• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.09.2023

07:00

Kurtijev teror! Terorista iz Prištine bi da izazove rat: Šiptarski ološ baca bombe na Srbe i otima mi lekove!

Epa/printscreen

Politika

Kurtijev teror! Terorista iz Prištine bi da izazove rat: Šiptarski ološ baca bombe na Srbe i otima mi lekove!

Podeli vest

Režim Aljbina Kurtija u Prištini nastavlja najžešću moguću torturu nad Srbima na Kosovu i Metohiji s namerom da etnički očisti južnu srpsku pokrajinu!

https://informer.rs/rezultati-pretrage?search_parameter=kosovoSamo u poslednja 24 časa tri eksplozivne naprave bačene su u četvrtak uveče u dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug u Kosovskom Pomoravlju, a zatim je kamenovana i kuća starice (77) u Gnjilanu.

Foto: printscreen

 

 

Ni tu nije kraj, iste noći kod Leposavića zaustavljeno i oduzeto srpsko vozilo koje je prevozilo lekove.

Podsetimo, u sredu su doslovno oteta trojica Srba i terete se za navodne ratne zločine, a prištinski sud im je odredio pritvor u trajanju od po 30 dana.

Uzastopni napadi

Tri bombe bačene su u toku noći između četvrtka i petka u dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug u Kosovskom Pomoravlju. U dve eksplozije načinjena je materijalna šteta, dok treća naprava nije eksplodirala.

Foto: printscreen

 

 

Najpre je oko 2.20 bomba bačena u dvorište kuće Vladice Aritonovića, zamenika predsednika opštine Ranilug. Druga bomba, oko 2.30, bačena je na kuću Srđana Ristića, direktora predškolske ustanove. Treća bomba, koja nije eksplodirala, bačena je na kuću Zorana Ristića, direktora Centra za socijalni rad.

Iste noći kamenovana je kuća Bosiljke Nojić (77) u Gnjilanu, u blizini gradskog groblja, pri čemu joj je polomljen prozor na kući. Od prošle subote do ovog slučaja u ovom gradu evidentirana su čak četiri kamenovanja.

U subotu, 16. septembra, kuća je građana kamenom, a u ponedeljak 18. septembra paradajzom.

Starica je slabo pokretna i živi sa zetom, koji se nedavno doselio kod nje nakon što je prodao svoju kuću. Nojići su povratnici, a u svoj grad su došli ponovo 2009. godine i jedina su srpska porodica u tom delu grada.

Foto: printscreen

 

 

Bili su na meti višestrukih napada Albanaca od povratka u Gnjilane.

Međutim, ni ovde nije kraj, jer su Kurtijevi 'specijalci' ovog crnog četvrtka uveče na putu između Bistrice i Leposavića na Kosovu priveli, saslušali, pa pustili G. P., koji je upravljao vozilom sa lekovima i medicinskim materijalom iz centralne Srbije. Vozilo je konfiskovano.

Foto: Zoran Sinko

 

 

Komentarišući ove uzastopne napade na Srbe, glavni i odgovorni urednik portala 'Kosovo onlajn'Miloš Garić kaže da je Kurtijeva pretnja od pre nekoliko dana da će Srbi tek da "pate i plate" odmah krenula da se realizuje na terenu.

- Kurtijevi ekstremisti rade ono što njihov idejni vođa od njih traži i očekuje, a to će bez sumnje još žešće sprovoditi, jer po svemu sudeći, među albanskim sponzorima na Zapadu još nema dovoljno savesti. I dalje, iz njima znanih razloga, igraju na kartu podrške ovakvom bestijalnom ponašanju kosovskih vlasti. Zato je svaka srpska razbijena glava i zapaljena kuća, svaki nevino utamničen i maltretiran Srbin, svako uplašeno dete kojem Kurti svojim odlukama ni mleko ne dopušta bruka na obrazu onih koji Kurtija koriste kao svoju batinu protiv Srba i države Srbije - naglašava Garić.

Foto: printscreen

 

 

Nastavlja se zastrašivanje

Poslanica SNS Danijela Vujičić ističe da se nastavlja brutalno zastrašivanje Srba sa ciljem da se što pre odsele sa prostora Kosova.

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Ostvaruje se pretnja Aljbina Kurtija upućena pre svega Srpskoj listi, a i narodu da će da pati i plati. Kontinuirani napadi imaju jedan jedini cilj, a to je etnički čisto Kosovo i Metohija. Nadam se da će međunarodna zajednica konačno reagovati, jer su odgovori na mnoga srpska pitanja u njihovim rukama - zaključuje Vujičićeva.

Srbinu Milenkoviću produžen pritvor za još dva meseca

Dragiši Milenkoviću iz Kišnice kod Gračanice, koga privremene prištinske institucije terete za navodni ratni zločin, produžen je pritvor za još dva meseca!

Ovo je potvrdila njegova advokatica Jovana Filipović. Milenković je uhapšen u svojoj kući u selu Kišnica, a osumnjičen je da je tokom rada u Okružnom zatvoru u Lipljanu navodno maltretirao zatvorenike.

Milenković je devedesetih godina radio i u Okružnom zatvoru u Prištini, kada je u njemu boravio lažni premijer Aljbin Kurti.

Odbrana Dragiše Milenkovića zatražila je da svedok odbrane bude upravo Aljbin Kurti, za koga je Milenković rekao da mu je donosio knjige i razgovarao tada sa njim. Kurti je nedavno na konferenciji za novinare izjavio da će se odazvati pozivu suda za svedočenje Milenkoviću.

Britanci obučavaju Kurtijevu takozvanu vojsku

Britanski vojni tim ovih dana obučava takozvane kosovske bezbednosne snage u Jezercetu kod Uroševca.

Obuku, koja se odvija u okviru višegodišnjeg sporazuma sa britanskim vojnim savetodavnim timom za obuku, obišao je i komandant Britanaca, pukovnik Pol Moris.
- Učesnici treće nedelje kursa komandovanja i rukovođenja sproveli su patrolno takmičenje na izazovnom terenu. Obuka je deo dugogodišnjeg aranžmana britanskog vojnog savetodavnog tima za obuku sa 'kosovskim bezbednosnim snagama' - navela je ambasada Velike Britanije na Kosovu na društvenoj mreži 'Iks'.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija