• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.06.2023

08:32

TAMO GDE JE NEOPHODNO DA POMOGNE, DRŽAVA JE POMOGLA! Vesić na Informer TV: Veoma je važno da štitimo standard stanovništva (VIDEO)

Informer - Zoran Sinko

Politika

TAMO GDE JE NEOPHODNO DA POMOGNE, DRŽAVA JE POMOGLA! Vesić na Informer TV: Veoma je važno da štitimo standard stanovništva (VIDEO)

Podeli vest

Ministar infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu na Informer televiziji komentarisao je najaktuelnije teme u Srbiji.

Kako je ministar naglasio, Srbija ima mogućnosti da uradi dodatne mere kako bi se podigao standard građana.

- Veoma je važno da država štiti standard stanovništva - rekao je Vesić i dodao:

- Ono što je za nas važno to je da nastavimo politiku podrške penzionerima. Vi znate da su penzioneri podneli najveći teret, sećate se da su penzije bile smanjene, sada će biti povećanja. Suštinski, penzije su povećane za oko petinu, ćak i malo više. Na taj način pokazujemo da vodimo računa o penzionerima.

Tokom 2012. godine, podsetio je ministar, prosečna penzija u Srbiji je iznosila 204 evra, a 2025. godine ona će iznositi više od 450 evra.

Foto: Informer - Zoran Sinko

Vesić se osvrnuo i na medicinsko osoblje.

- Posebno važno je to što je država prepoznala rad medicinskih sestara i tehničara. Njihov rad, ne mogu da kažem da je bio zanemaren, ali imam utisak kao da nije bio dovoljno cenjen. Bez njih je nemoguće da postoji zdravstveni sistem, njih ima mnogo i od 1. septembra će dobiti prvo 5 i po odsto povećanja, a 1. decembra će dobiti 10 odsto - rekao je ministar u jutarnjem programu na Informer TV i dodao:

- Ono što je takođe značajno, to je što će prosveta dobiti povećanje. Oni će dobiti povećanje od 5 odsto, a samohrane majke i očevi, staratelji dobiće 10.000 dinara za svako dete.

Ministar je prokomentarisao i interesovanje naših građana za letovanje u Srbiji i postojanje vaučera koje daje Vlada Srbije.

- Dolazi do eksplozija domaćeg turizma. Imamo prelepu zemlju koju treba da upoznamo, dobro je što se ti vaučeri daju. Naravno da je veliko interesovanje, tako i treba da bude.

Foto: Informer - Zoran Sinko

Poplave u Srbiji

Zbog obilnih padavina u proteklim danima, Srbiju su zadesile poplave, a kako ministar kaže, štete na putevima u Ivanjici ima, ali je u domaćinstvima minimalna, na sreću.

- Šteta, na sreću, nije tako velika. Ima štete na putevima, nema mnogo štete u domaćinstvima. Bujične poplave su nažalost naša najveća prirodna nepogoda.

Kako naglašava Vesić, ljudi u Ivanjici, Arilju i Požegi su imali poprilično ozbiljan i odgovoran pristup u ovoj situaciji.

- Tamo gde je neophodno da pomogne država, država je pomogla - zaključuje Vesić.

On dodaje da će negde oko milion evra izdvojiti Ministarstvo infrastrukture, građevinarstva i saobraćaja za obnavljanje tri mosta u Požegi, ako i to da će se obnoviti putevi u Ivanjici.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tanja

pre 10 meseci

U ovim nestabilnim vremenima naša država se dobro snalazi i uspeva da obezbedi i povećanje plata i penzija. Tako da kao građani možemo samo da budemo ponosni.

Maša

pre 10 meseci

Srbija na čelu sa Vučićem je "odrasla" i obnovila sve što je bilo razoreno i pokradeno. Znalo se koliko je država bila slaba pre Vučića.Sada se više nego ikad ulaže u lične dohotke i penzije. Nova mera - pomoć roditelju od deset hiljada dinara za svako dete govori da je Vučić danonoćnim radom punio državnu kasu koja je bila pokradena i uništena.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17