premijerki Srbije dok su prikazivane zastrašujuće scene iz nacističkog logora Majdanek. Ko normalan to može da radi. Ko normalan može da upoređuje lobanje građana Srbije. Gandijevci koji su medijski reketaši, osuđivani lopovi, registrovani narkomani, stipendisti stranih fondacija, filmski tajkuni, bivši ambasadori ili supruge ambasadora. Ko naziva decu pokojne Ksenije Vučić kučkinim okotom. Gandijevci? Oni koji duže od dve ili tri decenije nisu stvorili ništa osim zabave za goveda i ovce kako nszivaju građane Srbije. Nisu pomogli nijednoj glumačkoj veličini da ne završi pored kontejnera ili u Narodnoj kuhinji. Dok su za sebe od države uzimali ogromna novčana sredstva i zidali privilegije. Kako su to tačno pomogli deci koja su preživela masovne pucnjave ,nnjihovim nastavnicima. Nikako. Prizivaju mrtvu Staniku i malog Aleksu da im obezbedi privatno pozorište, dok u međuvremenu zadovoljavaju semipedofilske porive. To su najobičniji strvinari koji iskljucali i međusobno oči, nego ih je povezala glad za krvlju u osvajanju moći. Tako su rafili i kada je Đinđić bio aktuelan, ali i kada je ubijen. I 5 oktobra i kada je isporučen Milošević. I tada im je Kurti bio saveznik, pa bi kao i on sada da vladaju sa 3%. Ovo je fenomen. I ne bih ga povezivala sa Crnom rukom, već sa Crnim suncem. Jer je nadrealno koliko mrze Vučića čiji su preci stradali u Jasenovcu. Dakle, odgovor se sam nametnuo. Ja sam sa Morave i potpuno objektivno posmatram filozofiju plavog mosta centra Beograda. Samozvane aristokratije kruga dvojke. Čaršije koja čak i akcenat promeni kada razgovara sa novinarima iz susjedstva. To je toliko malograđanski, podrepaški, da se ponekad uštinem da proverim je li realno ono što vidim i čujem. Nažalost i realno i nakazno. I plaćeno da tako bude. Ali narod niko ne može da prevari.

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija