• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.08.2023

20:25

Iz SAD stigle crne vesti za lažnu državu! Albanski lobista gubi podršku zbog federalne istrage!

ATA Images

Politika

Iz SAD stigle crne vesti za lažnu državu! Albanski lobista gubi podršku zbog federalne istrage!

Podeli vest

Lažna država Kosovo i lažni premijer Aljbin Kurti dobili su crne vesti iz SAD pošto se Bob Mendez, senator izrazito naklonjen Prištini, nalazi pod federalnom istragom.

Kako piše Politiko, zbog najnovije istrage koja je otvorena u SAD protiv Mendeza, njegov rejting rapidno pada.

Prema rezultatima ankete Univerziteta Monmut, među registrovanim biračima u Nju Džersiju, rad Mendeza odobrava 36 odsto birača, dok čak 45 odsto neodobrava.

U odnosu na prethodnu anketu, na strani odobravanja pad je od 3 odsto, dok je na strani neodobravanja registrovan rast od čak 6 procenata. 

- Mišljenje javnog mnjenja o senatoru Mendezu kretalo se od pozitivnog preko ravnomerno podeljenog do negativnog u različitim tačkama u proteklih osam godina - rekao je Patrik Marej, direktor nezavisnog Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Univerziteta Monmut.

- Trenutni rezultati ankete sugerišu da vesti o novoj federalnoj istrazi utiču na to mišljenje, možda čak i više nego kada se poslednji put suočio sa sličnim ispitivanjem - naveo je on.

Ovakvi rezultati istraživanja javnog mnjenja, kao i istraga federalnih vlasti, za Prištinu i samozvanog premijera Aljbina Kurtija predstavljaju krajne porazne vesti, pošto je Mendez i srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista u Vašingtonu.

Jedna od njegovih poslednjih izjava koja se tiče odnosa Beograda i Prištine jasno pokazuje da je senator iz Nju Džersija nedvosmisleno na strani Kurtija.

- Ne vidim da ima ravnopravnih učesnika u ovom procesu. Vučić jedno govori pred srpskim narodom, a drugo pred međunarodnom zajednicom. Ono što ja vidim je pritisak na Kosovo za formiranje Asocijacije, ali pritisak na Srbiju nema. Ako Srbija želi da se integriše u EU, mora da se odvoji od Putina - rekao je nedavno Mendez.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Nastavlja da otima tuđe! Kurti krenuo u komadanje Severne Makedonije
Politika

Nastavlja da otima tuđe! Kurti krenuo u komadanje Severne Makedonije

Nezavisni poslanik Skender Redžepi, koji je bio deo Alternative, zatražio je na sednici parlamenta Severna Makedonije na kojoj se raspravlja o ustavnim amandmanima, da se prilikom izmena Ustava koji će biti urađeni u narednom periodu izbriše formulacija o albanskom jeziku kao jeziku kojim govori "20 odsto stanovništva".

19.08.2023

09:23

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija