• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.07.2023

13:56

Palma: U politici kao i u zdravstvu postoje dva termina, akutno i hronično, a izjave Radeta Baste su hronično nanele štetu Srbiji i građanima Srbije

informer.rs

Politika

Palma: U politici kao i u zdravstvu postoje dva termina, akutno i hronično, a izjave Radeta Baste su hronično nanele štetu Srbiji i građanima Srbije

Podeli vest

Kada je Jedinstvena Srbija predlagala Radeta Bastu za ministra privrede njegov CV je bio taj da je imao privatnu kompaniju i da, kada je bio direktor Javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane" nije bilo problema u Beogradu, ali nas nije prevario njegov CV, nego njegovo ponašanje, izjavio je predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma tokom rasprave u Skupštini Srbije o smeni ministra privrede Radeta Baste.

- Mi ne želimo da jedno pričamo, a drugo radimo. Koalicija SPS - Jedinstvena Srbija je u predizbornoj kampanji govorila da smo protiv uvođenja sankcija Rusiji. To nisu samo politički razlozi, već u ekonomski, Pogledajte kolika je cena gasa u Srbij, a kolika je u državama koje su uvele sankcije Rusiji. Uvek sam postavljao pitanje „ako bi Srbija uvela sankcije Rusiji da li bi prestao rat u Ukrajini“, odgovor je NE. Uvek sam govorio Radetu Basti „nemoj ja pa ja, nego ja ispred Vlade Republike Srbije kao ministar privrede“. U politici, kao i u zdravstvu imate dva termina, akutno i hronično, a izjave Radeta Baste su hronično pravile štetu građanima Srbije i državi Srbiji. Vlada Srbije je kolektivni organ i ne možete vi da sprovodite neku svoju autonomnu politiku, a ne bavite se svojim resorom ministra privrede - rekao je Marković i dodao:

- Ko si ti da sam kao ministar odlučuješ da odeš u neku državu i pričaš šta je loše, a šta dobro u državi Srbiji. Ja kada sam god negde išao od SAD do Rusije, Turske, Grčke, Austrije, Italije, Francuske Nemačke i ostalih država uvek sam upoznao predsednika vlade i predsednika države gde idem, šta su teme i po povratku šta je rezultat. Ja želim da se izvinim građanima Srbije što mi iz Jedinstvene Srbije napravili takvu grešku da predložimo Radeta Bastu za ministra privrede i taj čovek više ne može biti ni ministar ni član Jedinstvene Srbije. 50 puta sam govorio Basti "nemoj to da radiš", a on "šefe, neću“. Rade Basta je moje najveće neprijatno iznenađenje u životu i to sam mu rekao. Čovek pravi greške u životu. Kada se neko predlaže za neku funkciju taj mora da prođe mnog skenera da se vidi ko je i šta je. Ja želim da se zahvalim Srpskoj naprednoj stranci kao najvećoj stranci u Srbiji i nabrojnijoj u Skupštini Srbije što je prihvatila naš predlog da se smeni ministar privrede Rade Basta - kazao je Marković.

Foto: informer.rs

 

Politika Jedinstvene Srbije, kao i koalicije SPS - Jedinstvena Srbija je, istakao je Palma, nećemo da uvodimo sankcije Rusiji nećemo da priznamo nezavisno Kosovo i nećemo u NATO.

- Ja želim da se zahvalim pre svega predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na miroljubivoj politici koju vodi, kao i ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, zatim turskom predsedniku Erdoganu što je indirektno pomirio Bošnjake i Srbe u našoj državi, želim da se zahvalim premijeru Orbanu što danas imamo najbolje odnose sa Mađarskom u istoriji, a evo došao je i predsednik Crne Gore Jakov Milatović koji sigurno ne zastupa politiku koju je zastupao Milo Đukanović - istakao je Dragan Marković Palma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija