• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Č.

14.06.2023

07:05

'PREMIJER' LAŽNE DRŽAVE NE PRESTAJE DA TERORIŠE NAROD NA SEVERU KOSOVA: Ludak Kurti opet pali vatru, uhapsio srpskog sportistu!?

A.G.

Politika

'PREMIJER' LAŽNE DRŽAVE NE PRESTAJE DA TERORIŠE NAROD NA SEVERU KOSOVA: Ludak Kurti opet pali vatru, uhapsio srpskog sportistu!?

Podeli vest

Kik-bokser Milan Lule Milenković iz Kosovske Mitrovice priveden i zatvoren pod suludom optužbom da je organizovao napade na Kfor. Kurtijev cilj je rat, Zapad mora da ga obuzda, kaže glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

Uniformisani banditi teroriste i "premijera" lažne države Kosovo Aljbina Kurtija uhapsili su juče oko podneva proslavljenog trenera kik-boksa iz Kosovske Mitrovice, koji je i osvajač mnogobrojnih međunarodnih medalja, a sve pod izmišljenim optužbama za koje ne postoji nijedan dokaz!
Ni Kurtijev ministar u samoproklamovanoj vladi, Dželjalj Svečlja, ni bilo ko drugi iz Prištine nije pružio niti jedan dokaz za optužbe na račun uhapšenog Srbina Miluna Milenkovića Luneta, dok mu na teret stavljaju da je organizovao napade na Kfor pre dve nedelje.

Foto: Informer

Duge cevi na ulicama

Kako javlja naš izvor iz Kosovske Mitrovice, Milenković je uhapšen u momentu dok se šišao u frizerskom salonu.

- Najmanje osam blindiranih vozila ROSU opkolilo je zgradu u kojoj se nalazio Milenković. Pod punom ratnom opremom, gomila Kurtijevih hijena upala je u salon i uhapsila još jednog Srbina. Nekoliko građana koji su videli napad pritrčalo je zgradi, ali su ih na pola puta presreli specijalci sa dugim cevima, sprečavajući ih da priđu mestu hapšenja. Vest se brzo proširila Severnom Mitrovicom i oglasile su se sirene za opasnost. Nad gradom su počeli da kruže helikopteri i dronovi, dok su oklopna vozila ROSU opkolila Bošnjačku mahalu, gde se narod počeo okupljati u većem broju - ispričao je naš izvor.

Foto: Kosovo onlajn

Milan Lune Milenković

Najveći broj građana okupio se kod Tehničke škole i u blizini doma zdravlja. Situacija je i dalje izuzetno napeta. U ulici koja vodi prema Bošnjačkoj mahali primetan je veći broj policajaca, ali i specijalaca naoružanih dugim cevima, kao i oklopna vozila ROSU. Na glavnom mostu na Ibru stacionirali su se italijanski karabinijeri. 

Kurti bi rat

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković kazao je juče da je Kurti svojim postupcima i izjavama pokazao da je zainteresovan samo za sukobe i rat.

- Uhapšen je Milun Milenković Lune, koga je inače mesecima jurila kosovska policija i pretila mu hapšenjem, jer je istaknuti borac za nacionalne srpske interese. On nije nikakav kriminalac, već istaknuti i medaljama nagrađivani sportista kod koga treniraju mnoga deca - rekao je Petković i dodao: 

- Umesto da povuče okupatore sa severa KiM i ide u pravcu deeskalacije napetosti, što od Kurtija traži cela međunarodna zajednica, on dovlači nove snage kosovske policije. Objasnite mi kako onda možemo da idemo u pravcu deeskalacije?

Foto: Informer

Petar Petković

Petković je naglasio da Beograd i Srbija daju sve od sebe da sačuvaju mir, ali i da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada. 

- Predsednik Vučić je više puta tokom dana razgovarao s izaslanikom EU za KiM Miroslavom Lajčakom, ali i s drugim stranim zvaničnicima. Pozivamo Kfor da hitno interveniše, da ukloni policijske snage ROSU sa severa KiM, te okupatore koji napadaju goloruki srpski narod. Sve dok su oni prisutni na severu, neće biti mira za srpski narod. Kurti na sve načine želi da isprovocira sukobe i rat. Mi ćemo učiniti sve, kao i do sada, da sačuvamo mir - rekao je direktor Kancelarije za KiM.

Vučićević: Kurti bi da krene u rat

Foto: Informer

Dragan J. Vučićević

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink, istakao je da Kurti želi da izazove sukobe.

- Ovo je nastavak šiptarskog terora na severu Kosova. Ovako Kurti šalje poruku da hoće rat, da neće mir. Zapadni svet mora da obuzda Kurtija, da spreči krvave sukobe. Ovo što smo videli, to je Kurtijev cilj, da izazove sukobe, reakciju Srba, da bude neko ranjen i da krene rat - rekao je Vučićević i dodao:

- Bojim se da će se hapšenja nastaviti. Sad imamo tri Srbina uhapšena. Mislim da bi morale da reaguju neke strane sile.

Nije više šala

Hapšenje Milenkovića je usledilo odmah posle Kurtijeve konferencije za novinare i najave uvođenja sankcija SAD i EU "vladi" Kosova i samom premijeru nepriznate države jer odbija da smiri situaciju na severu Kosova.

- Njegove jedine međunarodne aktivnosti biće samo one povezane s pitanjima dijaloga u Briselu ili u Berlinu i Parizu. Svaki drugi suštinski međunarodni kontakt s Kurtijem biće sveden isključivo na pitanja o dijalogu. Kurti dobro zna šta se od njega očekuje. U slučaju eskalacije napetosti  na terenu nisu isključene ni druge, oštrije mere. Opet, moramo jasno reći: niko se više ne šali - pojasnio je izvor "Albanijan posta", medija preko koga se oglašava međunarodna zajednica. 

Foto: Informer

Isti izvor navodi da je proces kažnjavanja "Kosova" i kosovskog premijera već započet.

- U slučaju produžavanja tenzija međunarodna zajednica bi mogla da uzme u obzir posebnost severa Kosova, kao posebnog regiona, kako u etničkom tako i u geografskom smislu. Ako situacija napreduje ka ovoj tački, to se neće dogoditi kao rezultat neke zavere ili tajne agende, na šta aludiraju predstavnici vlasti u Prištini, već isključivo kao rezultat jednostranih i nepromišljenih Kurtijevih odluka - navodi izvor "Albanijan posta".

Grenel: Kurti pokazao "srednji prst" SAD

Foto: Tanjug

Ričard Grenel

Nekadašnji specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, poručio je povodom novih nasilnih akcija Prištine na severu Kosova i hapšenja Srbina u Severnoj Mitrovici da je kosovski premijer Aljbin Kurti na zahteve administracije predsednika Džozefa Bajdena i EU za smirivanje krize odgovorio "srednjim prstom" i daljom eskalacijom napetosti.

- Rekli su da Aljbin Kurti mora odmah da smiri nategnutu situaciju i pokrene nove izbore. Kurti im je pokazao srednji prst i dodatno doveo do eskalacije napetosti. Još jedna crvena linija je pređena - zemlje ne poštuju Džoa Bajdena - naveo je Grenel na Tviteru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Eva

pre 1 godinu

Strašno je šta Kurti radi Srbima na Kosmetu! Moramo zaštititi naš narod!

Tanja

pre 1 godinu

Koliko još incidenata treba da se desi pa da velike sile reaguju?! Jasna je namera da se Srbija okrivi za sukobe i uvuče u rat ali joj neće poći za rukom.

Markonikolic

pre 1 godinu

Ovog ludaka pod hitno treba zaustaviti u realizaciji njegovim suludim i zločinačkim namerama.

Luka

pre 1 godinu

Kurti je najveća sramota koja hoda ovom zemljom.

Misa

pre 1 godinu

Kretencina i zlo danasnjice,covek kome ce ispastati porodica zbog njegovog zla prema Srbima.Zapad sve ovo gledani neraguje.

Bobi

pre 1 godinu

Šta i ko treba da uradi da se ovom ludaku stane na put? Srbiji su ruke vezane a sa pravokacijama se ne prestaje i očekuje se naš pogrešan potez!

marko

pre 1 godinu

Ovog teroristu i ludaka treba pod hitno procesuirati i osuditi za njegova nedela.

Sara

pre 1 godinu

Kurti je neumoran u izazivanju sukoba na KiM, covek zeli rat. Eto i juce je uhapsio nevinog sportistu, i uzburkao Srbe na KiM. Medjunarodna zajednica mora da reaguje sto pre.

Ana

pre 1 godinu

Kurti je običan nasilnik, zločinac, kome je jedini cilj prelivanje krvi .

Miloš

pre 1 godinu

I šta kaže opozicija, i dalje ćuti jel da? Oni su protiv nasilja ali ne protiv nasilja nad Srbima

Nana

pre 1 godinu

Umesto da povuče okupatore sa severa KiM i ide u pravcu deeskalacije napetosti, što od Kurtija traži cela međunarodna zajednica, on dovlači nove snage kosovske policije

Feniks

pre 1 godinu

Neka zemlje Kvinte smire svoje čedo. Upotreba oružja je najgore rešenje ali pogroma Srba nikada više neće biti. Podrška predsedniku Vučiću u borbi za našu teritoriju.

Saki

pre 1 godinu

Ubeđen sam da je svaki potez Kurtija naišao na odobrenje Amerikanaca, najvećeg zla u istoriji čovečanstva!

Anita

pre 1 godinu

Zapad mora da reaguje! Teror Kurtioja vise ne mzoe da se izdrzi!

Rade

pre 1 godinu

Nema nista od priznavanja lazne drzave ,neka se ne nadaju ,Vucic ostaje dosledan sebe ,nema priznavanja Kosova i Metohije ,nema nikakvog priznanja lazne drzave ,i ono sto je nase nikada necemo dati

Miljan

pre 1 godinu

Samo Vi palite vatru, ali neće još dugo. Odgovorno rukovodstvo Srbije i predsednik Vučić, neće dozvoliti još jedan pogrom Srba.

Veki

pre 1 godinu

Ludak ako ne dobije sankcije od zapada nece se smiriti, samo sa tim on moze da se obuzda

đokista

pre 1 godinu

Terorista Kurti mora biti primoran da poštuje Međunarodne sporazume

Slobodan

pre 1 godinu

Maltretirani nedužne ljude i hapsiti ih bez razloga, tj samo zato sto su Srbi, je nečuveno i sramno za ceo ljudski rod.

Đole

pre 1 godinu

jedini problem su Albanci sa KiM i Kurti koji žele eskalaciju u regionu.

đovani

pre 1 godinu

mora da se urazumi debil Kurti i da počne da ispunjava dogovoreno

Đuričanin Dejan

pre 1 godinu

Jasno je da Srbija teži miru i stabilnosti,a psihopata Kurti izbegava formiranje ZSO.

đuroni

pre 1 godinu

Pajac Kurti mora da postuje odredbe Rezolucije i pregovore

šabanović

pre 1 godinu

Klovn Kurti je na KiM napravio velike probleme

šiško

pre 1 godinu

Bolesnik Kurti treba da ispoštuje svoje obaveze.

Suncica

pre 1 godinu

Ima li kraja Kurtijevom vandalizmu i nasilnickom ponasanju???

šumenko

pre 1 godinu

Veoma je teško razgovarati sa umobolnim Kurtijem

šušumiga

pre 1 godinu

Srbi sa Kim su ugroženi od strane Kurtijeve lopovske administracije

Vejo

pre 1 godinu

Jebo vas Aca žvalavi,dok je njega,Kurti ne treba da brine.Može slobodno da piša po Srbima

pinosavac

pre 1 godinu

Veoma je bitno da se stane na put Kurtijevom maltretiranju

petar

pre 1 godinu

Žalosno je da uvek na svaki incident koji Zli Kurti režira izostane adekvatna reakcija međunarodne zajednice

panceta

pre 1 godinu

Mora neko reagovati na Kurtijev teror nad nasim narodom na Kosmetu

Oskar

pre 1 godinu

Zli Kurtijev režim ugrožava bezbednost Srba na Kosmetu

Obradović

pre 1 godinu

Bezbednost srba na Kosmetu je ugrožena od strane bolesnog Kurtijevog režima

okanović

pre 1 godinu

Reakcija medjunarodne zajednice na Kurtijeovo ponašanje je nikakva

Andrijana

pre 1 godinu

Kurti se definitivno zaigrao. Ali to mu sada nece proci.

ilija

pre 1 godinu

Kurtijevo bahato ponašanje je prešlo sve granice

irena

pre 1 godinu

Umobolnik Kurti koristi svaku priliku da izazove nemire na Kosmetu

ismeta

pre 1 godinu

Vreme je da se psihopati Kurtiju i njegovom teroru stane na put

iskander

pre 1 godinu

Umobolni bolesnik Kurti uporno provocira, hapsi nedužan narod

uros

pre 1 godinu

Jedino zapad i EU mogu urazumiti bolesnika Kurtija

ujka tale

pre 1 godinu

Klovn Kurti se bavi provokacijama i ne zeli da prihvati da se ZSO mora formirati

ujka vasa

pre 1 godinu

Sto pre bolesnik Kurti prihvati da mora da formira ZSO to bolje za njega

Mesa

pre 1 godinu

Hapsi Samo hapsi neka ih vicic nagovara da srljaju

una

pre 1 godinu

Terorista Kurti je podlac koji i dalje neće da shvati značaj ZSO

zaga

pre 1 godinu

Punih deset godina je proslo od nepostovanja sporazuma od strane Pristine i zalosno je sto EU ne reaguje.

zarko

pre 1 godinu

Pajac Kurti ništa ne može ponuditi svom narodu osim ratova i sukoba

Todor

pre 1 godinu

Dok je Vučić na čelu Srbije,Kurti može da radi bukvalno šta hoće.Odgovor neće dobiti.To zna i hara.

zeljo

pre 1 godinu

Verujemo da ce medjunarodna zajednica uvideti da jedino podlac Kurti ne postuje dogovore

zorica

pre 1 godinu

Bolesnik Kurti izbegava formiranje ZSO vec deset godina i to je dokaz njegove slabosti

Tikica

pre 1 godinu

Bolesnik Kurti je olos koji kao da nikada nije cuo za mir

regoja

pre 1 godinu

Bolesnik Kurti je terorista to treba reći jasno i glasno

radašin

pre 1 godinu

Kurti je odavno pokazao sta ima da ponudi narodu,a to je jedno veliko nista

relja

pre 1 godinu

Pajac Kurti je licimer i zlikovac koji ima jedini cilj etničko čisto Kosovo

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija