• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.06.2023

08:01

Danas počinje samit lidera Evropske unije u Briselu! Osuda nasilja i formiranje ZSO ključne teme!

informer.rs

Politika

Danas počinje samit lidera Evropske unije u Briselu! Osuda nasilja i formiranje ZSO ključne teme!

Podeli vest

U Briselu danas počinje dvodnevni samit tokom kojeg će lideri Evropske unije osuditi nasilje na severu Kosova i Metohije i istaći svoju posvećenost perspektivi članstva Zapadnog Balkana u EU, navodi se u nacrtu zaključaka samita.

Kako se navodi, lideri EU će pozvati Beograd i Prištinu na momentalnu deeskalaciju situacije i stvaranje uslova za održavanje izbora u sve četiri opštine na severu Kosova, uz napomenu da bi neuspeh deeskalacije napetosti mogao da ima negativne posledice.

- Od suštinske je važnosti da se nastavi dijalog uz posredovanje EU koji vodi visoki predstavnik i brza implementacija Sporazuma na putu normalizacije i njegovog Aneksa za implementaciju. Ovo uključuje osnivanje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskom većinom - piše u dokumentu.

Dodaje se da će Evropski savet ponoviti svoju punu i nedvosmislenu posvećenost perspektivi članstva Zapadnog Balkana u EU, kao i svoju podršku za ubrzanje procesa pristupanja, podsećajući na Deklaraciju samita EU-Zapadni Balkan u Solunu od 21. juna 2003. godine.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija